Restaurace Sia: týden indonéské kuchyně - Praha
13.11.2019 - 24.11.2019 Praha
Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Ve dnech 13. – 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace Sia těší velké oblibě, už proběhly ramenové dny, dny pálivých papriček nebo například týden zaměřený na krevety.
Adresa a kontaktní informace
Fotogalerie k článku
Originální indonéské recepty vybrané pro české jazýčky
Na celém menu se kromě šéfkuchaře Jiřího Štifta podílel kuchař Rikky, který pochází z Jakarty, ale už plno let žije na Bali, a kuchař Ferri, který pochází ze západní části Indonésie. Oba dva přijeli do České republiky zhruba před půl rokem kvůli práci v restauraci Sia. "V létě jsme zaměstnali dva nové kolegy Rikkiho a Ferriho z Indonésie. Oba dva jsou skvělí kuchaři a mají velkou znalost Indonéské kuchyně. Proto jsme se rozhodli jejich zkušeností využít a připravit našim hostům originální indonéské recepty, které budou Čechům chutnat," popisuje Štift.
Pro indonéskou kuchyni je typické, že vaření většiny jídel začíná přípravou takzvaného "bumbu" což je pasta, která dodává indonéským jídlům tradiční chuť a vůni. Základ se připravuje z candle nuts, česneku, šalotky, koriandrových semínek, citronové trávy, zázvoru a galgánu. Podle typu jídla se přidávají další složky, jako je čerstvá kurkuma, sambal badjak, krevetová pasta, nebo sušené krevety.
Indonéské menu
Sop Buntut – polévka z hovězí oháňky
Risoles - rolky s kuřecím masem a zeleninou, tomatová omáčka s čili
Nasi Goreng Udang & Sotong – restovaná rýže s krevetami a kalamáry, sázené vejce, nakládaná zelenina, sambal a krevetové chipsy
Pepes Ikan – makrela v banánovém listu
Ayam Bakar Taliwang – grilované baby kuře s čili a česnekem, rýže, zeleninový salát a sambal
Sate Kambing – grilované skopové špízy
Martabak Manis – indonéský lívanec s arašídy, čokoládou, sezamem a kondenzovaným mlékem
Šéfkuchař Jiří Štift doporučuje: polévku z hovězí oháňky Sop Buntut a grilované skopové špízy Sate Kambing.
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Kalendář akcí zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 123117 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz
Další akce v okolí
Pražské Dýmkobraní 2025 - Praha
10.05.2025 - 10.05.2025
Praha
Pražské Dýmkobraní 2025 – Největší dýmkařský festival v ČR! Přijď 10. května do areálu bývalého trojského pivovaru v…
Růžový máj 2025 - Praha
17.05.2025 - 17.05.2025
Náplavka
14. ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů od 28 moravských a českých vinařů, bohatá gastronomie snoubící…
Náplavkőőő – festival maďarských ch…
30.05.2025 - 01.06.2025
Náplavka
Čím se liší maďarský guláš od toho českého? Pálí čabajka? A uherák? Co dávají v Maďarsku na langoš? V čem spočívá…
Bublinky fest 2025 - Praha
14.06.2025 - 14.06.2025
Praha
Den v růžovém plný bublinek. Nejlepší bublinky a růžová vína České republiky. Inspirujte se, co pít na zahrádce, u…