Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oživení Historie na hradě Točník 2024

10.08.2024 Točník - vrch

Skupina historického šermu OKOŘSKÁ GARDA připravila již dvanáctý historický festival Oživení Historie na hradě Točník.

Adresa a kontaktní informace

V sobotu dne 10. srpna otevře již po dvanácté věhlasný hrad Točník své brány v rámci festivalu Oživení historie. Čeká vás bohatý celodenní program, ve kterém najdou zalíbení jak rodiny s dětmi, tak páry, jednotlivci či skupiny.

Za halasu šermířských klání a historické hudby kapely Turdus budete moci navštívit středověkou zbrojnici plnou zbraní, zabavit se lukostřelbou, vrháním seker, nebo se projít středověkým tržištěm. Po celém hradě na vás také čekají ukázky starých řemesel (výroba luků, švec, svíčkař, ražba mincí...).

Chybět nebudou šermířská vystoupení skupin Okořská Garda, Valdštejn a Šlechta z podhradí. O akrobatickou show se postará skupina Aventyr. Budete svědky střelby z obléhacího stroje trebuchet.

O další příjemné rozptýlení se postará romantický výhled z hradu na malebnou krajinu, zábava pro děti i dospělé nebo návštěva medvědů sídlících v hradním příkopu. Hladu ani žízně se bát nemusíte, neboť naše taverna bude mít pro vás po celý den připraveno spoustu dobrůtek k jídlu i k pití.

Ceny vstupného:

Dospělý - 300 Kč

Děti - 150 Kč

Děti do šesti let - zdarma

Rodinné vstupné - 800 Kč

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete