Statistika našeho portálu

  • 103 162 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

3. ročník Zlínského filmového víkendu 2024 - Zlín

17.10.2024 - 19.10.2024 Zlín

Oblíbená akce se letos uskuteční v termínu od čtvrtka 17. do soboty 19. října a nově se část jejího programu přesune do centra Zlína, kde se můžete těšit na blok filmů studentů zlínských škol s následnou afterparty, speciální projekci filmu Mord s besedou nebo úspěšný stand-up komičky Adély Elbel. Nebude ovšem chybět možnost prohlédnout si prostory Filmových ateliérů, navštívit interaktivní trikový workshop nebo pásma animovaných filmů pro nejmenší.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zlínské filmové ateliéry
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín

Program připravený společností FILMFEST je sestavený tak, aby si v něm našli to své studenti, rodiny s dětmi, dospělí i filmoví fajnšmekři.

Zlínský filmový víkend odstartuje letos již ve čtvrtek 17. října dopoledne veřejnou tiskovou konferencí v Kolektivním domě, v rámci které se představí projekt Filmový Zlín připravený Filozofickou fakultou Masarykovy univerzity, na němž se podílela společnost FILMFEST a TA ČR.

Odpoledne potom dostanou prostor studenti zlínských filmových škol Creative Hill College, Ateliéru animované tvorby UTB a Ateliéru audiovizuální tvorby UTB. V prostorách klubu Sklep v rámci programu FILMMINGEL: filmy, networking & inspirace představí budoucí mladí filmaři to nejlepší, co ve Zlíně za poslední dobu vzniklo. A jak už název napovídá, budou mít příležitost společně debatovat a navzájem se inspirovat a večer si zde i užít i afterparty, která je otevřená veřejnosti.

V pátek v 18:00 hodin začíná v Golden Apple Cinema speciální projekce filmu MORD, za účasti režiséra Adama Martince, za účasti režiséra Adama Martince, který ve svém režijním debutu zpracoval příběh ze svého dětství a dospívání na Severní Moravě. Po projekci snímku bude následovat také beseda. Vstupenky jsou v prodeji zde - Golden Apple Cinema (gacinema.cz)

V průběhu soboty 19. října mohou zájemci o historii zlínské filmové tvorby navštívit jednu ze čtyř komentovaných prohlídek v expozici Kabinetu filmové historie a filmových laboratoří v areálu Filmových ateliérů na Kudlově. Pro rodiny s dětmi zde bude po celý den zdarma k dispozici interaktivní filmový workshop FILMTROPIE, kde se mohou návštěvníci seznámit s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Úplně nejmenší návštěvníky jistě potěší i pásma animovaných filmů.

Filmový víkend potom zakončí v sobotu v 19:00 hodin stand-up oblíbené komičky Adély Elbel která vystupuje v pořadu Na stojáka nebo Comedy Club. Do zlínského multikina Golden Apple Cinema přijede se svým velmi ojedinělým programem - kombinací stand-upu a improvizace v interakci s publikem. Vstupenky bude možné zakoupit zde - Golden Apple Cinema (gacinema.cz)

Kompletní program a více informací na www.zlinfest.cz

Mapa

Další akce v okolí

Film MORD – projekce s besedou 2024…

18.10.2024 - 18.10.2024
Golden Apple Cinema

V rámci 3. ročníku Zlínského filmového víkendu se v pátek 18. října od 18:00 hodin v multikině Golden Apple Cinema ve…

Světový den kojení 2024 - Zlín

01.10.2024 - 04.10.2024
Zlaté jablko

Podpora kojení a zdravého vývoje dětí je hlavním tématem výstavy, která se uskuteční ve Zlíně v obchodním centru Zlaté…

Zámecký ryneček: Slavnosti vína a f…

05.10.2024 - 06.10.2024
Zlínský zámek

Bohaté folklorní podhoubí zlínského regionu připomene 5. - 6. 10. druhý ročník Zámeckého rynečku: Slavností vína a…

Od Ábelových dětí po Metu temnostní…

12.10.2024 - 12.10.2024
Městské muzeum

Hudebně poetické pásmo sestavené z díla Mileny Fucimanové k jejímu životnímu jubileu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete