Statistika našeho portálu

  • 103 125 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 28. – 29. září

Fotogalerie k článku

Praha

Vyrazte na POST-ROCK FEST, který se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu. Venkovní stage před klubem zaplaví opět tsunami zádumčivého post-rocku a post-metalu z Německa, Rakouska, Polska, ale také lokální kapely žánru.

Středočeský kraj

Rakovníku se tuto sobotu uskuteční festival vína. Připravte se na nezapomenutelný zážitek na Rakovnickém festivalu vína! Tento svátek vína se koná v sobotu 28. září 2024 na Husově náměstí. Ponořte se do světa vynikajících vín, lahodného streetfoodu a rytmu živé cimbálovky, to vše v centru Rakovníka.

Vysočina

Přijeďte rozmazlovat své chuťové pohárky na FOOD FEST do Telče. Tradiční i netradiční pokrmy a nápoje od více jak 22 stánkařů, zahraniční kuchyně, spousta zajímavých snacků a specialit, i VEGANSKÝ stánek s jedinečnou zapatistickou kávou. 

Jihočeský kraj

Zastavte se v Českých Budějovicích a prohlédněte si letohrádek Bellarie. V pátek 27. září bude slavnostně otevřen zcela zrekonstruovaný letohrádek Bellarie v Českém Krumlově. Po tomto datu až do konce října budou v nabídce zámku pravidelné prohlídky.

Plzeňský kraj

Víkend otevřených ateliérů pro tvořivé duše je tu! 9. ročník svátku tvořivosti v Plzni a okolí se bude konat 28. a 29. září 2024. Široké veřejnosti se budou věnovat výtvarníci ve svých ateliérech, galeristé otevřou ZDARMA dveře výstavních síní, výtvarné školy připraví ukázky prací a workshopy a na dalších místech se bude tvořit, hrát a poznávat umění z různých stran.

Karlovarský kraj

V Mariánských Lázních se uskuteční FOOD FESTIVAL. Ty největší pochoutky street food kuchyně vám letos opět nabídne podzimní Lázeňský food festival v Mariánských Lázních. Přijďte, přivoňte, ochutnejte a zamilujte se do dobrot z různých koutů světa. K tomu několik druhů piv, lahodná vína a osvěžující koktejly. 

Ústecký kraj

Vyrazte do Mostu. Výstava v OC Central Most návštěvníkům představuje klimatické hrdinky – ženy a dívky, které se dokázaly přizpůsobit problémům, které s sebou klimatická změna přináší, a to především v oblasti zemědělství. Výstava uvádí nádherné velkoplošné fotografie s příběhy žen z různých částí světa, od Latinské Ameriky, Asii až po Afriku. 

Liberecký kraj

Přijeďte do Turnova a buďte součástí Svatováclavské pouti na Dlaskově statku. Vystoupí folklórní soubory, proběhnou komentované prohlídky výstavy, řemeslný jarmark a chutné občerstvení.

Královéhradecký kraj

Udělejte si výlet do Hradce Králové a prohlédněte si kostel sv. Mikuláše. Přijďte si prohlédnout interiér a vyslechnout putovní příběh památky, která se snad už natrvalo usadila na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice. Od 14:00 do 15:00 hodin probíhá nekomentovaná, od 15:00 do 15:30 hodin pak komentovaná prohlídka.

Pardubický kraj

Tuto sobotu proběhne v Lubná tradiční Lubenská šťopička. Vyhlášený festival destilátů a likérů Lubenská šťopička je jedinečná, nezaměnitelná a neopakovatelná akce s bohatým kulturním programem pro všechny generace. Motto festivalu - nepijeme, abychom padali, ale abychom se povznesli.

Jihomoravský kraj

O víkendu určitě do Brna! 7. sezóna mezinárodního festivalu seriálů je tady! A to znamená jediné šest dní plných seriálů na velkém plátně, premiérových projekcí i setkání s filmaři a milovníky seriálů.

Zlínský kraj

Zažijte zlínské Dny architektury: Vzhůru na střechy! Na stovky akcí ve více než 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku pozve 14. ročník festivalu Dny architektury ve dnech 27. 9. - 3. 10. Zajímavý program nabízí 28. 9. i příspěvková organizace Živý Zlín.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku si pro návštěvníky připravilo výstavu s názvem Krajina starých sídel. Výstava Krajina starých sídel přináší výběr vedut významných míst Moravy a Slezska z dílny "otce rakouské litografie" Friedricha Adolfa Kunikeho (1777–1838).

Moravskoslezský kraj

Zúčastněte se Urban ChallengeOstravě. Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého. Závod prověří fyzickou ale i psychickou připravenost běžců, kteří musí překonat minimálně 25 překážek situovaných převážně z prostředí města. Nemusíte se bát, pokud by vám některá z překážek přišla těžká. Za jejích nesplnění nejsou žádné tresty a navíce je na trati povoleno pomáhat si. V cíli všichni běžci obdrží unikátní medaili jako odměnu za zvládnutý závod.  

Zajímavé akce v okolí

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

12.10.2024 - 12.10.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Serial Killer 2024 - Brno

24.09.2024 - 29.09.2024
Brno

7. sezóna mezinárodního festivalu seriálů je tady! A to znamená jediné šest dní plných seriálů na velkém plátně,…

Mostečané mají poslední příležitost…

24.09.2024 - 30.09.2024
Most

Častější nucené dětské sňatky nebo méně času stráveného ve škole - to jsou jen některé příklady toho, jak se klimatická…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 28. září

Dnes má svátek Václav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete