Statistika našeho portálu

  • 103 251 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zvěřinové hody s francouzským šarmem a belgickou uhlazeností v Bruxxu 2024 - Praha

16.10.2024 - 22.10.2024 Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z běžně dostupné, ale i čím dál vzácnější lovené lesní zvěře. Na zvěřinové hody ve francouzském a belgickém stylu vyrazte do brasserie Bruxx, kde na vás čekají delikatesy jako pečená bažantí stehna Brillant-Savarin, srnčí ragú se silnou koňakovou omáčkou, jelení kýta na černém pivě s francouzskou klobásou či grilovaná svíčková z daňka flambovaná s francouzským ginem.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Když se řekne zvěřina, možná si mnozí z vás vybaví legendární scénu z již kultovního filmu Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají o to, jak připraví uloveného kance. Zda se šípkovou omáčkou, nebo se zelím.

V minulosti byla zvěřina výsadou pouze bohaté vrstvy, ani pytláci srnce chyceného do oka nejedli, protože je hospodyňky neuměly dobře připravit. Ta doba však minula a zvěřina se v našem jídelníčku objevuje čím dál více. A nejčastěji právě v říjnu. Zpestřuje nám jídelníček o potřebné živiny, navíc maso z divoké zvěře je méně tučné a plné bílkovin.

Bohaté zvěřinové menu přichystala i belgická brasserie Bruxx, kam do 22. října můžete zajít ochutnat tradiční pokrmy s ingrediencemi typické pro francouzskou a belgickou kuchyni.

Nabídce vévodí vysoká
To, zda si dáte divočáka se šípkovou, nebo se zelím, v Bruxxu řešit nebudete. Divočák se totiž na menu vůbec neobjeví. Místo toho se můžete těšit hned na předkrmy, které navnadí vaše chuťové pohárky. Salát Cafe de Paris s kachním foie gras s ančovičkami, mladými salátovými listy, pošírovaným vejcem a zvěřinovou klobásou salsiccia a zvěřinový tartar s jelením rilletes s contreau majonézou a nakládanými houbami a domácím hořčicovými chlebem.

Ti, kteří se budou chtít trochu ohřát, by neměli vynechat polévku v podobě zvěřinového consommée, což je silný vývar doplněný o mrkvový flan, který připomíná naši vaječnou sedlinu obohacenou o kořenovou zeleninu, a dále trhané maso a kapku portského vína.

Čtyři hlavní chody vás chuťově pomyslně přenesou do zemí, kde holdují zralým sýrům, koňaku a černému pivu. Bažantí stehna Brillant-Savarin, pojmenována podle legendárního francouzského gurmána, budou připravena společně s masovou fáší a lanýžem, restovanými hřiby a madeirskou omáčkou. Zvěřinový daub a armagnac podle Bocusenabídne v pánvi podávané srnčí ragú se silnou koňakovou omáčkou, kořenovou zeleninou, liškami, kaštany a pečenými králičími ledvinkami. Tento recept si v Bruxxu vypůjčili od papeže francouzské gastronomie, Paula Bocuse, který je považován za propagátora odlehčené kuchyně. Jelen a Grimbergen vám dá ochutnat jelení kýtu připravenou na černém pivě značky Gimbergen, s bílou francouzskou kolbásou Boudin blanc, zvěřinovým nachis, což je zapékaný pokrm z brambor a mletého masa, a houbovou bruschettou. Dančí svíčková a francouzský gin přinese jedinečnou chuť grilované dančí svíčkové, kterou vám přímo před očima oflambují ve francouzskému ginu, již doplní bramborové krokety Berny, lékořicová omáčka, houbové pečivo z listového těsta vol – au –vent a bruselské kapustičky.

Jako dezert se budou podávat petit fours, což jsou malé minidezerty z piškotového těsta, zde doplněné o malý ovocný čaj a domácí švestkový kompot.

 

Další akce v okolí

Vaříte s ohledem na budoucnost? Pře…

26.10.2024 - 26.10.2024
Metropole Zličín

Máte chuť podpořit naši planetu a zároveň předvést své kuchařské umění? Zapojte se do velké kulinářské soutěže Vaříme…

Zážitkovým motoráčkem do Bohemia Se…

02.11.2024 - 02.11.2024
hlavní nádraží

Jízda zážitkového motoráčku do Starého Plzence na exkurzi a skleničku do Bohemia Sektu. Nahlédněte do tajů výroby…

Královský košt Praha 2024

30.11.2024 - 30.11.2024
Praha

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Das Filmfest 2024 - Praha

16.10.2024 - 20.10.2024
Praha

Drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární pocta…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete