Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 18. – 19. května

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte se podívat na festival Open House, který se letos vrací do Prahy ve velkém stylu, aby oslavil své 10. výročí. Připravte se na jedinečný zážitek, kdy se vám otevřou dveře do běžně nepřístupných prostor a objektů v srdci Prahy. Opět budete mít možnost nahlédnout do zákulisí architektonických skvostů, které jsou jinak veřejnosti skryty. A to všechno zdarma!

Středočeský kraj

Milovníci kávy a čokolády by si jistě neměli nechat ujít Kávový a čokoládový festivalKolíně. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a poznat spoustu zajímavých produktů, výběrové kávy, čokolády a jiných sladkostí. Celá akce bude provázena bohatým hudebním a zábavným programem. Akce je tedy vhodná pro všechny, kdo chtějí strávit krásný jarní den obohacený o nové zážitky!

Vysočina

Podívejte se tuto sobotu do Jihlavy na burzu Heluos. Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým věcem, přebytkům z domácnosti, starožitnostem, sběratelským a raritním věcem.

Jihočeský kraj

Navštivte Písecký víkend módy a designu. Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Nabídne jedinečnou módní přehlídku, a také design market plný kvalitních výrobků.

Plzeňský kraj

Přijeďte o víkendu do Plzně na Místní Fesťák. Nepravidelně pořádaný a pokaždé trochu jiný. To je Místní Fesťák, který si letos zapíše již 4. zářez a poprvé se rozprostře v klubu Anděl a jeho okolí! V pátek pouze v klubu a v sobotu přidáme ještě venkovní "pankáči hrajou folk" stage na dvorku, kde se představí vyklidněnější muzikanti, které jsme si dlouho přáli "udělat ", ale dramaturgicky nikam moc nezapadali. Program už je téměř hotov a můžete se tak těšit na Oakhands (de), DJIIN (fr), Don Vito (de), Staatseinde (nl), Moshimoshi (fin), Šimanský & Niesner, Brighter Days, Inau, Člověk krve, 1flfsoap, Thotal, Billy Rudin a Petra Švantnera.

Karlovarský kraj

Galerie 4 v Chebu zve na výstavu portrétních fotografií a sociálního dokumentu německého týmu fotografů. Sabine Bungert a Stefan Dolfen se zaměřili na portrétní fotografii a sociální dokument. Výsledkem je komplexní rozsáhlé fotografické dílo s dodatečnými videorozhovory. Tyto rozhovory jsou důležitou součástí práce, záměrem fotografů bylo požádat černé kovboje a kovbojky, aby vyprávěli své vlastní příběhy.

Ústecký kraj

Jste srdečně zváni na osmý ročník Poutě Českého Anděla. Celodenní akce s mottem "Poznej českou zemi a sám sebe" je určena široké veřejnosti, je vhodná i pro rodiny s dětmi, a každoročně se jí účastní několik stovek lidí z celé republiky. Pouť bude zahájena v sobotu v 10 hod ve Ctiněvsi pod kostelem, odkud se účastníci vydají na horu Říp a zpět.

Liberecký kraj

Přidejte se tuto sobotu k tradiční turistické a cykloturistické akci Za kvetoucí měsíčnicíČeské Lípě vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a Národním parkem České Švýcarsko. V sobotu 18.5.2024 se uskuteční 24.ročník.

Královéhradecký kraj

Připomenutí 100. výročí otevření turistické chaty Prachov proběhne již tuto sobotu. Promluví čestný předseda KČT Jan Havelka. Připraven je program pro děti i dospělé. V chatě budete mít možnost zhlédnout výstavu věnovanou historii chaty.

Pardubický kraj

Buďte u zahájení sezóny 2024 v Mladějově. První parní vlaky v sezoně 2024 vyjedou na trať mladějovské úzkokolejky v sobotu 18. května. Veřejnosti budou zpřístupněny upravené expozice.

Jihomoravský kraj

Mikulově se tuto sobotu odehraje Den v růžovém, buďte jeho součástí. Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Akce se koná v rámci slavností města Mikulov.

Zlínský kraj

Co takhle něco nového? Tržiště jako umělecký ateliér! V improvizovaný pouliční ateliér se 18.5. od 14.00 do 18.00 promění zlínské Tržiště Pod kaštany. Na neobvyklém uměleckém happeningu Ulice živě se tam setkají výtvarníci, pouliční muzikanti, tanečníci a artisti. Pestrobarevné odpoledne bude plné překvapení a chybět nebude ani dobré jídlo a pití. Akci pořádá Živý Zlín.

Olomoucký kraj

Poslechněte si inspirativní přednášku Síla autentického projevu – tělo jako komunikační nástroj i zbraň tuto sobotuOlomouci. V průběhu interaktivního večera získáte rady a tipy od profesionální herečky, která své bohaté zkušenosti ze světa herectví a osobního rozvoje propojila v jedinečnou výukovou metodu. Její síla není pouze v teoretickém poznání daných témat, ale díky možnosti osobního prožitku nabízí jejich vědomé uchopení, které posune vaši komunikaci a sebedůvěru na novou úroveň.

Moravskoslezský kraj

Své chuťové buňky jistě potěšíte návštěvou gastrofestivalu Pojez fest, která se koná tuto sobotuOstravě.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete