Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 18. - 19. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

Již od čtvrtka probíhá festival Týden ukrajinského filmu v Praze. Na nejaktuálnější oceňované hrané i dokumentární ukrajinské filmy, které se podařilo dokončit navzdory trvajícímu válečnému konfliktu, i úspěšné starší snímky zve od čtvrtka 16. listopadu v Praze festival Týden ukrajinského filmu. Festival ve čtvrtek zahájí v kině Lucerna snímek režisérky Iryny Cilyk Já a Felix, který nabídne citlivý a zároveň i humorný příběh vztahu malého chlapce a vysloužilého vojáka z Afganistánu i pohled na bouřlivá devadesátá léta minulého století na Ukrajině. Projekce se osobně zúčastní jeden z představitelů hlavních rolí Vladyslav Baliuk. Festival se následně přesune do kina Atlas, kde potrvá až do 21. listopadu.

 

Středočeský kraj

MINT Market můžete navštívit tuto sobotuPříbrami. MINT Market představí více než čtyřicet tvůrců s autorskou módou, šperky, kabelkami, bio kosmetikou, delikatesami, hračkami, papírenským zbožím, svíčkami a dalšími krásnými produkty. Tak se stavte, vždyť na MINTu je krásně!

 

Vysočina  

Přijeďte se podívat do Pelhřimova do Muzea rekordů, kde v expozici funguje i vzpomínková stezka Sametové revoluce. Zábavným testem si připomenete události související se 17. listopadem 1989 a zasoutěžíte si přitom o rodinnou vstupenku v hodnotě 520 Kč. Na fotce se můžete podívat, jak jsme vytvořením mozaiky z 1496 školáků v minulosti oslavili jubilejní 30. výročí Sametové revoluce.

 

Jihočeský kraj

Pokud chcete potěšit své chuťové pohárky, zavítejte do Českých Budějovic. Pultová degustace vín je organizována systémem all inclusiv, který umožňuje návštěvníkům ochutnat maximální množství vzorků. Součástí degustace je i prezentace kvalitních sýrů, uzenin či paštik. Všechna prezentovaná vína získala medaile v jedné z největších soutěží v ČR. Bez nadsázky lze říci, že na Královském koštu ochutnáte aktuálně nejlepší vína České republiky.

 

Plzeňský kraj

Přijďte se pobavit tuto sobotu do Tachova. Po květnovém uvedení si Festival Muziq připravil další hudební událost, tentokrát v klubové verzi a žánrově neméně pestrou. Akce pod názvem Podzimní koncert proběhne v sobotu 18. listopadu 2023 od 18:00 v hudebním klubu Kiwi Bar v centru města Tachova. Na pódiu se představí celkem čtyři kapely, indie popová skupina Tamara z Prahy, psychedeličtí jazzmani Marcel Gidote's Holy Crab z Plzně, Ed Rosenthal a Acid Row.

 

Karlovarský kraj   

Chebu se tuto sobotu opět koná akce s názvem ART W aneb tvůrčí procházka s fotoaparáty pro děti od 6 let a mládež.

 

Ústecký kraj

Pokud se chcete vrátit do dětství a udělat si příjemný den s dětmi, navštivte výstavu Panenky v Žatci. Ve dnech 17.-19.11.2023 se v Žatci uskuteční akce příznačně nazvaná "Panenky v Žatci". K vidění zde budou historické i retro panenky, kočárky, hračky, medvídci, nábytek a další nezbytné vybavení. Pořadatelé nezapomněli ani na pánskou část návštěvníků a připravili si pro ně modely autíček.  

 

Liberecký kraj

Liberci se tuto sobotu objeví Vánoční cirkus, nenechte si jej ujít. Vánoční cirkus to je cesta k nostalgii a iluzi, skvělá show pro všechny diváky plná hudby, světla, barev a fantazie s výbornými umělci.

 

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít jedinečnou podívanou v Jičíně. Spolek jičínských modelářů pořádá 25. výstavu novodobé historie klubu. Letos také spolek slaví 60. let od první zmínky založení. Výstava se koná v prostorách klubovny v Lindnerově ulici nad 1. ŽŠ a v prostorách zámku. A to nejen v obřadní síni, ale i naproti v galerii. K vidění budou jak velké tak malé modely – včetně těch úplně nejmenších, které lze sotva spatřit pod lupou. Pro nejmenší bude i dětský koutek s dřevěnými vláčky.

 

Pardubický kraj

sobotu se v Pardubicích uskuteční tradiční Volant fest 2023. Spojený s domácím křestem reedice alba Paramo semtín pervitín. Vychází na vinylu a obsahuje tři novinky. Album vyšlo před 20 lety pouze na kazetách, navíc nebyli tehdy peníze. Skvělý prostor, výborný zvuk a světla samozřejmostí.

 

Jihomoravský kraj     

MINT Market opět zavítá do Brna. V pátek a v sobotu 17. a 18. listopadu se tři patra Tržnice Brno opět naplní krásným českým designem, autorskou módou, ručně vyráběnými šperky, keramickými výrobky, bio kosmetikou, hračkami a dalšími produkty.

Představte si neuvěřitelnou expozici složenou z více než 60 tisíc ekologických balonků, která Vás vezme do pohádkového světa. Budete moci vejít do obřího balónkového hradu, kde se setkáte i s balónkovým králem Tomášem Okurkem. Potkáte také Sněhurku, Mimoně a spoustu dalších pohádkových bytostí. Všechno je vytvořeno z balonků šetrných pro přírodu.

V sobotu 18. listopadu v 10 hodin se v překrásných prostorách konferenčního sálu Hotelu Amande v Hustopečích odšpuntují lahve vín, které přivezl ze všech koutů světa tým hustopečských vinařů pod vedením Miroslava Hrabala. Uskuteční se tak již 13. ročník Světového duelu vín. Milovníci nápoje králů tak budou mít další unikátní možnost porovnat nejlepší tuzemská a zahraniční vína.

 

Zlínský kraj

Buďte u mimořádného otevření Valašského muzea v přírodě. Otevřeny budou sice pouze exteriéry, ale i tak návštěva skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm stojí za to! Areál Dřevěného městečka, Valašské dědiny i Mlýnské doliny je otevřený od 9:00 do 16:00 hodin.

 

Olomoucký kraj

Zastavte se o víkendu v Šumperku, kde hudební festival Blues Alive oslaví osmdesátiny Jaggera a Richardse. Celkem zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravě probíhá mezinárodní kameramanský filmový festival Ostrava Kamera Oko, který se koná od roku 2009. Zaměřuje se na prezentaci kameramanské tvorby výrazných osobností České republiky i zahraničí. Součástí hlavního programu je soutěžní výběr celovečerních a krátkometrážních snímků, prezentace tvůrců či industry sekce sloužící k setkávání odborníků i studentů evropských filmových škol. Doprovodnou složku pak tvoří location tour, výrazný hudební program, přednášky či výstavy. Specifikem festivalu je využívání netradičních, často industriálních prostor pro site-specific projekce.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete