Statistika našeho portálu

  • 103 434 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chobotnice, syrový mořský vlk i ovocné knedlíky - Praha

22.06.2020 - 03.07.2020 Praha

Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx 

Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami a lanýžovým olejem nebo divokými krevetami a la plancha s rybím fumetem, šafránovým aioli a domácí bagetou. 

Na domácí ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Na týden od 22. do 28. června šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu vymyslel speciální a chuťově nabité menu svých vyhlášených ovocných knedlíků. V Praze totiž široko daleko na lepší nenarazíte. Na své si přijdou jak milovníci kynutých, které budou s jahodami, mandlovou drobenkou, jahodovou pěnou a lahodnou makronkou, odpalovaných, které budou plněny meruňkami sypanými karamelem s vanilkovou espumou, tak tvarohových s borůvkami, levandulovou zmrzlinou a omáčkou z javorového sirupu. Netrapte se s nimi doma a vyrazte na českou tradiční delikatesu do Parlamentu.

Na jediné ceviche v Česku do asijské restaurace Sia

Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na "syrové" menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má s asijskou kuchyní společnou tradici už od 17. století, kdy emigranti z Asie začali v Jižní Americe míchat dohromady vlastní ingredience s místními. A o tom, že je ceviche skutečně výjimečné jídlo, svědčí i to, že ho nikdo jiný v ČR nedělá. V Sie vám ho připraví z mořského vlka, tygřích krevet a mušlí sv. Jakuba. 

Další akce v okolí

Královský košt Praha 2024

30.11.2024 - 30.11.2024
Praha

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Elgarův koncert a Enigma 2024 - Pra…

25.11.2024 - 25.11.2024
Náměstí Republiky 5,…

Obecní dům, pondělí 25. 11. 2024 v 19.30 hodin

Meziškolní konference Rada mladších…

27.11.2024 - 27.11.2024
Mariánské náměstí 2/2,…

Organizace Dělej co tě baví, z. ú. připravuje na letošní podzim už 11. ročník projektu Rada mladších, v rámci kterého…

Přednáška k Chasing The Hourglass -…

28.11.2024 - 28.11.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás zve na doprovodný program k výstavě Vojtěcha Nováka a Eleny Pecenové CHASING THE HOURGLASS ve…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete