Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 28. – 29. října

Fotogalerie k článku

Praha

Tento víkend se na pražském Výstavišti v Holešovicích uskuteční Dyzajn market Podzim,  oba dny od 10:00 do 18:00. Vstup je zdarma a bez bariér. Čtyřnohým miláčkům je vstup povolen. Jde o pravidelný, výběrový trh autorské tvorby, kde potkáte 200+ lokálních dyzajnérů, tvůrců a kulinářských mágů. Můžete prohlížet i nakupovat originální šperky, oblečení, doplňky, kabelky, batohy, porcelán, dekorace, svíčky, hračky, knihy, delikatesy nebo papírenské zboží.

 

Středočeský kraj

Během víkendu bude v galerii Kutná Hora mimořádně vystavena replika Svatováclavské koruny. Tu vytvořil v létě roku 2016 na zakázku Středočeského kraje turnovský šperkař Jiří Belda ml. Navázal tak na práci svého otce, který byl stejným úkolem pověřen roku 1965 pro československý pavilon na Světové výstavě Expo ’67 v Montrealu.

 

Vysočina

Nenechte si ujít 27. ročník MFDF JI.HLAVA, jeden z klíčových evropských festivalů, který je také největším festivalem autorského dokumentu ve střední a východní Evropě. Ji.hlava tradičně zkoumá dokumentární východiska nejen ve filmech, ale prostřednictvím doprovodného programu i v rozhlasové tvorbě, literatuře, počítačových hrách, virtuální realitě nebo divadelních projektech.

 

Jihočeský kraj

Tuto sobotu proběhne na letišti v Tchořovicích sběratelská burza. Přijďte prodat, co vám doma přebývá, nebo koupit, co ještě nemáte. Zváni jsou též numismatici, filatelisté, sběratelé odznaků, pohlednic a jiní.

 

Plzeňský kraj

Tuto sobotu proběhne tradiční zamykání hradu Velhartice, a to 24. ročník běhu terénem o "Hradní klíč". Připraven jen zábavní doprovodný program, volné prohlídky s překvapením nebo také interaktivní výstava "Krajina míru, pole války".

 

Karlovarský kraj 

sobotu se uskuteční tradiční výlov rybníka Amerika u Františkových Lázních. Těšit se můžete na nevšední podívanou, na které můžete obdivovat um desítky rybářů, živé kapříky, amury, štiky, ale také rybí specialitky.

 

Ústecký kraj

terezínské pevnosti si pro návštěvníky připravili na tuto sobotu Dušičkový speciál – Kavalír 2. V tento den můžete zažít netradiční prohlídku za svitu svíček, kterou vás provedou rozličná strašidla všech možných druhů a kategorií a na závěr poznáte i knížete místních strašidel se svou chotí.

 

Liberecký kraj

sobotu se bude ve Velkých Hamrech odehrávat bombová akční komedie o téměř dokonalém zločinu v podání Divadelní společnosti Vojan z. s. Český Dub.

 

Královéhradecký kraj

Přijeďte se naladit na Halloween na zámek Dětenice, kde se koná tematický food festival. Čeká vás spousta programu pro děti a dospělé, Pro děti bude i malování na obličej a spousta rytířských soutěží. Dospělí také určitě ocení Rytířské klání, tanečnice, středověkou kapelu, Aperol bar s DJ, Champagne bar a spoustu sudů domácího dětenického piva, které nemůže chybět. Halloweenský food festival se bude konat v Zámeckém parku, který bude patřičně vyzdoben !

 

Pardubický kraj

Sokolský běh republiky je každoroční oslavou založení Československa, proto běžíme 28. října! Letos pořádáme již 5. ročník, který bude hostit 66 míst v Česku a dokonce 12 v zahraničí. Běh proběhne například v Žamberku, Chocni, Strážné nebo Vysokém Mýtě v Pardubickém kraji.

 

Jihomoravský kraj

Oslavte Halloween se zvířátky v brněnské zoologické zahradě již tuto sobotu. Těšit se můžete na speciální komentovaná krmení, strašidelnou vzdělávací stezku i zábavný program na pódiu.

 

Zlínský kraj

Zúčastněte se tuto sobotu již 7. ročníku závodu v přespolním běhu Otrokovické svahy. Závodit se bude v několika věkových kategoriích a také na různých délkách tratí! Na své si přijdou děti, pro které pořadatelé chystají speciální dětské tratě a zároveň spoustu odměn, ale také dospělí, pro které budou přichystány tradiční tratě na 5 a 10 km. Otevřena bude rovněž kategorie OPEN pro Nordicwalking, která se osvědčila v předchozím roce. Centrum dění závodu bude v prostoru před atletickým stadionem TJ Jiskra Otrokovice. 

 

Olomoucký kraj

Olomouckou Pevnost poznání obsadí tuto sobotu vetřelci a duchové. Přijďte se bát do Pevnosti duchů! Těšte se na chemické pokusy, stezku odvahy, detektivní pátrání a další interaktivní hry. Ve speciálně vyzdobených expozicích potkáte vesmírné vetřelce, duchy nebo strašidla.

 

Moravskoslezský kraj

Od 27. do 29. října proběhne na hradu Sovinec akce s názvem Hofmistrova závěť, kterou společně uzavřete sezónu. Můžete se těšit například na pohádky pro nejmenší, sokolníka Montiho a mnoho dalšího.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete