Statistika našeho portálu

  • 103 251 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 12. – 13. října

Fotogalerie k článku

Praha

Zažijte v Praze Indonéský týden. Exotické koření, voňavé bylinky a mix kulturních vlivů – tak by se dala stručně popsat indonéská kuchyně. Její kouzlo můžete odhalit během indonéského týdne specialit Betawi, původních obyvatel Jakarty, který připravila asijská restaurace Sia. Menu, které se bude skládat z tradičních a stále velmi oblíbených jídel hlavního města Indonésie, sestaví hvězda místní gastronomie Chef Marinka.

Prahu opět rozzáří barvy světel. Přijďte se podívat na letošní SIGNAL FESTIVAL. Dvanáctý ročník se vrací do pražských ulic a oživí dosud neobjevená, ale i velmi známá místa. Galerijní zóna, renomovaní zahraniční i čeští umělci*kyně, performance, zvukové instalace a mnoho dalšího.

Středočeský kraj

Zastavte se o víkendu v Nučicích na divadelní přehlídce Nučický kahan. Ochotnický spolek ŽUMPA z Nučic vás srdečně zve na jedenáctý ročník přehlídky amatérských divadel NUČICKÝ KAHAN. Letošní ročník bude opět rozdělen do tří dnů a část programu bude věnována také žákům základních a mateřských škol v okolí.

Vysočina

Vyrazte tuto sobotu do Telče na akci s názvem Muzika s HOLOMKEM a kapelou Cihelna a spol. Folk - rocková kapela Cihelna a spol. z Plané nad Lužnicí přijede zahrát k nám do dvora v rámci svého tour POPOJEDEM.

Jihočeský kraj

12.10. proběhne Krumlovský vodácký maraton, kterého se můžete účastnit, nebo jen fandit svému favoritovi. V pestré nabídce aktivit, spjatých s Českým Krumlovem, jsou i významná sportovní klání. Jedním z nich je bezesporu nejpočetnější říční maraton v ČR, jenž každoročně přiláká stovky milovníků vodáckého sportu, od ryzích amatérů až po mezinárodní elitu.

Plzeňský kraj

Příchod podzimu bude oslaven jedinečnou kombinací tradic, řemesel a skvělého jídla na jarmarku na hradě Švihov!

Karlovarský kraj

Jste srdečně zváni na nezapomenutelný zážitek na Ostrovském festivalu vína! Tento svátek vína se koná v sobotu 12. října 2024 v Klášterním areálu. Ponořte se do světa vynikajících vín, lahodného streetfoodu a rytmu živé cimbálovky.

Ústecký kraj

Žatci se 12.10. uskuteční Barokní podvečer – Doulce memoire. Barokní koncert rozezní žateckou Křížovu vilu.

Liberecký kraj

Vyrazte do Liberce! Už 12. října vypukne na Ještědu největší adrenalinová honička roku. Celkem 300 bikerů se vrhne dolů z kopce a v patách jim budou tři ostřílení lišáci – legendy české i světové bike scény Tomáš Slavík, Michal Maroši a Michal Prokop. Česká verze světově proslulého závodu Red Bull Foxhunt slibuje drsnou a super rychlou jízdu plnou technických výzev a nervy drásající podívanou.

Královéhradecký kraj

Přijďte na výstavu obrazů a výtvarných artefaktů vypovídajících o vnitřním světě lidí s duševními obtížemi, které vytvořili pacienti Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové v rámci arteterapie. 

Pardubický kraj

Pokud jste milovníky závodních aut, nenechte si ujít RC Model showPardubicích. Jedinečná zábavná show s rádiově řízenými modely spojená s aktivní zábavou. Autodráha, RC školka, deskové a rodinné hry, kterési můžete vyzkoušet.

Jihomoravský kraj

Podívejte se na interaktivní představení Pohádka naslano v solné jeskyni v Brně. Co všechno se může stát, když se dítě na pláži nudí? Všude písek a zase jenom písek. Taky kyblík, lopatka, deka, slunečník, ručník, nějaké noviny, jenomže tohle všechno už dávno zná. Máma si hrát nechce. Žádný kamarád na obzoru. A zase ten písek.

Zlínský kraj

Zhlédněte hudebně poetické pásmo sestavené z díla Mileny Fucimanové k jejímu životnímu jubileu. Pásmo Od Ábelových dětí po metu temností můžete zhlédnout ve Valašských Kloboucích již 12.10.

Olomoucký kraj

Olomouci probíhá Telegraph Film Festival, který představí filmy o umění a architektuře. Od 9. do 12. října 2024 se v olomouckém kulturním prostoru Telegraph uskuteční čtvrtý ročník festivalu, který nabídne čtyři celovečerní filmy. Hlavním lákadlem bude výjimečná performance francouzského provokativního umělce Oliviera de Sagazana, který se promění v živé umělecké dílo. Návštěvníci se mohou těšit také na komentovanou prohlídku výstavy Jakea Chapmana FLOTSAM & JETSAM, workshop, panelovou debatu a gurmánské zážitky.

Moravskoslezský kraj

Jste srdečně zváni na 10. ročník Mezinárodní konference Moravian do Suchdole nad Odrou. V sérii 17 přednášek se zveřejní a zhodnotí nové poznatky o Moravanech, kteří na počátku 18. století emigrovali pro víru otců ze severní Moravy, aby obnovili Jednotu bratrskou v cizině a skrze ni vykonali misijní práci, která se nesmazatelně zapsala do historie. MORAVIAN Historicko-vlastivědná společnost v Suchdole nad Odrou připravuje pro tyto dny zajímavý program.

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

15.10.2024 - 22.10.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Das Filmfest 2024 - Praha

16.10.2024 - 20.10.2024
Praha

Drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární pocta…

Zvěřinové hody s francouzským šarme…

16.10.2024 - 22.10.2024
Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z…

Zažijte Westfield Days 2024 - Praha

17.10.2024 - 20.10.2024
Westfield Chodov

Zažijte s Westfield Days v obchodním centru Westfield Chodov výjimečnou oslavu aktuálních trendů! Od 17. do 20. října…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 18. říjen

Dnes má svátek Lukáš

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete