Legendární Hospoda Na Spilce v Plzeňském Prazdroji
Plzeň
Jedna z největších hospod v České republice – Hospoda Na Spilce – je po více než dvou letech od července opět otevřená. Podnik, který byl dlouhá léta oblíbeným cílem nejen návštěvníků pivovaru Plzeňský Prazdroj, na jehož nádvoří sídlí, prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu.
Adresa a kontaktní informace
- Oblast
- Jihozápad
- Kraj
- Plzeňský kraj
- Okres
- Plzeň-město
- Obec
- Plzeň
- Web
- https://www.naspilce.cz
- https://www.facebook.com/naspilce
Fotogalerie k článku
Hospoda Na Spilce letos oslaví 30 let své existence. "Staronovým" provozovatelem je po 17 letech znovu Plzeňský Prazdroj. Propojení s návštěvou některé z prohlídkových tras nebo s akcemi, které se v pivovaru konají, je tak nyní ještě intenzivnější. Například je možné si společně s prohlídkou pivovaru rovnou zarezervovat i stůl v hospodě a zážitek z prohlídky umocnit některou ze specialit moderní české kuchyně spolu se správně ošetřeným a načepovaným pivem. Základem je samozřejmě pivo Pilsner Urquell, ale spolu s ním jsou na výběr i další piva včetně speciálů z programu Volba sládků nebo z plzeňského experimentálního pivovaru Proud.
Novým šéfkuchařem Spilky je Lukáš Holý, který se už několik let věnuje vaření spojeným s pivem. Profesní zkušenosti sbíral v kuchyních zahraničních hotelů a restaurací, včetně těch oceněných michelinskými hvězdami, a vařil také pro českého prezidenta. "Naše kuchyně je unikátní spojením ´pivo a jídlo´. Máme
skvělé pivo, k němu nabízíme i skvělé jídlo a chceme, aby se to vzájemně podporovalo, aby to fungovalo tak, že když si u nás dáte jídlo, máte velkou chuť na to pivo a naopak! Pivo u nás najdete skoro ve všem, používáme ho při pečení i vaření, přidáváme ho do chleba, rohlíků, ale i do buchet a koláčů. Kromě piva
jsou základem naší kuchyně kvalitní suroviny a produkty, a to hlavně od českých farmářů, chovatelů a pěstitelů z plzeňského regionu," říká Lukáš Holý a přidává i konkrétní tip: "K našim specialitám patří třeba pivní guláš z vepřových líček, kam přidáváme černé pivo z pivovaru Proud, nebo pivní chleba, který jsme tři měsíce ladili, než jsme došli k finální podobě, konzistenci a delikátní chuti."Hospoda Na Spilce na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj má otevřeno každý den od 11 do 22 hodin.
Mapa
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Památky zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 130545 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz