Statistika našeho portálu

  • 103 077 Akcí v kalendáři
  • 5 389 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 20. – 21. září

Fotogalerie k článku

Praha

V Praze tento týden probíhá shopping week. Vogue CS a Fashion Aréna uvádí unikátní Shopping Week. Připravte se na týden plný exkluzivních nabídek, inspirativních módních trendů a nezapomenutelné atmosféry. Podzimní Shopping Week ve spolupráci s magazínem VOGUE CS se uskuteční od 16. do 22. září ve Fashion Aréně.

Středočeský kraj

V Mělníku proběhne tento víkend Mělnické vinobraní. I v roce 2024 se můžete těšit na tři dny plné zábavy, dobrého jídla, vína a bohatého kulturního programu na čtyřech scénách. Chybět nebude ani velkolepý ohňostroj.

Vysočina

Zastavte se na burze HELUOS. Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým věcem, přebytkům z domácnosti, starožitnostem, sběratelským a raritním věcem.

Jihočeský kraj

Zúčastněné se ČEZFESTuČeských Budějovicích. Nenechte si ujít koncerty Tata Bojs a Ewy Farne, setkání s legendární tenistkou Barborou Strýcovou, atletkou Marcelou Joglovou nebo cyklistou Karlem Vackem, letní kino, LEGO zónu a spoustu další rodinné zábavy a sportu.

Plzeňský kraj

Plzni se bude ochutnávat to nejlepší z vína. Připravte se na nezapomenutelný zážitek na podzimním termínu Plzeňského festivalu vína! Tento svátek vína se koná 20. a 21. září 2024 v malebném prostředí sadového okruhu. Ponořte se do světa vynikajících vín, lahodného street foodu a rytmů živé muziky!

Karlovarský kraj

Přijeďte se podívat na pěkný film s rodinou do kina Svět v Chebu.

Ústecký kraj

Buďte u toho! Zdravé město Ústí nad Labem se po roce znovu připojí k dnes již tradiční osvětové kampani Evropský týden mobility, který každoročně probíhá v termínu 16. - 22. 9. A nejen Ústečané se i v letošním roce mohou těšit na řadu zajímavých akcí, které město ve spolupráci s mnoha místními partnery připravilo.

Liberecký kraj

Navštivte výstavu Karla Vaňury v Železném Brodu s názvem Konstrukce pádu. Karel Vaňura (1937–2017), absolvent SUPŠS v Železném Brodě, profesor na VŠUP v Praze, malíř a sklář, je jedním z nejoriginálnějších tvůrců v českém umění 2. poloviny 20. století. Je autorem obrazů, kreseb, asambláží, skleněných objektů, vitráží a realizací v architektuře. V mnoha svých dílech dosáhl originálních řešení, jak po vizuální, tak po technologické stránce. Jeho tvorba je původní a autentická.

Královéhradecký kraj

České Skalici proběhne Jiřinkový ples. Od samého počátku slavností v roce 1837 je doprovází také Jiřinkový ples, který se v posledních desetiletích koná v prostorách sokolovny u vlakového nádraží. K tanci a poslechu hraje skupina Reflex z Hronova. Předtančení proběhne v podání Tak Dance Krok z Hradce Králové.

Pardubický kraj

Nenechte si ujít Festival zdravého životního stylu ve Svinčanech u Pardubic, který bude naší první akcí tohoto typu. Na akce proběhnou přednášky o Stoicismu, cvičení jogy a zahrádkáři zahrají pohádku O zlém Bacilu a hodném Vitamínu.

Jihomoravský kraj

Buďte součástí Bzeneckého krojovaného vinobraní. Oslava vína a lidí, kteří jej vyrábějí, se koná v druhé polovině září a má již svůj zažitý řád. Sobotní odpoledne patří slavnostnímu průvodu krojovaných městem, kterého se účastní také paní kněžna s doprovodem či bůh Bakchus obklopený nymfami. Lákavá je přehlídka souborů, muzik a vystoupení pod širým nebem a samozřejmě ochutnávka burčáků a ročníkových vín místních vinařů.

Zlínský kraj

Nenechte si ujít výjimečnou akci, která se uskuteční ve Zlíně, městě Tomáše Bati. Na sobotu 21. září 2024 připadá výročí 130 let od založení firmy Baťa. V Památníku Tomáše Bati ve Zlíně připomenou tento významný den speciálním nasvícením budovy, která změní svůj vzhled hned 130krát. Interiér památníku, do kterého budou pronikat měnící se barvy, bude navíc přístupný návštěvníkům.

Olomoucký kraj

Tuto neděli proběhne ve Vlastivědném muzeu Šumperk vernisáž výstavy Jiřího Krtičky a Jana Kritička: Spektra 2 Šumperk. Společná výstava otce a syna Krtičkových, uspořádaná v roce, kdy oba autoři slaví významná životní jubilea, přináší pozoruhodný dialog abstraktních obrazů šumperského rodáka Jiřího Krtičky s prostorově audiovizuálními instalacemi a fotografiemi jeho syna Jana.

Moravskoslezský kraj

Město Ostrava pro vás chystá mnoho akcí. Centrum Ostravy můžete znát všelijak. Někdy má festivalovou, jindy sportovní nebo slavnostní atmosféru. No a co když chcete zažít komunitního ducha a originální odpoledne? Vydáte se zažít město jinak!

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

22.09.2024 - 22.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Brambory na Pankráci 2024 - Praha

16.09.2024 - 22.09.2024
Praha 4

Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte v podniku Brambory na Pankráci. Někdo má rád vdolky,…

Shopping Week 2024 - Praha

16.09.2024 - 22.09.2024
Fashion Arena Prague…

Vogue CS a Fashion Aréna uvádí unikátní Shopping Week. Připravte se na týden plný exkluzivních nabídek, inspirativních…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 19. září

Dnes má svátek Zita

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete