Statistika našeho portálu

  • 103 169 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 6. – 7. července

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte do SmetanaQ Gallery, kde probíhá kolektivní výstava s názvem RELOAD. Ukazuje, že upgrade realismu v současné malbě je tradiční a svěží. Výstava ukazuje, že upgrade realismu v současné malbě je tradiční a svěží. Zobrazení se zbavilo zátěže minulosti a soustředí se na současnost. Technika, kterou vystavující autoři tvoří, je relativně pracná, časově náročná, dovolí vzniknout jen několika obrazům ročně a tato plátna vyvažovaná zlatem putují často z ateliéru rovnou do sbírek. Vystavená díla od vybraných umělců proto nebývají v galeriích často k vidění. 

Středočeský kraj

Vyrazte do Krňan na hudební festival Třebsínské zvonění, který je zaměřený na bluegrass, folk a trampskou muziku.

Vysočina

Tuto sobotu se v bazilice sv. Prokopa v Třebíči uskuteční kostýmované prohlídky. Můžete na ně vyrazit 6. července u příležitosti Svatoprokopské poutě (od 16 a 17 hodin), 23. až 24. srpna Slavnosti tří kápí (od 10, 11, 13 a 14 hodin), 28. září Svatováclavské poutě (od 10, 11, 13 a 14 hodin), adventní (od 16 a 17 hodin).

Jihočeský kraj

Slavnostní den mistra Jana Husa se bude slavit na Housově Mlýně v Táboře, buďte jeho součástí. Můžete se těšit na vystoupení válečníků, promítání filmu Jan Hus, živou hudbu či speciální menu v naší krčmě. Pro děti budou připraveny interaktivní hry. K dispozici budou také prohlídky filmové zbrojnice s originálními exponáty z Husitské trilogie. Ve 22:00 proběhne zapálení pietních ohňů. 

Plzeňský kraj

V Západočeské galerii v Plzni probíhá výstava Miloš Ševčík: Essentia minimalis, která je retrospektivou malíře Miloše Ševčíka, který se narodil v roce 1939 v Klatovech, a jehož tvorba přináší nejen hluboký vhled do jeho uměleckého vývoje, zahrnujícího více než padesát let tvorby, ale i do dějin moderního umění druhé poloviny 20. století.

Karlovarský kraj

Udělejte si výlet do Kyselky nedaleko Karlových Varů, kde právě probíhá Mezinárodní filmový festival. Stejně jako v minulých letech můžete v době Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary navštívit západočeskou obec Kyselka. Zdarma vás odveze Mattoni bus z Karlových Varů. Za projektem stojí Mattoni spolu s Dopravním podnikem Karlovy Vary. V Kyselce mohou pasažéři také zdarma navštívit Mattoni Muzeum, které mapuje historii stáčení minerální vody a firmy Heinricha Mattoniho.

Ústecký kraj

Hlasivky si můžete pořádně potrápit na rockovém festivalu Rock in Litvínov 2024, který opět nabídne přehlídku předních českých a slovenských rockových kapel! Nenechte si ujít ty nejlepší koncerty se špičkovou technikou na oblíbeném hudebním místě - v letním amfiteátru Litvínov již tuto sobotu!

Liberecký kraj

Na Bezdězu proběhnou tento víkend dny ve středověku. Zbraně a zbroj budou opět řinčet na hradním nádvoří. Tradiční červencové sváteční dny oživí svým vystoupením tanečnice, šermíři i kovář.

Královéhradecký kraj

Máte rádi divadlo? Pak si nesmíte nechat ujít 10. letní divadelní festival v obci Potštejn. V obvyklém termínu, tedy ve dnech 4. – 7. července budou na programu jako vždy tři večerní představení pro dospělé (vždy od 19.00) a tři odpolední představení dětská (vždy od 16.00). Úvodní večer bude opět zakončen hudební produkcí.

Pardubický kraj

Zajímavá vás, jak se měly věci dřív? Pak máte ojedinělou možnost navštívit keltský Skanzen Země Keltů v Nasavrkách. Od čtvrtka 4. července do soboty 6. července proběhne akce Dny řemesel. Akce je určená pro nadšence do řemesel, ale lze ji pojmout i jako výlet pro celou rodinu.

Jihomoravský kraj

Přijeďte se podívat na sochy Lukáše Rittsteina na vinici Kobly. Nový projekt propojuje víno a současné tuzemské umění. Procházku vinicí tak budou moci návštěvníci zakončit posezením či degustací vína přímo uvnitř soch z Rittsteinova cyklu Horizont událostí. Součástí výstavy bude i série přednášek s autorem. 

Zlínský kraj

Ve Zlíně právě probíhá unikátní výstava kostek. Zábavná expozice zcela unikátních kostkových staveb jako jsou Star Wars, Lunapark nebo postavy z oblíbeného Harryho Pottera čeká na malé i velké návštěvníky, kteří si rádi hrají, v galerii Desítka na střeše Obchodního domu Zlín. Druhý ročník Výstavy a herny plné kostek LEGO® se koná od 24. 6. do 31. 8. 2024 a je skvělým zpestřením rodinných výletů do tohoto baťovského města.

Olomoucký kraj

Chcete podniknout nezapomenutelné dobrodružství? Zavítejte do Muzea Mohelnice na výpravu do středověku. Společně poznáme, jak se žilo na středověkém hradě, co lidé jedli a jak se bavili. Během výpravy na nás čekají různé skládačky, rébusy a hádanky. Výstava je vhodná pro rodiny s dětmi, předškoláky a žáky 1. stupně ZŠ.

Moravskoslezský kraj

Ostravě proběhne jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

12.10.2024 - 12.10.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Týden kávy 2024 - Brno

01.10.2024 - 07.10.2024
Brno

Týden kávy 2024 je tady! Od 1. do 7. října opět spojujeme všechny kávové nadšence napříč celou republikou k…

EKOFILM 2024 - Brno

01.10.2024 - 06.10.2024
Brno

Jubilejní EKOFILM představuje vizuální styl 50. ročníku. Jeho autorem je mladý tvůrce se znevýhodněním . Praha/Brno–…

International Short Film Festival B…

02.10.2024 - 06.10.2024
Brno

Ani tento říjen nebude Brno ochuzeno o pořádnou porci krátkých filmů. Ty nejzajímavější současné kraťasy i klenoty z…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 5. říjen

Dnes má svátek Eliška

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete