Statistika našeho portálu

  • 103 251 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 19. – 20. října

Fotogalerie k článku

Praha

V Praze právě probíhá DAS FILMFEST. V roce stého výročí úmrtí Franze Kafky festival symbolicky otevře životopisné drama Nádhera života (Die Herrlichkeit des Lebens) líčící poslední milostný vztah spisovatele, jehož poměr k ženám byl obecně velmi komplikovaný. Na samotném sklonku života se Franz Kafka v sanatoriu na pobřeží Baltského moře seznámí s židovskou ošetřovatelkou Dorou Diamant, jež se stane jedinou ženou, s níž    alespoň krátce žil. Stráví spolu rok, během kterého dokazují smrti, že je proti lásce bezmocná… Projekce filmu v pražském Lucerně se osobně zúčastní jeho režisér Georg Maas.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum 20.10. bude promítat snímek Tlapková patrola ve velkofilmu.

Vysočina

Zastavte se v Telči pokochat se výstavou obrazů Magdaleny Křenkové. Olejomalby na plátně s širokou škálou barev, vrstvené, s uvolněným rukopisem.

Jihočeský kraj

Českých Budějovicích se 19.10. uskuteční Svatební veletrh Jihočeské nevěsty v prostorách, kde život je fajn v Riegrova 51.

Plzeňský kraj

Přijeďte se podívat na podzimní jarmark na zámek Kozel. Již tradičně si vás dovolujeme pozvat na podzimní jarmark na zámku Kozel, který slibuje příjemný zážitek pro všechny věkové kategorie. Na této akci, která se koná v sobotu 19. října a v neděli 20. října 2024 v zámeckém parku státního zámku Kozel, bude k vidění úchvatná nabídka ručně vyráběných výrobků, lahodné jídlo, prodejci vynikajících potravin a spousta aktivit pro celou rodinu.

Karlovarský kraj

19.10. se v Karlových Varech uskuteční projekt Dny pro zdraví nejen proti melanomu. Karlovarský kraj dlouhodobě bojuje se špatně dostupnou onkologickou péčí. A proto krajský úřad již druhým rokem podporuje projekt Dny zdraví nejen proti melanomu, které přináší neziskové společnosti DiaKar z.ú a Dialog Jessenius. Uskuteční se v sobotu 19. října od 10 do 15 hodin v obchodním centru Shopland v Karlových Varech.

Ústecký kraj

V obci Peruc probíhá výstava fotografií Radka Kučery – Od země k nebesům. Podívejte se na přírodu a architekturu v objektivu.

Liberecký kraj

Přijďte se bát na velmi oblíbenou akci v Horní Libchavě. 19.10. se máte opravdu na co těšit. Na bohatý program, který bude začínat již v dopoledních hodinách.

Královéhradecký kraj

Buďte součástí slavnosti stromů v areálu Valdštejnské lodžie v Jičíně. Fantaskní slavnost světa stromů v areálu Valdštejnské lodžie se odkazuje k mezinárodnímu dni stromů, který je po celém světě stanoven na 20. října. Oslava pro celou rodinu s výtvarnými dílnami, divadly a představením o stromových bytostech.

Pardubický kraj

Přijeďte se podívat na Kaštanobraní v Nasavrkách. V sobotu 19. října od 12 hodin srdečně zveme do Kaštanky na jarmark s dobrotami a řemeslnými výrobky a od 13 hodin na kulturní program, ve kterém vystoupí folklorní soubor Vysočan z Hlinska, pro děti je připravená pohádka a hrát a zpívat bude Marek Lejhanec. Ke koupi budou jedlé kaštany syrové i pečené a také dobroty s kaštany.

Jihomoravský kraj

Oslavte 18 let společně s kapelou STREET69 v Brně na jejich narozeninovém koncertu. Uherskobrodská kapela Street69 oslaví svou plnoletost velkolepým narozeninovým koncertem, který se uskuteční v sobotu 19. října 2024 v brněnském Metro Music Baru. Tato poprocková formace, známá svým energickým projevem a osobitým stylem, vznikla na podzim roku 2006. 

Zlínský kraj

Ve Zlíně byl zahájen již 3. ročník Zlínského filmového víkendu. Oblíbená akce se letos uskuteční v termínu od čtvrtka 17. do soboty 19. října a nově se část jejího programu přesune do centra Zlína, kde se můžete těšit na blok filmů studentů zlínských škol s následnou afterparty, speciální projekci filmu Mord s besedou nebo úspěšný stand-up komičky Adély Elbel. Nebude ovšem chybět možnost prohlédnout si prostory Filmových ateliérů, navštívit interaktivní trikový workshop nebo pásma animovaných filmů pro nejmenší.

Olomoucký kraj

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhyMohelnici. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Moravskoslezský kraj

Vyrazte do Ostravy na výstavu loutek z depozitáře Divadla loutek Ostrava. Výstava je obohacena o lektorské programy.

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

15.10.2024 - 22.10.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Das Filmfest 2024 - Praha

16.10.2024 - 20.10.2024
Praha

Drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární pocta…

Zvěřinové hody s francouzským šarme…

16.10.2024 - 22.10.2024
Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z…

Zažijte Westfield Days 2024 - Praha

17.10.2024 - 20.10.2024
Westfield Chodov

Zažijte s Westfield Days v obchodním centru Westfield Chodov výjimečnou oslavu aktuálních trendů! Od 17. do 20. října…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 18. říjen

Dnes má svátek Lukáš

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete