Statistika našeho portálu

  • 103 272 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 17. – 18. srpna

Fotogalerie k článku

Praha

Chcete si užít pohodou neděli s dětmi? Rodiče a děti, zbystřete pozornost, protože se blíží další rodinná neděle! Již 18. 8. od 15:00 se můžete těšit na odpoledne v Pragovka Gallery. Co jsme si pro vás připravili tentokrát? Připravili jsme program, ve kterém se společně zaměříme na zvuk. Budeme zkoumat, jakých podob může nabývat, jak jej lze zachytit nebo jak jej lze využít ve výtvarném umění. Experimentováním se zvukem však náš program rozhodně nekončí, neboť pořízené záznamy využijeme k vytvoření uměleckého díla. Společně si osvojíme dávnou techniku akvarelu a odměnou nám budou malby plné tónů a zvuků ze zákoutí staré továrny. 

Středočeský kraj

Bratronicích právě probíhá Roztoč Fest. Můžete se těšit na koncerty a DJs, vystoupení českých i zahraničních umělců, workshopy všeho druhu (celkem 80 workshopů!), umělecké instalace, fire space, divadelní představení, soutěže a všelijaké další těžko popsatelné formy nespoutané zábavy, které jinde nenajdete!

Vysočina

Hledáte pro své děti zajímavý program na léto? Pobytový rybářský tábor proběhne od soboty 17. do soboty 24. srpna. Jeho základnou je rybník Budín v Žirovnici na Pelhřimovsku. Tábor je určený pro děti od 8 do 15 let, a to jak pro začínající, tak i pro pokročilé malé rybáře z celé ČR. Čeká je samozřejmě hlavně rybaření a trénink různých technik lovu. Čas ale bude i na koupání, hry a spoustu další zábavy. Tábor povedou zkušení rybářští instruktoři.

Jihočeský kraj

V Lipně nad Vltavou odstartuje již 13. ročník sportovního festivalu ČEZ Lipno Sport festivalu, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet různé druhy sportů. A není opomenuta ani kulturní stránka festivalu. Vystoupí mnoho známých zpěváků a skupin.

Plzeňský kraj

Sušici se bude tuto sobotu slavit 90 let rozhledny Svatobor. Od informačního centra v Sušici můžete vyrazit na bojovku od 11 do 14 hodin, cíl je na rozhledně. U ní bude připraven program pro děti. Klub turistů připravil i další trasy - Trasa komtesy Adély a Trasa fajnšmekrů.

Karlovarský kraj

Nezapomenutelný zážitek pro vás chystá město Františkovy Lázně, které pořádá festival vína. Tento svátek vína se koná 17. srpna 2024 na náměstí Míru u Františkova pramene. Po loňské úspěšné premiéře festivalu Vínování vám přinášíme zastávku vinné tour 2024 i v tomto lázeňském městě. Ponořte se do světa vynikajících vín, lahodného street foodu a rytmů živé muziky!

Ústecký kraj

Zúčastněte se největší pultové degustace českých a moravských vín v Děčíně. Již 17. 8. proběhne akce s názvem Královský košt Děčín 2024. Přijďte se ponořit do světa výjimečnosti a vychutnejte si jedinečné chvíle plné lahodných vín a příjemné společnosti.

Liberecký kraj       

Udělejte si výlet do Bredovského letohrádku se zahradou u zámku Lemberk, který byl právě zpřístupněn veřejnosti. Mimořádné zpřístupnění Bredovského letohrádku s panelovou výstavou "Lemberk v proměnách času" a zpřístupnění barokní zahrady včetně komentovaných prohlídek.

Královéhradecký kraj

Rychnově nad Kněžnou se letos uskuteční již 6. ročník festivalu Jízdárna Fest, který proběhne tradičně v krásném prostředí zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou 16. - 17. 8. 2024 a bude opět v plné parádě! Opět vás čeká dvoudenní hudební festival pro celou rodinu. Kromě hudebních vystoupení populárních kapel, je to především víkend plný aktivit a zážitků. Dílničky, workshopy, setkání s kapelami, ale především pohoda, krásné prostředí a další kupa radovánek.

Pardubický kraj

Hudební festival Karel - Košumberk opět zavítá do obce Luže. Doprava na místo luxusní Karosou LC135 nebo LC136 (jízdenky k zakoupení v rámci předprodeje vstupenek). Občerstvení zajištěno. Bude bohaté, bude výživné, bude chutné!

Jihomoravský kraj

Máte rádi týmové hry?  Jedna taková noční hra se na vás těší v Oslavanech v zábavním parku Permonium, Zažijte strach v Permoniu.

Zlínský kraj

Podívejte se tuto sobotu na netradiční pojetí lidových písní v podání členů České filharmonie a sester Jitky Novotné a Táni Roskovcové, který slibuje koncert ČaroTaj – Toulky moravským Slováckem. Odehraje se v Kroměříži v Kině Nadsklepí v sobotu 17. srpna v 19 hodin.

Olomoucký kraj

Tovačově si pro vás přichystali na tuto sobotu středověký den na zámku. Těšit se můžete na scénická vystoupení tanečnic a šermířů, dobový tábor i aktivity jako lukostřelba.

Moravskoslezský kraj

Hudební festival HRADY.CZ se v pátek a sobotu uskuteční v Hradci nad Moravicí. Těšit se můžete na rozmanitý repertoár hudebních interpretů a skupin.

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

15.10.2024 - 22.10.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Zvěřinové hody s francouzským šarme…

16.10.2024 - 22.10.2024
Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z…

Amerikánka 2024 - Mělník

22.10.2024 - 22.10.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Čeho že se Drobek bojí? - divadlo D…

22.10.2024 - 22.10.2024
Klub Leitnerova…

Inscenace, kde děti ovlivňují děj. Určeno pro děti 3 +.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 22. říjen

Dnes má svátek Sabina

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete