Statistika našeho portálu

  • 104 142 Akcí v kalendáři
  • 5 389 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Restaurace Sia: týden indonéské kuchyně - Praha

13.11.2019 - 24.11.2019 Praha

Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Ve dnech 13. – 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace Sia těší velké oblibě, už proběhly ramenové dny, dny pálivých papriček nebo například týden zaměřený na krevety.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Originální indonéské recepty vybrané pro české jazýčky

 

Na celém menu se kromě šéfkuchaře Jiřího Štifta podílel kuchař Rikky, který pochází z Jakarty, ale už plno let žije na Bali, a kuchař Ferri, který pochází ze západní části Indonésie. Oba dva přijeli do České republiky zhruba před půl rokem kvůli práci v restauraci Sia. "V létě jsme zaměstnali dva nové kolegy Rikkiho a Ferriho z Indonésie. Oba dva jsou skvělí kuchaři a mají velkou znalost Indonéské kuchyně. Proto jsme se rozhodli jejich zkušeností využít a připravit našim hostům originální indonéské recepty, které budou Čechům chutnat," popisuje Štift. 

 

Pro indonéskou kuchyni je typické, že vaření většiny jídel začíná přípravou takzvaného "bumbu" což je pasta, která dodává indonéským jídlům tradiční chuť a vůni. Základ se připravuje z candle nuts, česneku, šalotky, koriandrových semínek, citronové trávy, zázvoru a galgánu. Podle typu jídla se přidávají další složky, jako je čerstvá kurkuma, sambal badjak, krevetová pasta, nebo sušené krevety. 

 

Indonéské menu

 

Sop Buntut – polévka z hovězí oháňky

Risoles - rolky s kuřecím masem a zeleninou, tomatová omáčka s čili

Nasi Goreng Udang & Sotong – restovaná rýže s krevetami a kalamáry, sázené vejce, nakládaná zelenina, sambal a krevetové chipsy

Pepes Ikan – makrela v banánovém listu

Ayam Bakar Taliwang – grilované baby kuře s čili a česnekem, rýže, zeleninový salát a sambal

Sate Kambing – grilované skopové špízy

Martabak Manis – indonéský lívanec s arašídy, čokoládou, sezamem a kondenzovaným mlékem

 

Šéfkuchař Jiří Štift doporučuje: polévku z hovězí oháňky Sop Buntut a grilované skopové špízy Sate Kambing.

Další akce v okolí

Pražské Dýmkobraní 2025 - Praha

10.05.2025 - 10.05.2025
Praha

Pražské Dýmkobraní 2025 – Největší dýmkařský festival v ČR! Přijď 10. května do areálu bývalého trojského pivovaru v…

Růžový máj 2025 - Praha

17.05.2025 - 17.05.2025
Náplavka

14. ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů od 28 moravských a českých vinařů, bohatá gastronomie snoubící…

Náplavkőőő – festival maďarských ch…

30.05.2025 - 01.06.2025
Náplavka

Čím se liší maďarský guláš od toho českého? Pálí čabajka? A uherák? Co dávají v Maďarsku na langoš? V čem spočívá…

Bublinky fest 2025 - Praha

14.06.2025 - 14.06.2025
Praha

Den v růžovém plný bublinek. Nejlepší bublinky a růžová vína České republiky. Inspirujte se, co pít na zahrádce, u…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Malí indiáni

Jak dostat Vaše děti od obrazovek do přírody tak, aby je to bavilo a aby chtěly dobrovolně do lesa znovu a znovu?

Malí indiáni

Na Atlase Česka dále najdete