Statistika našeho portálu

  • 103 251 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 30. – 31. prosince

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte se 30.12. podívat do kostela sv Šimona a Judy v raze na vánoční kantáty. Vánoční koncert bude věnován dílům dvou velikánů barokního repertoáru – Johanna Sebastiana Bacha a Georga Philippa Telemanna. Vpravdě božskou hostinu zahájí Bachovo kolébání Jezulátka v kantátě pro druhý svátek vánoční Süßer Trost, mein Jesus kömmt, poté naváže Telemannovo jásavé Magnificat a zakončí Bachova vroucí modlitba v kantátě pro třetí svátek vánoční Ehre sei Gott in der Höhe. Mistrné interpretace se ujmou sólisté Hana Blažíková, Lucie Netušilová Karafiátová, Ondřej Holub a Jaromír Nosek za doprovodu souboru Collegium Marianum.

 

Středočeský kraj

Rozloučit se s letošním rokem můžete ve vinařství Klučov. Nachází se v oblasti, kde se víno pěstovalo už za Karla IV., protože tam má vinná réva perfektní podmínky, což se promítá do svěží chutě vín. Během silvestrovského ladění, tedy v neděli 31. prosince, můžete ochutnat 14 vzorků vín různých cukernatostí kdykoliv mezi 14:00 až 20:00.

 

Vysočina

A co takhle podniknout zimní plavbu na Dalešické přehradě při silvestrovských oslavách? Přijďte se pokochat krásnou přírodou z paluby lodě – plavby s lodí Horácko se konají na Silvestra i na Nový rok. Přehrada je krásná celý rok a z hladiny obzvlášť, loď vyplouvá z přístaviště v Kramolíně na pravidelnou vyhlídkovou plavbu pod Wilsonovu skálu a zpět.

 

Jihočeský kraj

Přijeďte se ještě v tomto roce podívat na mimořádně vánočné laděné prohlídky hradu Nové Hrady s názvem Za časů pana správce v sobotu 30. 12. a v neděli 31. 12. 2023 v 11:00, 13:00, 14:00 a 15:00. Prohlídky jsou vhodné i pro malé návštěvníky. V bytě pana správce jsme naistalovali atributy českých pohádek a děti i vy dospěláci můžete hádat o jakou pohádku se jedná. 

 

Plzeňský kraj

Vychutnejte si jedinečný Silvestr na zámku Zbiroh. I letos se na Vás budeme těšit, že s námi oslavíte ukončení roku 2023 a do roku 2024 vstoupíte přímo zámecky. Můžete se těšit na silvestrovské menu, které pohladí vaše chuťové pohárky nebo na DJ, tombolu či velkolepý ohňostroj.

 

Karlovarský kraj 

31.12. si můžete užít jedinečné prohlídky relikviáře svatého Maura zámku Bečov nad Teplou. Vydejte se na cestu a prožijte příběh relikviáře svatého Maura! Prohlídkový okruh představí ojedinělou románskou zlatnickou památku nevyčíslitelné hodnoty. Doprovodná expozice provede dějinami tohoto skvostu s vyvrcholením v závěru trasy, kde nerušeně vychutnáte krásu románského zlatnictví.

 

Ústecký kraj

Připojte se k silvestrovskému výšlapu na Kočičák 2023. Ve spolupráci se střediskem Český lev – Junák Chomutov zveme všechny na tradiční výšlap na Kočičák. Akce se koná 31.12.2023 od 10:00 do 15:00. V rámci akce bude malý křest publikace Chomutovští důstojníci v boji proti třetí říši.

 

Liberecký kraj

Oslavte s dětmi Silvestr na zámku Horní Libchava. Přijďte si užít jedinečnou dětskou party zakončenou ohnivou show a ohňostrojem. Od 16 do 20 hodin bude v kulturním sále dětský večírek s princeznou plný hudby, světel, mlhy a především tance. Ve stejném čase budou probíhat také humorné prohlídky zámku. A v 18:45 se můžete těšit na ohňovou a světelnou show zakončenou ohňostrojem. 

 

Královéhradecký kraj

Hradci Králové budete mít jedinečnou příležitost prožít Silvestr s architektem Gočárem. Hradcem Králové vás v neděli 31. prosince 2023 provede jeho nejslavnější stavitel. Zajímá vás architektura, urbanismus a historie? Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v Salón republiky, na který se jezdily dívat delegace ze všech koutů Evropy. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance.

 

Pardubický kraj

Připojte se k silvestrovským oslavám na Stezce v oblacích v obci Králíky. Darujte si skvělý silvestrovský zážitek. Připravili jsme pro vás večer v oblacích s magicky nasvícenou Stezkou v oblacích a podmanivou hudbou. Silvestrovský program probíhá v čase 16:00 - 21:00.
K tomuto zážitku si navíc můžete dopřát večerní jízdu na Mamutí horské dráze nebo silvestrovské pohoštění v panoramatické restauraci Skalka, která je pro vás v tento den otevřená až do 21:00 (mimo cenu vstupenky).

 

Jihomoravský kraj

Nový rok můžete oslavit také v Brně v klubu Vlhká 21.

Své brány v tomto roce naposledy otevře zámek Lysice. Přijeďte se podívat na vánočně naladěné prohlídky s povídáním o Vánocích šlechtických rodin.

 

Zlínský kraj

Připojte se 30.12. k předsilvestrovskému výšlapu na Brdo. Předsilvestrovský výstup má své kouzlo a svou zvláštní atmosféru. Chcete si udržet fyzickou kondici a oživit si poslední předsilvestrovský den? Potom se vydejte na rozhlednu Brdo.

 

Olomoucký kraj

Navštivte hrad Šternberk, který si pro vás připravil silvestrovskou akci na rozloučení s letošním rokem. Závěrečnou akcí roku 2023 bude Silvestrovský hrad. V neděli 31. 12. 2023 budou připraveni slavnostně naladění průvodci a hrad vyzdobený v duchu Vánoc. Prohlídky se uskuteční od 10 do 15 hodin. Chybět nebude drobné občerstvení.

 

Moravskoslezský kraj

Zažijte pohádkové Vánoce na zámku Štáblovice. Již třetím rokem se zámek ve Štáblovicích zahalí do vánoční výzdoby a otevírá své brány při tradičních vánočních prohlídkách. Průvodci v dobových kostýmech uvítají návštěvníky v erbovním sále, kde bude i letos umístěn betlém v životní velikosti. Odvážnější povahy si přijdou na své v zámeckém pekle, v němž už čeká ďábel s úpisy a knihou hříchů a jeho čertí pomocníci.

 

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

15.10.2024 - 22.10.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Das Filmfest 2024 - Praha

16.10.2024 - 20.10.2024
Praha

Drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární pocta…

Zvěřinové hody s francouzským šarme…

16.10.2024 - 22.10.2024
Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z…

Zažijte Westfield Days 2024 - Praha

17.10.2024 - 20.10.2024
Westfield Chodov

Zažijte s Westfield Days v obchodním centru Westfield Chodov výjimečnou oslavu aktuálních trendů! Od 17. do 20. října…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 18. říjen

Dnes má svátek Lukáš

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete