Statistika našeho portálu

  • 102 975 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Bezpečně na Monínci

20.01.2019 Sedlec-Prčice

Areál Monínec v neděli 20. ledna veřejnosti ukáže, jak se správně chovat na sjezdovce. Již sedmý ročník akce Bezpečně na Monínci doprovodí praktickými ukázkami Policie ČR, tým záchranářů a Hasičského záchranného sboru. V rámci zábavní části programu pak vystoupí moderátor Vladislav Slezák.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
SkiAreál Monínec
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Příbram
Obec
Sedlec-Prčice

Fotogalerie k článku

Policie ČR bude na sjezdovce měřit například lyžařům a snowboardistům orientačně rychlost. Bývá přitom obvyklé, že někteří návštěvníci dosahují na moníneckém svahu rychlosti až okolo 70 kilometrů za hodinu.

Bezpečně na Monínci se zaměří rovněž na celkovou osvětu a dodržování Desatera FIS, tedy například na to, jak zvládnout způsob vlastní jízdy, jak brát ohled na ostatní lyžaře a snowboardisty či jak se zachovat v případě, když se na sjezdovce stane úraz. Zároveň s tím si návštěvníci budou moci vyzkoušet, jaká by byla jejich jízda, kdyby byli pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek.

Policisté si opět připraví ukázky činnosti pro případ, když se lyžař či snowboardista na sjezdovce zraní. Veřejnost tak bude moci zhruba od 11.00 dopoledne vidět, jak místo úrazu správně zajistit, zraněného ošetřit a zajistit jeho přepravu.

Okolo 13.00 pak záchranáři z Hasičského záchranného sboru ukáží na svahu svoji techniku. Chybět přitom nebude ani sundávání lyžařů z lanovky a jiné ukázky práce záchranářů.

O zábavní program se v průběhu celého dne postará u dolní stanice lanovky moderátor Rádia Blaník Vladislav Slezák. Zároveň s tím zde proběhne řada soutěží a cen o zajímavé ceny. Akce Bezpečně na Monínci je pro veřejnost zcela zdarma.

Vedle tradičních preventivních činností, jako jsou opatření proti krádeži či vykrádání vozidel, případně proti zlodějům, kteří by si od sjezdovky chtěli odnést cizí lyže či snowboard, se Policie ČR zaměří zejména na osvětu a dodržování "Desatera FIS", tedy bezpečnostních pravidel na sjezdovce. Návštěvníci se mohou těšit také na hudební vystoupení.

Mapa

Další akce v okolí

ROCK in Příbram 2024

21.09.2024 - 21.09.2024
Příbram

Rockový festival Rock in Příbram 2024 nabídne přehlídku předních českých a slovenských rockových kapel! Nenechte si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete