Statistika našeho portálu

  • 103 056 Akcí v kalendáři
  • 5 389 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Večery S - Petr Bohuslav & Michal Pospíšil, Slávek Maděra & Zuzana Vilímová, Mr. Lovo 2024 - České Budějovice

20.09.2024 České Budějovice

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
České Budějovice
Obec
České Budějovice

Fotogalerie k článku

Petr Bohuslav s muzikou začínal v Českých Budějovicích v roce s kapelou Mlask, ta se stala základem současné českobudějovické kapely Drc. Tehdy zazněly Petrovy první autorské písně. Po té, co přesídlil do Prahy, působil jako zpěvák a kytarista v kapele Folklok a nyní je členem úspěšné kapely Asonance. Petrovo autorské písně, které si opět konečně můžeme koncertně poslechnout, doprovodí jazzový a swingový kontrabasista Michal Pospíšil, známý například nejen z Originálního pražského synkopického orchestru.

Písničkář a textař Slávek Maděra o sobě říká: "Moje muzika je spíš "neškatulková, ale jak je u nás zvykem, co se hraje na akustické kytary, se zevšeobecňuje na folk. U mě je to spíš ta akustická muzika". Chceme-li tedy Slávkovo tvorbu upřesnit, pak se jedná o akustickou hudbu bez škatulek a Slávek Maděra je vnímán jako písničkář napříč žánry. Jeho tvorba je vskutku osobitá a silná po textové i hudební stránce. Slávka doprovodí zpěvačka a klavíristka, absolventka Pražské konzervatoře Zuzka Vilímová. Slávek Maděra & Zuzka Vilímová je skvělý tandem.

 Kapela Mr. Lovo vznikla v roce 2020. Členové kapely nějakou dobu hudebně hledali a výsledkem jejich společné lásky k experimentu, improvizaci a otevřenému přístupu k hudební tvorbě. Od prvotních skladeb z oblasti jazzrock / fusion a funk se dopracovali k vlastnímu tvůrčímu výrazu své vlastní hudby. Posluchače čeká ho neobvyklý hudební zážitek. Barvitá hudební zákoutí se hemží hudebními hádankami, které Mr.Lovo pomáhá rozluštit s výsledkem, který ucho sice překvapí, ale naštěstí jen a jen milým, uvolňujícím a harmonickým rozuzlením. Kapela hraje ve složení Petr Venkrbec: sax, synth, wind controller; Martin Poledna: piano, synth; Ladislav Výmola: kytara; Rumil Kofta: baskytara, kontrabas; Libor Orel: bicí

Mapa

Další akce v okolí

ČEZfest 2024 - České Budějovice

19.09.2024 - 21.09.2024
České Budějovice

Nenechte si ujít koncerty Tata Bojs a Ewy Farne, setkání s legendární tenistkou Barborou Strýcovou, atletkou Marcelou…

Hypnotizér v Budějovicích | listopa…

03.11.2024 - 03.11.2024
Senovážné nám. 2, 370…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt České Budějovice 2024

16.11.2024 - 16.11.2024
Clarion Congress Hotel…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete