Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den otevřených dveří radnice Znojmo

17.11.2014 Znojmo

Potřetí se otevřou dveře radnice k prohlídceStává se tradicí, že 17. listopadu ve státní svátek Dne boje za svobodu a demokracii, otevírá znojemská radnice dveře veřejnosti k prohlídce svých reprezentativních prostor. Ti si mohou nejen projít budovu radnice a neformálně pohovořit se starostou, ale v rámci doprovodného programu si budou moci prohlédnout mimořádně expozice adrenalinového podzemí,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Znojmo
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Znojmo
Obec
Znojmo

Fotogalerie k článku

Potřetí se otevřou dveře radnice k prohlídce

Stává se tradicí, že 17. listopadu ve státní svátek Dne boje za svobodu a demokracii, otevírá znojemská radnice dveře veřejnosti k prohlídce svých reprezentativních prostor. Ti si mohou nejen projít budovu radnice a neformálně pohovořit se starostou, ale v rámci doprovodného programu si budou moci prohlédnout mimořádně expozice adrenalinového podzemí, aniž by si museli obout holínky a na hlavu nasadit helmu s čelovkou.
 
Zájemcům, kterých každoročně přibývá, se od 9.00 až do 12.30 hodin naskýtá příležitost podívat se do pracoven starosty, místostarostů i tajemnice města, do zasedacích místností zastupitelů i radních. Prohlídky budou probíhat každou půl hodinu.

Ve vestibulu budovy Městského úřadu na Obrokové ulici 12, bude vítat návštěvníky cimbálová muzika Denár a soutěž s tématem Znojmo – město zeleně. Její řešitelé se mohou těšit na drobné ceny a dárkové předměty.

Vystaveny budou fotografie partnerských měst spolu s městskými znaky a lidé uvidí i několik kronik města Znojma. V zasedací místnost starosty bude promítán nejnovější propagační film města Znojma od bratří Otrubových, včetně vystavených četných ocenění, která za svá propagační videa Znojma získali bratři nejen na domácím poli. V zasedací místnosti zastupitelstva návštěvníky uvítají fanfáry trubačů, vlajkonoši v dobových kostýmech a starosta Znojma, který je připraven na přátelské neformální setkání a diskusi s občany.

S Dnem otevřených dveří radnice je neodmyslitelně spjata i řada doprovodných aktivit. V čase od 9.00 do 12:00 hodin a od 13.00 do15:00 hodin dostanou návštěvníci možnost navštívit v budově úřadu Obroková 10 obřadní síň města, v zasedací místnosti stejné budovy najdou výstavu vítězných prací výtvarné soutěže na téma Třídíme odpad. Ti, co se budou chtít pokochat pohledem na Znojmo z výšky, mohou na ochozy radniční věže vystoupit tento den zdarma. Připravená je také komentovaná prohlídka radničních věžních hodin.

Exkluzivně si budou moci prohlédnout také čtyři expozice adrenalinového podzemí, aniž by museli absolvovat trasu v podzemí. Těšit se mohou na expozici Archeologie (Horní náměstí 4 – sklep), expozici Historie podzemí (Divišovo náměstí 1 – sklep), expozici Vinařství (Obroková 10 – sklep) a expozici Kámen v architektuře (Dům umění – sklep).

Ve 14.00 hodin pak v zasedací místnosti zastupitelstva starosta a předá ocenění za výtvarnou soutěže na téma Třídíme odpad.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Znojemské vinobraní slaví 40 let 20…

13.09.2024 - 15.09.2024
Znojmo

Znojemské vinobraní slaví 40 let: Vychutnejte si historii, kulturu i víno v srdci Moravy. Vinobraní, které proběhne od…

Královský košt Znojmo 2024

26.10.2024 - 26.10.2024
Klášter Louka - Znojmo

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete