Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 20. – 21. července

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte ochutnat letní burgery a steaky v brasserii Bruxx. Oslavte léto steakem s karotkou a javorovým sirupem nebo burgerem s trhaným hovězím masem, cheddarem, medovou hořčicí a ardénskou šunkou. K létu bezesporu patří grilování. Není nad to pozvat přátelé k sobě na zahradu a příjemné společné odpoledne si zpestřit dobrotami z grilu. Jenže ne každý z nás má tu možnost. Pokud i tak máte chuť na pořádný kus masa, zajděte od 17. do 23. července do belgické brasserie Bruxx.

Středočeský kraj

Přijeďte se ve dnech 19.-21.7.2024 podívat do Rakovníku, kde se uskuteční akce příznačně nazvaná "Retro hračky v Rakovníku". V rámci této akce budou moci návštěvníci spatřit retro hračky, hry, plyšáky, panenky, pokojíčky, nádobíčko a auta a autíčka.

Vysočina

Zúčastněte se hudebního festivalu HROŠENÍ NA ŘECE v Krucemburku, nyní vystoupí irské tanečnice. K slyšení bude folk, country, bluegrass a také trampská i irská muzika.

Jihočeský kraj

Právě začíná 33. ročník Festival Krumlov. Festival Krumlov je jedinečnou oslavou hudby, kultury a umění, která již 33 let přitahuje návštěvníky do jednoho z nejkrásnějších měst na světě – Českého Krumlova. Koncerty a představení, které jsou usazeny do míst s geniem loci, snoubí nejen hudbu, ale i jiné umělecké obory (tanec, malba, scénografie, divadlo aj.). Neopakovatelné zážitky v historických kulisách tohoto malebného města přinášejí světoví a čeští umělci a ansámbly, kteří představují každoročně publiku díla jak sólová a komorní, tak symfonická včetně vokální tvorby, opery a baletu.

Plzeňský kraj

Zúčastněte se degustace nejlepších šumivých španělských vín v Nebespánu na Šumavě. Přijďte si užít neopakovatelné odpoledne plné informací a hlavně vynikajícího šumivého vína srovnatelného s kvalitou champagne z produkce vinařství Recaredo. Degustací vás provede Jordi Ventura, který pracuje ve vinařství 25let. Součástí degustace je i občerstvení – prémiové španělské delikatesy.

Karlovarský kraj

Přijďte si prohlédnout prostory zámku Toužim. Brány toužimského zámku se o prázdninových víkendech otevírají veřejnosti od 10-12 h a 13-16 h. Nahlédnete do přístupných prostor zámku a dozvíte se o jeho bohaté historii. Můžete si posedět na nádvoří a užít si klidnou atmosféru tohoto místa.

Ústecký kraj

Zúčastněte se prázdninové soutěže Ústecký stopařÚstí nad Labem. Pracovníci Oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Ústí nad Labem a Knihovna Ústeckého kraje pro vás připravili prázdninovou soutěž Ústecký stopař, díky které poznáte zajímavá místa tak, jak jste je doposud neznali.

Liberecký kraj

Karlovicích začíná Sedmihorské léto. Tradiční hudební a divadelní Sedmihorské léto je po roce opět v tady. Na deseti akcích si během letních prázdnin přijdou na své příznivci všech žánrů i divadla, mladší i ti s více křížky.

Královéhradecký kraj

Polici nad Metují proběhne jubilejní desátý ročník benefičního festivalu BEZ ŠANCE FEST na podporu Dětské onkologie Fakultní nemocnice Hradec Králové! Čeká vás dvoudenní párty s 18 kapelami, doprovodným programem, pohodovou atmosférou a hlavně dobrým pocitem z podpoření benefiční akce!

Pardubický kraj

Nenechte si ujít Veselokopecký jarmark na Hlinsku. V sobotu 20. a v neděli 21. července se od 9.00 do 17.00 hodin uskuteční na Veselém Kopci tradiční Veselokopecký jarmark. Pozvání k účasti přijalo několik desítek pečlivě vybraných lidových výrobců z celé České republiky, včetně výrobců oceněných titulem Nositel tradice České republiky nebo Nositel tradice Pardubického kraje. Budou zastoupeny různé řemeslné techniky.

Jihomoravský kraj

Chcete zažít nezapomenutelné dobrodružství? Pak přijeďte do Oslavan s rodinou na akci Tma v Permoniu s tématem "Hmyzáci na útěku” a zažijte magickou noc plnou zábavy!

Zlínský kraj

Přijeďte ochutnat ty nejlepší guláše na letos již 21. ročníku Gulášfestu ve Valašském Meziříčí. Lunapark, taneční stage, soutěže, hry a další. Největší hudební a gastronomická událost na Valašsku.

Olomoucký kraj

Jste nadšenými běžci? Pak si tuto akci nesmíte nechat ujít. Další letní zastávkou 13. ročníku oblíbeného běžeckého seriálu ČEZ RunTour 2024 je krásná Olomouc. V sobotu 20. července v 10 hodin odstartují běžci ve Smetanových sadech v centru města a proběhnou areálem Výstaviště Flora a také Čechovými sady. Chvályhodným cílem akce je "zvednout Česko z gauče" a ukázat všem, že běhání je hlavně radost. Součástí je doprovodný program zaměřený také na prevenci.

Moravskoslezský kraj

Ostravě se uskuteční Colours of Ostrava, multižánrový mezinárodní hudební festival pořádaný každoročně od roku 2002. V sobotu se můžete těšit na velkolepý program. o dokazuje hlavní scéna: balkánská tancovačka Malalata, reggae a dancehall premiéra Seana Paula, přehlídka popových hitů Zary Larsson, producentská superhvězda James Blake. Program zakončí kapela Infected Mushroom ve speciální sestavě s bubenickou skupinou.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete