Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Městské divadlo Brno

15.04.2017 Brno

Sanctus - rocková mšeRocková mše je unikátní hudební projekt českého skladatele Daniela Kyzlinka a anglického textaře a písničkáře Johna de Jonga.Dílo ve velkém orchestrálním aranžmá spojuje rockovou a duchovní hudbu. Textově vychází z klasické latinské mše, která je doplněná o nové autorské texty. Po hudební stránce se jedná o fúzi hudby symfonické, rockové, popu a filmové hudby.Autorům se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Městské divadlo Brno
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

Sanctus - rocková mše

Rocková mše je unikátní hudební projekt českého skladatele Daniela Kyzlinka a anglického textaře a písničkáře Johna de Jonga.

Dílo ve velkém orchestrálním aranžmá spojuje rockovou a duchovní hudbu. Textově vychází z klasické latinské mše, která je doplněná o nové autorské texty. Po hudební stránce se jedná o fúzi hudby symfonické, rockové, popu a filmové hudby.

Autorům se podařilo uskutečnit koncertní premiéru na jaře 2013 s Karlovarským symfonickým orchestrem a špičkovými zpěváky z Londýna. Premiéra v Karlových Varech se setkala s vřelou reakcí publika, podtržená 10 minutovým "standing ovation". Nastudování Martina Lebela detajlně vykreslilo brilatní orchestrální aranžmá a celkový dojem umocnili dechberoucími výkony zpěváci Gaz Twist a Kirsten Joy.

Skladatel, aranžér a pianista Daniel Kyzlink vystudoval skladbu na brněnské konzervatoři a JAMU. Je pianistou v Městském divadle Brno a rovněž hraje v několika dalších autorských kapelách."Ačkoliv jsem vystudoval skladbu na dvou školách, jako teenager jsem začínal s rockem a mám k této hudbě silné emoční vazby, rock je mi hodně blízký. Proto mi přišlo přirozené spojit hudbu symfonickou právě s rockovou hudbou. A proč mše? Je to forma, kterou si vyzkoušel ze skladatelů téměř každý. A z hlediska prosazení díla je mše určitě vhodnější forma než například oratorium."

Autor textů John de Jong je anglický písničkář, teolog a básník. Jeho nástrojem je akustická kytara. Skládá poetické, výrazně melodické písně se silným duchovním nábojem.
"Duchovní téma mne velice zajímá, témata liturgických textů jsou mi blízká. Pravda je, že použít liturgické texty v jejich podobě pro dnešní hudbu je velmi obtížné. Proto jsem obsah textů převedl do současné moderní angličtiny a doplnil dalšími texty."
John de Jong.

Jako sólisté vystoupí vynikající zpěváci z Londýna – Gaz Twist a Sara Louise

Gaz Twist – je zpěvák, varhaník, kytarista, autor. Působí v Londýně v několika autorských kapelách jako The iPhonics, Duchamp Pilot a KiliT.

Sara Louise – Je australská zpěvčka v současné době působící v Londýně.¨

Vstupné:

360,- Kč

Vstupenky on-line

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Rock in Brno 2024

13.09.2024 - 13.09.2024
Brno

Rockový festival Rock in Brno 2024 opět nabídne přehlídku předních českých a slovenských rockových kapel! Nenechte si…

Plavba tělem - divadlo DIP 2024 - B…

03.10.2024 - 03.10.2024
Klub Leitnerova

Interaktivní loutkové představení, které je určeno pro děti 3 – 10

Od Ábelových dětí po Metu temnostní…

09.10.2024 - 09.10.2024
Knihovna Jiřího Mahena

Hudebně poetické pásmo sestavené z díla Mileny Fucimanové k jejímu životnímu jubileu.

Pohádka naslano - divadlo DIP 2024 …

13.10.2024 - 13.10.2024
solná jeskyně Kamenná…

Interaktivní představení v solné jeskyni.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete