Statistika našeho portálu

  • 102 602 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Colours of Ostrava 2024

17.07.2024 - 20.07.2024 Ostrava

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival pořádaný každoročně od roku 2002

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

QUEENS OF THE STONE AGE * SAM SMITH * LENNY KRAVITZ * JAMES BLAKE * GARY CLARK JR. * SEAN PAUL * ZARA LARSSON * KHRUANGBIN * BAT FOR LASHES * SOFI TUKKER 

 

Středa ve znamení rockových riffů a prvotřídního blues

Hned ve středu 17. července areál Dolních Vítkovic rozezní divoké tóny gypsy-punkových Gogol Bordello, kteří se na Colours po letech vrátí s plnou grácií. Kapela bude jedním z největších středečních lákadel na hlavní Česká spořitelna stage. Kromě nich se ale můžete na této scéně těšit také na nové seskupení kolem hudebníka Vojty Dyka s názvem D.Y.K. a headlinery prvního dne – kanadskou kapelu Queens of The Stone Age, která dodá středě tvrdší rockový feeling. 

Na dalších scénách to rovněž bude živé a divoké. Ghansko-australský rapper Genesis Owusu rozpohybuje publikum na T-Mobile stage. Následně jej vystřídá Gary Clark Jr., nekorunovaný král blues a držitel čtyřech grammy, který slibuje obrovský umělecký zážitek pro všechny milovníky poctivého instrumentálního umu.

Full Moon stage nabídne například koncerty kapely Sunnbrella, projektu Davida Žbirky, který vznikal v Londýně. Na Fresh stage se můžete těšit na Lake Malawi či ukrajinskou DJku Miss Monique, Orlen Drivestage rozezní tóny The Silver Spoons nebo kolumbijských Enkelé a na Cacao stage kromě kakaového rituálu bude hostovat Murdo Mitchell. Nezapomeňme ani na Vítkovice Gong stage a NYC stage s nabitým divadelním programem stand-upy a zahájením diskusního fóra Meltingpot

Čtvrtek ve velkém pompézním stylu

Čtvrteční program bude velkolepý.. Na Česká spořitelna stage vystoupí současná ikona alternativní hudby trio Khruangbin, hned po něm éterická hudebnice Bat For Lashes a absolutním opulentním vrcholem noci bude koncert světových popových stars Sam Smith s dechberoucí scénografií a desítkam i muzikantů a tanečníků.

Na T-Mobile stage v tento den zazáří hanspaulští Tata Bojs, na Fresh stage budhistický mnich a beatboxer Yogetsu Akasaka a na Orlen Drive stage například guatemalská zpěvačka a skladatelka Sara Curruchich. Full Moon stage se ponese ve čtvrtek v duchu ženských raperek – vystoupí Arleta nebo Aunty Rayzor

Ve Vítkovice Gong stage si bude opět moci užít divadlo – tentokrát hudebně-životopisné představení Marta. Později také koncert Mercedes Peón nebo Anety Langerové. Scénického umění bude plná i NYC stage. Uvidíte například show kouzelnického dua Siegfried & Joy nebo si užijete stand-up Silné řeči, který uvádí Bum Bum Comedy Club. A Cacao stage? Zde se budete po vypití kakaa moci unášet na vlnách Nessi Gomes nebo si později poslechnout indiánku Sauljaljui.

Pátek s dvouhodinovou show Lennyho Kravitze

V pátek se na Česká spořitelna stage můžete těšit na Sevdalizu, experimentální umělkyni, která díky tématům ve svých textech dostala přízvisko "antická futuristka". Zaručeně jeden z největších koncertů, které kdy Colours zažily, předvede ikonický Lenny Kravitz. Dvouhodinová show se ponese v duchu atraktivní scény, top muzikantů, a především průřezem jeho hitovou kariérou, s důrazem na poslední album Blue Electric Light.

Na T-Mobile stage se můžete těšit například na hlas současné polské hudby Kwiat Jabłoni nebo průkopníky elektronické hudby Tangerine Dream. Fresh stage navštíví například kanadská ANYMA, korejští NuMori nebo němečtí Klangphonics. Orlen Drive stage poctí svou návštěvou zjevení z Reúnionu, Mouvman Alé a Full Moon stage rozezní tóny hudby dívčího dua freekind. nebo české kultovky The Ecstasy Of Saint Theresa.

Vítkovice Gong stage prosvětlí myšlenky, které přináší diskusní fórum Meltingpot a hlavní speakeři letošního ročníku Dan Ariely, populární vědecké rodinné duo Rupert a Merlin Sheldrakeovi nebo česká lékařská špička Jiří Horáček a Robert Lishke v moderaci Marka Ebena. Na Cacao stage se chvíli hodíte do pohody na vlnách tónů Patrika Keeho nebo Nicka Barbachana. A NYC stage završí program špičkovým představením Sólo Radima Vizváryho, představí se opět i Bum Bum Comedy Club a pro ty, kterým se ještě nebude chtít spát, odehraje noční koncert Tonya Graves.

Sobota uzavře festival velkolepě

Možná poslední, ale zato nejpestřejší den 21. ročníku Colours of Ostrava přinese velkolepý program plný překvapení a nečekaných momentů. To dokazuje hlavní scéna: balkánská tancovačka Malalata, reggae a dancehall premiéra Seana Paula, přehlídka popových hitů Zary Larsson, producentská superhvězda James Blake. Program zakončí kapela Infected Mushroom ve speciální sestavě s bubenickou skupinou.

Ani T-Mobile stage nebude pozadu. Můžeme se těšit na Dennise Lloyda a opravdovým tanečním dozvukem bude poslední koncert energického dua Sofi Tukker. Na Fresh stage se objeví The Caracal Project, elektronická fúze, stírající rozdíly mezi elektro i akustickými žánry, nebo indie-folková Kawala. Na Orlen Drive stage vystoupí například Alexia Chellun nebo Sam Garrett, se kterými si jistě zazpíváte, Full Moon stage pak navštíví Whyowhy, Dušan Vlk či Fat Dog.

Na Vítkovice Gong stage se představí například irská hudebnice Ajeet, která se nechává volně inspirovat irským folkem v kombinaci s meditativní hudbou, na Cacao stage pak zase slovenský hudebník Maok. Na NYC stage si budete moci poslední den zplna vychutnat divadelní představení Miss AmeriKa.

Máte už nyní představu, kam půjdete dřív? Prozradíme vám tajemství – my také ne. Přesto se na vás všechny těšíme v červenci na Colours!

Mapa

Další akce v okolí

Beats For Love 2024 - Ostrava

03.07.2024 - 06.07.2024
Dolní oblast Vítkovice

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí…

Tvůrčí dílničky na hradě 2024 - Ost…

20.07.2024 - 20.07.2024
Slezskoostravský hrad

V sobotu 20. července budou od 10 do 16 hodin v malém sále pro děti dostupné tvůrčí dílničky. Zpestřete si návštěvu…

Druhá kůže rytířova 2024 - Ostrava

21.07.2024 - 21.07.2024
Slezskoostravský hrad

Workshop o středověkém válečnictví

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 4. červenec

Dnes má svátek Prokop

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete