Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Třeboňský masopust 2018 - Třeboň

03.02.2018 Třeboň

Únor patří v České republice k nejstudenějším měsícům, což příliš nenahrává konání společenských akcí. Čestnou výjimkou je pak tradiční masopustní veselí, které se odehrává takřka v každé obci i městě napříč celou republikou.Co Vás v Třeboni čekáV historické i turistické perle jižních Čech, městě Třeboni, se organizátoři pravidelně snaží o propojení dávných folklorních tradic s co nejmodernějším…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Masarykovo náměstí
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Jindřichův Hradec
Obec
Třeboň

Fotogalerie k článku

Únor patří v České republice k nejstudenějším měsícům, což příliš nenahrává konání společenských akcí. Čestnou výjimkou je pak tradiční masopustní veselí, které se odehrává takřka v každé obci i městě napříč celou republikou.

Co Vás v Třeboni čeká

V historické i turistické perle jižních Čech, městě Třeboni, se organizátoři pravidelně snaží o propojení dávných folklorních tradic s co nejmodernějším pojetím "Třeboňského masopustu", během nějž si na své přijdou mladí i staří návštěvníci.

Ve vybraný sobotní den se na Masarykově náměstí koná tzv. růžičková koleda, které se účastní koledníci z města i širokého okolí. Maškarní rej pak zařídí desítky maskovaných maškar, které obcházejí zajímavá místa ve městě a rozdávají radost i zábavu. V čele tohoto nezvyklého průvodu jde několik koledníků s obrovitými klobouky, zdobenými stovkami růží a růžiček. K dobré náladě jistě přispěje i dechová kapela, která celý průvod doprovází.

Účastnit se maškarního pochodu můžete i Vy, a to pokud si doma vyrobíte nějaký zajímavý převlek. Budete pak mít i šanci zvítězit v soutěži o nejkrásnější masku a zároveň nejvtipnější masku. Všichni návštěvníci budou moci ochutnat i tradičně velkolepou jitrnici či nakoupit si některé lahůdky z přidružených zabijačkových hodů. Chybět samozřejmě nebudou ani masopustní koblížky, chutnající dětem i jejich rodičům.

V Třeboni najdete v průběhu roku jistě celou řadu dalších zajímavých akcí.

Třeboňský masopust 2018

Masopust si v Třeboni letos připomeneme v sobotu 3. února. Autobusem přijedou z Benešova nad Černou dvě koledy a spousta maškar. Přidají se k nim ještě místní loutkáři a ochotníci. Doba masopustní se na Masarykově náměstí naposledy veřejně slavila v padesátých letech minulého století. Pokus o návrat masopustu, i když importovaného, začal v roce 2012, kdy do Třeboně přijela růžičková koleda z Nových Hradů. Také letos se tradičně začíná úderem desáté hodiny žádostí o povolení koledovat před Turistickým informačním centrem. Zapojit se může každý Třeboňák, který za své originální maškarní přestrojení může získat i cenu.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete