Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 4. - 5. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

O víkendu se Praze tradičně uskuteční 7. ročník mezinárodní prohlídky současného komiksu, ilustrací a samovydavatelské tvorby, festivalu FRAME. Pro letošní rok jsme zvolili odlehčené a zábavné téma "Infinite Snack Bar" / "Nekonečný snack bar". Téma odkazuje jednak na festivalový trh... Každý návštěvník si na komiksovém trhu najde nějakou tu lahůdku: čerstvou novinku od svého oblíbeného autora, exotické i domácí komiksy, ilustrace a jinou kalorickou tvorbu.

 

Středočeský kraj

Přijeďte se podívat do Berouna na výstavu ilustrací od Natali Santini – Hvězdná záře, která potrvá do konce měsíce. Tématem výstavy ilustrací švédské umělkyně Natali Santini je všudypřítomná zář, kterou lze vnímat v nejšťastnějších momentech života i v jeho nejtemnějších chvílích. Autorka ve svých dílech zachycuje svět hlavně ze svého úhlu pohledu. Hlavními postavami vystavených prací jsou většinou dívky, ať již pouze postávající či prožívající intenzivní emoce. Vystavovaná kolekce obsahuje jednak ilustrace, které představují silnou osobní zpověď autorky a jednak část portfolia jejich ilustrátorských prací, ve kterých prezentuje různé výtvarné techniky a profesní dovednosti.

 

Vysočina

neděli se v Třebíči chystá divadelní představení pro děti Veselá pouť, kterou vám zahraje loutkoherecká skupina Loupadlo Praha. Už samotný název nás zavádí tam, kam děti s rodiči velice rádi chodí - do světa hudby, kolotočů a říše cizokrajných zvířat. Na pouti se s vámi setkají také dvě roztomilá strašidla Kryšpín a Táhlo, ježibaba a neposední hadi. V představení nás navštíví Jů a Hele a společně se přeneseme do míst plných kouzel, zábavy a legrace. "Hola, hola, pouť vás volá!"

 

Jihočeský kraj

Nenechte si ujít dětskou výstavu ilustrací Vlasty Baránkové BIM, BAM, BUM v Českém Krumlově. Tři medvědí muzikanti, Lískulka, Broučci, Pírko nebo obrázkové zpěvníky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře patří mezi nejznámější výtvarná zpracování oceňované české ilustrátorky Vlasty Baránkové. Její ilustrace doprovází více než 140 tuzemských i zahraničních knižních titulů a dodnes jsou silnými motivy večerníčků pro děti v Čechách i na Slovensku. Výstava BIM, BAM, BUM je poctou Vlastě Baránkové a vzniká při příležitosti oslavy jejího životního jubilea.

 

Plzeňský kraj

Techmania slaví narozeniny a vy jste pozváni na její oslavu v Plzni. Již 4. listopadu oslaví Techmania Science Center 15 let od svého otevření, kdy se z jedné haly podniku Škoda Plzeň stal zábavný vědecký park. Ve znamení tohoto jubilea bude celá oslava věnována fosforu – 15. prvku v periodické tabulce. Při této příležitosti připravil celý tým Techmanie pro návštěvníky speciální narozeninový program, který se ponese v duchu experimentů, zábavy a poznání.

 

Karlovarský kraj 

V Karlovarském kraji se ve městě Cheb uskuteční tento víkend workshop dokumentární fotografie určený profesionálům i amatérským fotografům Bez iluze 2023.

 

Ústecký kraj

4. listopadu se děčínská zoologická zahrada promění ve strašidelnou. Zoo nabídne návštěvníkům velmi zajímavý program rozdělený do 3 částí – dlabání dýní, strašidelná stezka a lampionový průvod. Halloweenské odpoledne začne v 15.00 hodin dlabáním dýní. Kdo se bude chtít zapojit do soutěže o NEj dýni, bude ji muset zvládnout vyřezat do 16.30 hodin, o čtvrt hodiny později se pak bude konat losování vítězů. K halloweenskému tvoření bude hrát hudební skupina U-Style. Strašidelnou stezku otevře zoo taktéž v 15.00 hodin. Námětem pro jednotlivá stanoviště stezky je pro letošní rok výběr z již proběhlých ročníků této akce.

 

Liberecký kraj

Užijte si víkend s jazzem na festivalu Jazz pod Kozákovem. Posláním festivalu Jazz pod Kozákovem je nabídnout posluchačům výjimečnou hudbu, vykouzlit na jejich tvářích úsměv a naplnit posluchače jedinečnými koncertními zážitky. Hudba obohacuje, kultivuje, inspiruje naše životy, což vnímáme jako velice důležité.

 

Královéhradecký kraj

Hospitál Kuks si pro vás připravil netradiční listopadové prohlídky svých prostor. Turistická sezona už sice končí, ale během dvou listopadových víkendů budete mít ještě možnost prohlédnout si hospitál v celé jeho kráse. Kromě komentovaných prohlídek interiérů můžete strávit čas v našem bylinkářství. Obchůdek se sušenými bylinkami, domácími sirupy, mošty, medovinou, výrobky z rakytníku a dalším ryze přírodním zbožím, naleznete na nádvoří hospitálu.

 

Pardubický kraj

Choltický zámek si na tuto sobotu přichystal jednu z největších akcí sezóny s názvem Za strašidly na choltický zámek. Letos bude program již od náměstí a to včetně občerstvení. Trasa parkem bude jako minule, kilometr dlouhá, s novými strašidly, letos si navíc bude možné projít i strašidelný zámek. Program na nádvoří je samozřejmostí. Kejklíři, šermíři, ohňová show, divadlo.

 

Jihomoravský kraj

Pořádnou Halloweenskou show si můžete s dětmi užít v Brně. Najdete zde strašidelný dům, hromadu potvůrek a hlavně spoustu legrace. Dále Vás čeká: malování na obličej, modelování balónků nebo domácí limonáda.

 

Zlínský kraj

Ve Zlíně 4.11. proběhnou africké trhy s exotickým ovocem. Přivezeme ovoce od drobných farmářů z Ugandy a Indonésie. Ovoce je organické, chemicky neošetřované, nehnojené a hlavně dozrálé v teple na sluníčku v přirozených podmínkách, prostě tak jak to má být.

 

Olomoucký kraj

Kojetíně tradičně tuto sobotu proběhnou farmářské trhy. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Ještě tuto sobotu se můžete podívat na 14. ročník svatebního veletrhu, který se koná v Ostravě od 3. do 4. listopadu. Těšit se můžete na nové modely svatebních a společenských šatů, snubní prsteny, svatební dobroty, květiny, fotokoutek, svatební doplňky a dekorace, doprovodný program na pódiu nebo tombolu. Nově chystáme zábavu pro celou rodinu. Například dětský koutek a klidné posezení v "retro koutku", kde si vychutnáte dobré pití nebo vyzkoušíte míchání drinků.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete