Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnosti dýní a duchů ve Smiradicích

31.10.2015 Sousedovice

Vstup: DobrovolnýOrganizátoři: OU Sousedovice, ROCEKO, z.s., JK Shagya ZboroviceWeb: www.slavnostidyniaduchu.czFB profil: https://www.facebook.com/slavnostidyniaduchuFB událost: https://www.facebook.com/events/298494240352548/?ref_dashboard_filter=upcoming Již druhý ročník úspěšných "Slavností dýní a duchů" se nezadržitelně blíží. Jihočeská obec Smiradice, ležící cca 1 km od Sousedovic, tak opět…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Vstup: Dobrovolný

Organizátoři: OU Sousedovice, ROCEKO, z.s., JK Shagya Zborovice

Web: www.slavnostidyniaduchu.cz

FB profil: https://www.facebook.com/slavnostidyniaduchu

FB událost: https://www.facebook.com/events/298494240352548/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

Již druhý ročník úspěšných "Slavností dýní a duchů" se nezadržitelně blíží. Jihočeská obec Smiradice, ležící cca 1 km od Sousedovic, tak opět ožije duchy, skřítky, přízraky, a dalšími prapodivnými bytostmi, které se budou snažit pobavit, rozveselit, poškádlit, a postrašit děti i dospělé. To vše 31. října od 11hod. ve středu této tajuplné vesnice. 

Stejně jako v minulém roce, i letos se strašidelné bytosti postarají dětem o ty správné podzimní hry (pojídání žížal na čas, skok do pytle o sto šest, strašidelný geokešing, apod.), zahrají na své nástroje, roztančí dav, předvedou něco málo ze svého kulinářského a lektvarového umění, budou vyprávět své příběhy a zahrají několik duchařských pohádek.  Celé Smiradice budou znovu zkrášleny vyřezávanými dýněmi, podzimními dekoracemi a opředeny rouškou tajemství. 

Slavnost je organizována nadšenci z místních neziskových organizací (ROCEKO, z.s. a JK Shagya Zborovice) a zaštítěna obcí Sousedovice.  K vidění i ke koupi budou výrobky i služby začínajících regionálních umělců, které celá akce podporuje. Skřítkové mající na starosti stravování navíc ke svému kulinářskému umu použijí výhradně regionální potraviny.

Zaručujeme veselé a neotřelé zážitky, trošku strachu, ale hlavně hodně smíchu a dobré nálady. Více o programu, místních strašidlech, organizátorech nebo o cestě do Smiradic,  se dočtete na www.slavnostidyniaduchu.cz nebo na našem FB  pod "Slavnostidyniaduchu".

 

Mapa

Další akce v okolí

Hruškobraní na zámku 2024 - Blatná

07.09.2024 - 08.09.2024
Zámek Blatná

Máme obrovskou radost, že vás můžeme pozvat na druhý ročník Hruškobraní na zámku Blatná, které pořádáme ve spolupráci s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete