Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnosti piva v Pivovaru Ferdinand 2024 - Benešov

07.09.2024 Benešov

Na sobotu 7. září si benešovský pivovar nachystal 33. ročník pivovarských slavností. Kde jinde, než v pivovaru můžete ochutnat celý sortiment piv pod značkou Ferdinand. Navíc nová várka Vídeňského ležáku, a k tomu třeba skvělý burger? Kdo by si nedal říct.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Pivovar Ferdinand
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Benešov
Obec
Benešov

Fotogalerie k článku

Pivovarské slavnosti nabídnou celou řadu gastronomických i hudebních zážitků. Letos do Benešova zavítá Radek Příhonský, který vyhrál prestižní cenu Zlatý kuchař 2023 v kategorii Hvězda street foodu. Ochutnáte mexickou a kubánskou kuchyni, masové i veganské burgery, grilované sýry, burgery s hovězím masem nebo trhaným vepřovým, plněné bagety, srbské plejskavice, grilované kýty či kančí klobásy, lívanečky, palačinky naslano i nasladko. Nebude chybět točená zmrzlina ani čerstvá káva.

Kdo ještě neměl možnost ochutnat bezlepkové pivo navíc letos nově oceněné značkou Klasa, i to se na pivovarském dvoře najde.  

Na čepu bude většina Ferdinandových piv a další speciály, od nefiltrované výčepní desítky, světlé nefiltrované dvanáctky Premium až po polotmavý bylinný speciál Sedm kulí. Pro motoristy si pivovar připravil i čtyři druhy nealkoholického piva v čele s pomerančovým bezlepkovým Beer MIXEM.

Hudební program poběží na dvou scénách:

13.00 / Karbyn
14.00 / Třehusk
15.00 / Allmara
16.00 / Bílá nemoc
17.00 / T.N.S.
18.00 / Sabina Ludányiová
19.00 / Medvěd 009
20.00 / Maniac
21.00 / Lahvátor

Pivovar myslí i na ty nejmenší, pro které bude v provozu dětský koutek s tvořící dílničkou. K dispozici bude Ferdinandův fotokoutek. Návštěvníci budou moc vyzkoušet a zahrát si stále oblíbenější beerpong pod hlavičkou www.unipong.cz.

A samozřejmě to nejzajímavější jsou samotné prohlídky pivovaru. Pro veřejnost se pivovar otevírá pouze 2x ročně, tak si nenechte ujít tuhle příležitost. V rámci slavností se dostanete do unikátní humnové sladovny, ležáckých sklepů nebo na varnu, kde uvidíte nový zvon a erb, který zde byl nedávno instalován.  

Exkurze je možné si předem rezervovat na e-mailu: ferdinand@pivovarferdinand.cz. Prohlídky začínají ve 13.30 a končí v 17.30.

Pivo si i letos můžete nechat načepovat do vlastního skleněného půllitru, který bude k dostání přímo v areálu. Dveře areálu se otevřou ve 13 hodin.

Takhle vypadá kultura v režii benešovského pivovaru.

Vstup na místě: 100 Kč, děti zdarma

O Pivovaru Ferdinand

Benešovský Pivovar Ferdinand založil roku 1897 arcivévoda František Ferdinand d’Este a dodnes se tu vaří pivo podle tradičních receptur. Pivovar se tak řadí mezi rukodělné a typicky české pivovary s českým kapitálem, kde kvalitu piva neustále sledují ti nejzručnější pivovarníci. Zlatavému moku věnují dostatek péče a pozornosti. Pod jejich rukama vzniká rovnou patnáct druhů spodně kvašených piv. Od klasické desítky a speciálního polotmavého piva Sedm kulí či jedinečného bezlepkového piva až po nový speciál Pěkný číslo. Součástí pivovaru je ojedinělá humnová sladovna, která nejenže vyrábí slad pro potřebu benešovského pivovaru, ale zásobí jím i další pivovary po celé České republice i zahraničí. Pivovar Ferdinand v průměru ročně uvaří na 28 000 hektolitrů piva.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete