Statistika našeho portálu

  • 103 162 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 5. – 6. října

Fotogalerie k článku

Praha

Do Prahy zavítá Designblok. Mládí Forever! 26. ročník Designbloku se koná od 2. do 6. října 2024 v Praze ve čtyřech výjimečných výstavních lokacích: v Muzeu města Prahy, v Bastion Florenc, na Pražském hradě a v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Do festivalu jsou tradičně zapojeny také desítky obchodů, studií a showroomů po celé Praze. Téma 26. ročníku největší přehlídky designu a módy ve střední a východní Evropě je Mládí.

Středočeský kraj

Nenechte si ujít výstavu Jitky Píšové-Slavíkove: S andělem na víně v Mělníku.

Vysočina

Zastavte se i s rodinou v Třebíči na Dýňobraní. Ochutnávka dýňových specialit, prodejní stánky a občerstvení, dýňové dekorace, malování na obličej, fotokoutek.

Jihočeský kraj

Tradiční 43. Setkání heligonkářů v Besednici bude v sobou dne 5. 10. 2024 od 10,00 hodin v hostinci U Martínků.

Plzeňský kraj

Máte rádi dobré víno, pak se připravte na nezapomenutelný zážitek na Přeštickém festivalu vína! Tento svátek vína se koná v sobotu 5. října 2024 na Masarykově náměstí. Ponořte se do světa vynikajících vín, lahodného streetfoodu a rytmu živé cimbálovky, to vše v centru Přeštic.

Karlovarský kraj

Chebu se pro vaše malé ratolesti koná 5.10. akce s názvem ART W. Jedná se o tvůrčí procházku s fotoaparáty pro děti od 7 let a mládež.

Ústecký kraj

Češi jsou národ houbařů a právě nastalo to pravé počasí pro jejich sběr. Vyrazte na přírodovědnou mykologickou vycházkuÚstí nad Labem, kde se něco dozvíte a něco najdete na výstavu hub.

Liberecký kraj

Železném Brodu naleznete výstavu Karla Vaňury – Konstrukce rádu. Karel Vaňura (1937–2017), absolvent SUPŠS v Železném Brodě, profesor na VŠUP v Praze, malíř a sklář, je jedním z nejoriginálnějších tvůrců v českém umění 2. poloviny 20. století. Je autorem obrazů, kreseb, asambláží, skleněných objektů, vitráží a realizací v architektuře. 

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít Svatohubertské slavnosti na Kuksu, které proběhnou 5. října. Akci doprovázejí zkoušky a ukázky loveckých psů, hra na lesní roh, slavnostní Svatohubertská mše v kostele Nejsvětější Trojice, tematická výstava a stánky s mysliveckými potřebami.

Pardubický kraj

Pardubicích proběhne 5.10. Pokémon akce – PokéTour. Burza a výměna karet, soutěže a hry. Zábava pro všechny fanoušky Pokémonů.

Jihomoravský kraj

Milovníci kávy by se jistě měli zastavit v Brně, kde probíhá Týden kávy. Od 1. do 7. října opět spojujeme všechny kávové nadšence napříč celou republikou k příležitosti mezinárodního dne kávy. Připravte se na pestrý program v brněnských kavárnách a pražírnách! Čekají vás workshopy, cuppingy, přednášky, kávová stezka, speciální kávová menu a mnohem více. Kromě toho si užijete zábavu pro malé i velké, ať už na kreativních workshopech, nebo při objevování nových kaváren.

Zlínský kraj

5.10. se uskuteční farmářský a řemeslný trh ve Valašském Meziříčí. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Ve Zlíně proběhnou Slavnosti vína a folklórní festival. Bohaté folklorní podhoubí zlínského regionu připomene 5. - 6. 10. druhý ročník Zámeckého rynečku: Slavností vína a folklorního festivalu před zámkem Zlín. Jako speciální host vystoupí i Lucie Redlová & Garde a kapela Hazafele.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku nabízí reprízu výstavy, kterou v loňském roce připravilo Muzeum umění Olomouc, přibližuje pozoruhodné osudy rodiny Plhákových, jež před sto lety postavila v osadě Háj nedaleko Mohelnice rondokubistickou vilu a architektonicky zajímavou hydroelektrárnu.

Moravskoslezský kraj

Hodokvas si nesmíte nechat ujít, jeden takový proběhne 5.10. na Slezskoostravském hradě. Hlavní hvězdou ročníku 2024 je písničkář Michal Horák s kapelou, který na hrad zavítá v rámci svého podzimního turné. Zahraje své ověřené hity, ale i novinky a v rukávu má také pár překvápek.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

12.10.2024 - 12.10.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Světový den kojení 2024 - Zlín

01.10.2024 - 04.10.2024
Zlaté jablko

Podpora kojení a zdravého vývoje dětí je hlavním tématem výstavy, která se uskuteční ve Zlíně v obchodním centru Zlaté…

Týden kávy 2024 - Brno

01.10.2024 - 07.10.2024
Brno

Týden kávy 2024 je tady! Od 1. do 7. října opět spojujeme všechny kávové nadšence napříč celou republikou k…

EKOFILM 2024 - Brno

01.10.2024 - 06.10.2024
Brno

Jubilejní EKOFILM představuje vizuální styl 50. ročníku. Jeho autorem je mladý tvůrce se znevýhodněním . Praha/Brno–…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 4. říjen

Dnes má svátek František

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete