Statistika našeho portálu

  • 102 599 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ladná Čeladná 2024 - Čeladná

02.08.2024 - 03.08.2024 Čeladná

Již podeváté se v podhůří Beskyd odehraje festival Ladná Čeladná a jako tradičně nabídne rozmanitý program pro mladší i starší děti. Chybět nebudou loutková divadelní představení, čtení pohádek s neziskovkou Celé Česko čte dětem, tvůrčí dílny, sportovní stanoviště, hry, soutěže i taneční workshop s dvojnásobným vítězem StarDance Janem Onderem. Dvoudenní festival v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 2. srpna.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Ladná Čeladná uvede mimo jiné Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Letní kapelu v čele s hudebníkem Jaromírem Švejdíkem či českou rockovou legendu Michala Prokopa s kapelou Framus Five. Kromě koncertů na hudební scéně se malí návštěvníci a jejich doprovod mohou těšit na pestrý program na scéně Radia Čas, které se letos nově stalo partnerem festivalu. 

Oba festivalové dny se koná loutkové divadelní představení. V pátek v podání vypravěče pohádek Dana Taraby, který před diváky ztvární klasickou pohádku O ptákovi ohnivákovi a lišce Ryšce. V sobotu pak štafetu převezme divadlo Loutkový svět se svým autorským představením, v němž nechybí originální loutky i vtip. O zábavu dětí se dále postará Klaun Nešika se svými trampotami a děti ani letos nepřijdou o oblíbený taneční workshop. "Po dvou letech se na Ladnou Čeladnou vrací zkušený taneční lektor, choreograf, tanečník a dvojnásobný vítěz StarDance Jan Onder a i tentokrát si pro příznivce tance připravil interaktivní show. Účastníci workshopu se naučí několik tanečních kroků a přitom se nevědomky protáhnou a zaposilují si," přidává detaily ředitel festivalu Ladná Čeladná Jindřich Vaněk. 

Venkovní zóna dále nabídne rozmanité sportovní vyžití na stanovištích pro menší i větší děti, milovníci skákání se mohou vyřádit na nafukovacím hradu a dalších oblíbených atrakcích. Chybět nebude ani oblíbené malování na obličej či kadeřnické studio Vláskov, kde zájemcům vytvoří originální účesy. Tvůrčí aktivity si bude možno vyzkoušet v dílničkách zaměřených na pískování a malování kamínků. K dispozici bude také nespočet deskových her od firmy Mindok, která patří mezi dlouholeté partnery Ladné Čeladné. V dětské zóně Radia Čas pak návštěvníci najdou další hry pro malé, větší i dospěláky, například střelbu lukem, ping pong, kuželky, slalom, chůdy či bublinkovou show.

Dětská zóna vznikne také v tělocvičně, kde bude mít svůj stánek neziskovka Celé Česko čte dětem s odpočinkovou zónou s knihami, kde si děti mohou lehnout a přečíst knihu nebo časopis. V blocích bude probíhat také předčítání, do něhož se zapojí například tanečník Jan Onder. I v tělocvičně se budou nacházet soutěžní stanoviště a dílničky, větší děti si mohou vyrobit například záložku, menší děti si poskládají pohádkové puzzle. 

Informace ke vstupenkám

Vstupenky je možno zakoupit online na stránkách festivalu nebo v Knihovně a informačním centru Čeladná. Zvýhodněné ceny v předprodeji platí do 1. srpna. V době konání festivalu je možné zakoupit vstupenky také na místě. Pro rychlejší odbavení u vstupu doporučujeme využít online nákup.  

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 3. červenec

Dnes má svátek Radomír

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete