Statistika našeho portálu

  • 103 292 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 26. – 27. října

Fotogalerie k článku

Praha

Zúčastněte se mezinárodní online Montessori konference Růst společně.

Středočeský kraj

Podívejte se do Kutné Hory do GASK na výstavu malíře Vratislava Nechleby, Jde o jeho historicky první velkou retrospektivní výstavu, kterou doprovodí reprezentativní monografie komplexně shrnující Nechlebovu tvorbu i výsledky archivního výzkumu. Výstava Už jdu… Vratislav Nechleba (1885–1965). Verista v pasti modernismu, která je stěžejním galerijním počinem podzimní výstavní sezony GASK, potrvá do 2. března 2025.

Vysočina

26.10. se na prknech divadla Scéna Zlín můžete podívat na pohádku O Princezně, která ráčkovala. Pohádkový muzikál pro děti. Na první pohled se zdá, že je to obyčejné království. Ale opak je pravdou! Princezna je rozmazlená, rádce je vychytralý a zrádný, a královnu sužuje hypochondrie. To však není nejpodivnější. Všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znak urozenosti a vznešenosti. A tak nezbývá, aby syn chůvy vzal rozum do hrsti a napravil princezně hlavu.

Jihočeský kraj

Co si o víkendu trochu zasportovat? Navštivte sportovní stezku Na Americe v Písku. Návštěvníkům Píseckých hor se zde nabízí nové možnosti vyžití a relaxace.

Plzeňský kraj

Oslavte příchod podzimu jedinečnou kombinací tradic, řemesel a skvělého jídla na podzimním jarmarku v Rokycanech!

Karlovarský kraj

Karlových Varech se uskuteční 26.10. JAZZFEST. Na hlavním festivalovém koncertě se 26. října v Karlovarském městském divadle představí vynikající mezinárodní big band East West European Jazz Orchestra. Orchestr, který integruje různé kultury a vyhledává začínající i profesionální jazzové hudebníky z různých evropských regionů, vede dirigent Uwe Plath. Speciálními hosty tělesa jsou ukrajinský saxofonista Orest Filipov, srbský klavírista Bojan Cvetković a čeští hudebníci, trumpetista Miroslav Hloucal a saxofonista Ondřej Štveráček. Jako vokální sólisté účinkují s orchestrem srbská zpěvačka Bojana Stamenov, indonéský zpěvák Rafiando Kresnanto a brazilský zpěvák a kytarista Alexandre Santos. Vzhledem k angažmá sólistů může být jejich přítomnost na různých pódiích proměnlivá.

Ústecký kraj

Zúčastněte se v okolí Ústí nad Labem komentovaného výletu s Jiřím Svobodou, autorem knih o Českém středohoří. Po Hibschových stopách v okolí Skalice u Litoměřic.

Liberecký kraj

Prohlédněte si strašidlaHorní Libchavě. Máte se rozhodně na co těšit! Na bohatý program, který bude začínat již v dopoledních hodinách.

Královéhradecký kraj

Srdečně vás zveme na Street food piknik v Jaroměři 2024! Dopřejte svým chuťovým pohárkům kulinářský zážitek, jaký jste dlouho nezažili! Připojte se k nám v neděli 27. října 2024 od 10 do 17 hodin v Masarykových sadech v Jaroměři. Připravte se na gastronomické dobrodružství, protože vám přinášíme řadu delikates z celého světa!

Pardubický kraj

Přijeďte si poslechnout skupinu Točkolotoč do Svitav, která slaví 40 let. Hosty jsou Patrik Bartko kytarista Marka Ztraceného a slovenský známý raper P.A.T.

Jihomoravský kraj

Pořádnou Halloweenskou party pořádají v Mikulčicích. Přijeďte se podívat.

Zlínský kraj

Kroměříži se uskuteční největší prodejní veletrh šperků a kreativních výrobků na Moravě. Návštěvníci se mohou těšit na úžasnou prodejní výstavu šperků, kovové a skleněné bižuterie, drahých kamenů a minerálů.

Olomoucký kraj

Jste srdečně zváni na první ročník šumperské RETRO PÁRTY. Slovenská skupina Maduar tento rok oslavuje 30. výročí na CZ/SK scéně. Při této příležitosti připravuje speciální turné s doprovodnou kapelou, na kterém bude mapovat celý jejich hudební příběh výjimečnou audiovizuální formou. 

Moravskoslezský kraj

Přijďte se podívat na farmářské a řemeslné trhy do Příboru. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2025 ∗ Tachov ∗ Kiwi…

22.02.2025 - 23.02.2025
Kiwi Bar

První klubová edice Festivalu Muziq se bude konat v sobotu 22. února 2025 od 18:00 v Kiwi Baru v Tachově, na západě…

Mezinárodní online Montessori konfe…

21.10.2024 - 26.10.2024
Praha

📝 Zažíváte situace, kdy se dítě rozpláče bez zjevné příčiny, kňourá nebo se vzteká? 📝 Možná vás bouchá, kope, nebo…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Lip…

25.10.2024 - 25.10.2024
Náměstí T.G.Masaryka

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Lipníku nad Bečvou

Putování po projektech: Muzeum T. G…

25.10.2024 - 25.10.2024
Muzeum T. G. Masaryka v…

Srdečně vás zveme na výjimečnou prohlídku dvou fascinujících muzeí, která vás seznámí se životem a odkazem rodiny…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 25. říjen

Dnes má svátek Beáta

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete