Statistika našeho portálu

  • 102 592 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 29. – 30. června

Fotogalerie k článku

Praha

Metropoli Zličín se tuto sobotu uskuteční Adrenalinový den s parkouristy. Zažijte ADRENALINOVÝ DEN a přijďte se podívat na neuvěřitelnou show plnou salt v podání parkouristů a skokanů na trampolínách a vyzkoušejte odvahu při skoku z výšky do nafukovacího dopadu. To vše se totiž koná v sobotu dne 29. 6. 2024 od 13 do 18 hodin přímo před vchodem č. 3 do nákupního centra Metropole Zličín. Kromě exhibičních vystoupení čekají na děti také workshopy, na kterých se naučí základy parkouru a skoků na trampolínách.

Středočeský kraj

Podívejte se na výstavu Ivany Urbánkové Dobrá vlna v Mělníku. Výstavu najdete v Mělnickém kulturním centru.

Vysočina

Umění na vás čeká i v Telči. Prohlédněte si výstavu krásných maleb od Pavla Bažanta v otevírací době Turistického informačního centra, tedy od 8:30 do 18:00.

Jihočeský kraj

Udělejte si s rodinou výlet do Zážitkového parku Zeměráj v Kovářově. Jedinečný přírodní zážitkový park se nachází nedaleko Orlické přehrady u obce Kovářov. Na ploše 9 hektarů v okolí historické usedlosti se nalézá více než stovka různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů. Děti zde mohou v přírodním prostředí volně běhat, vymýšlet, tvořit a objevovat. Zážitkový park jako jediný u nás spojuje krásu české krajiny a přírody s českou historií.

Plzeňský kraj

Již podruhé budete vítáni na rozhledně Chalupská Štěpánka u Zemětic. Těšit se můžete na lukostřelbu, dobové ochutnávky, líčení, vyzkoušíte si hod pillem. Navíc se k nám letos připojí i Kmen Boionia s informacemi ze života Keltů a ukázkami řemesel.

Karlovarský kraj

Karlových Varech v pátek odstartuje další ročník Mezinárodního filmového festivalu. Přijeďte se podívat na filmové hvězdy a celosvětově uznávané snímky.

Ústecký kraj

Prázdniny můžou začít i v Ústí nad Labem. Čeká vás například soutěžní cesta za sluníčkem, pohádky pro děti Divadla na klice (13:30 Hledá se Khódl, 15:30 O Jedlíčkovi), nafukovací atrakce a mnoho dalšího.

Liberecký kraj

Jste srdečně zváni tuto neděli do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Královéhradecký kraj

Náchodě mají pro vás na tento víkend nachystané pohádkové prohlídky zámku. Společně s našimi dvorními dámami, komornými či komorníky můžete vyrazit na dětské prohlídky! Tak hurá za dobrodružstvím, které vás může potkat na náchodském dvoře vévodském!

Pardubický kraj

Žijte si jak králové a královny a buďte součástí slavností na hradě Svojanov. Kdo se vydá na hrad Svojanov o víkendu 29. – 30. června 2024, potká královskou družinu v čele s panovníkem. Na konec června jsou připravené královské slavnosti na počest výročí 800 let od založení hradu.

Jihomoravský kraj

Brně probíhá výstava Nejkrásnější pohádky 2024. Správa letohrádku Mitrovských připravila na jarní a podzimní měsíce novou výstavu pro celou rodinu, která připomene nejznámější pohádky Boženy Němcové, Karla Jaromíra Erbena a bratří Grimmů. Pro výstavu vytvořila specifickou podobu pohádkového světa akademická malířka Veronika Balcarová, jejíž ilustrační tvorba má, díky dětským knížkám a časopisům, celorepublikový dosah. Základem výstavy jsou velkoformátové postavy z oblíbených pohádek.

Zlínský kraj

Přijďte odstartovat prázdniny na Festival Zlín žije. Oslavte vysvědčení a začátek prázdnin na největším zlínském pouličním festivalu! Ve dnech 28. – 30. června ožije krajské město třetím ročníkem festivalu Zlín žije. Z programu, který se opět bude konat na 4 scénách, si vybere každý.

Olomoucký kraj

Obdivujte výstavu Adolfa Kašpara ve Vlastivědném muzeu v Šumperku. V letošním roce si připomínáme 90. výročí úmrtí ilustrátora, malíře a grafika Adolfa Kašpara. Bludovský rodák se proslavil zejména svými ilustracemi k Babičce Boženy Němcové, sbírka Památníku Adolfa Kašpara v Lošticích ale obsahuje nespočet originálních kreseb a studií, maleb i grafik tohoto významného umělce. Výběrem z jeho bohaté ilustrační i volné tvorby se nyní budete moci potěšit i na výstavě v Hollarově galerii Muzea Šumperk.

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se podívat na FM City Fest do Frýdku-Místku. Vedle českých a slovenských hvězd jako jsou KRYŠTOF, DIVOKEJ BILL, MIRAI, ČECHOMOR, RICHARD MÜLLER, BEN CRISTOVAO, SIMA a další, vystoupí francouzské duo OFENBACH nebo světoznámý dj a producent ALLE FARBEN.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

30.06.2024 - 30.06.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 30. června 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Třebsínské zvonění 2024 - Krňany

05.07.2024 - 06.07.2024
Třebsín 100

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na country, bluegrass, folk a trampskou muziku

Festival Zlín žije 2024

28.06.2024 - 30.06.2024
Zámek Zlín

Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících.

Fantastická Ostrava 2024

29.06.2024 - 30.06.2024
Trojhalí

Fantastická Ostrava znovu otevře své brány a je silnější než kdy dříve! Díky vaší podpoře v roce 2024 rozšíříme program…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 30. červen

Dnes má svátek Šárka

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete