Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 13. – 14. července

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte ochutnat ty nejlepší langoše 6x jinak do Vinohradského Parlamentu. Kdo by neznal langoše. Smažené bramborové placky, které se díky své univerzálnosti dají připravit na nekonečno způsobů. Langoš s česnekem, sýrem a kečupem je sice klasika, ale s jelením tatarákem, pikantní hovězí hrudí nebo trhanou pečenou kachnou si v kiosku nedáte. Ochutnat je ale můžete ve Vinohradském Parlamentu, kde v červenci mají speciální langošovou akci.

Středočeský kraj

Víkend si můžete užít také v Neustupově, kde proběhne 20. ročník Vlčkovicefestu. Budou jako vždy kapely, divadla, programy pro malé i velké, workshopy, fotbal a mnoho dalšího.

Nenechte si ujít festival Barvy léta, v pořadí již pětadvacátý ročník se uskuteční v pátek a sobotu 12.-13. 7. 2024 opět v areálu Jezera Poděbrady. Fanoušci nejen rockové a punkové hudby se mohou těšit na Tři sestry, Vypsanou fiXu, Firkin (H), Trautenberk, E!E, SPS, Jaksi Taksi, Doctor P.P., Synové výčepu a další…

Vysočina

Navštivte letní rodinný festival Blue Style Prima Fest v obci Zvole. Nově se můžete těšit na nestárnoucí kapelu Divokej Bill a excentrického Kapitána Demo. Dvoudenní akce pro všechny, kteří milují nejrozmanitější zážitky a letní zábavu, se uskuteční 12. a 13. července 2024 v největším zábavním parku Šikland na Vysočině. Ohřejte se v lednu s myšlenkou na léto – dopřejte si jedinečný festivalový zážitek a využijte levnější ceny vstupenek, které lze pořídit také jako skvělý dárek pro kohokoli z rodiny.

Jihočeský kraj

Letní program v obci Strachy, který je určen všem holkám, které se chtějí zlepšovat na biku, milují kolo a hory stejně jako my začíná již tento víkend. Čeká vás například výuka techniky, výlety na neobjevené traily v okolí Zadova atd.

Plzeňský kraj

Oslavte tuto sobotu zámecké historické slavnosti v Boru. Již XX. ročník Zámeckých historických slavností opět zavede návštěvníky do dob dávno minulých. Všichni se mohou těšit na oblíbenou pirátskou loď, spanilé rytíře, mušketýry, tanečnice, múzikusy a kejklíře.

Karlovarský kraj

Vyrazte na výstavu Anine Neergaard, norské výtvarnice, kterou pořádá Galerie 4 Cheb.

Ústecký kraj

V obci Peruc se koná výstava fotografií pražské autorky Veru Králik s názvem Rok v Praze. Mladá fotografka pochází z Mikulova, ale již dvanáctým rokem bydlí v Praze, která se jí stala spolu s Českým středohořím a dokumentací koncertů nejčastějším tématem jejích snímků. Přijďte se podívat na Prahu zachycenou během roku jejím citlivým okem a fotoaparáty Canon.

Liberecký kraj

Doksech se uskuteční květinové slavnosti v Památníku K.H. Máchy. Celé odpoledne bude památník rozkvetlý díky tematickým tvořivým dílničkám a prožitkovým koutkům. Můžete se těšit na bohatý program.

Královéhradecký kraj

Zahrajte si na archeology a objevujte historii v Archeoparku Všestary. Všechny srdečně zveme na cestu pravěkem se zručnými řemeslníky, statečnými válečníky a lovci. Největší akce Archeoparku Všestary se bude letos konat o druhém červencovém víkendu.

Pardubický kraj

Užijte si nebeský večerní program pro celou rodinu na Sky Bridge 721 a Stezce v oblacích na Dolní Moravě.

Jihomoravský kraj

Meruňky už dozrávají! Přijeďte do Židlochovic, kraje meruněk,  na meruňkobraní. Navštivte meruňkový jarmark, ochutnejte koláče, knedlíky, meruňkový sekt či víno a pálenku z meruněk.

Zúčastněte se závodní akce Brno GRAND PRIX REVIVAL. Závodní akce, která ve střední Evropě nemá obdobu. e dnech 13. a 14. července 2024 se na trať Masarykova okruhu vrací Brno Grand Prix Revival s opravdovými závody na čas. Diváci se mohou těšit na jedinečné vozy Formule 1 vyrobené v letech 1966 - 1985,  sportovní  a cestovní vozy,  formule  junior a GP vozy do roku výroby 1966.  Do Brna přijede první liga historických vozidel a k vidění toho bude opravdu hodně. 

Zlínský kraj

Ve Vizovicích proběhne festival Masters of Rock 2024. K 20. výročí festivalu nadělujeme nejen dosud nejsilnější sestavu kapel v jeho dosavadní historii, ale také mnoho novinek a vylepšení služeb pro vás, návštěvníky. Kromě jedinečných hudebních zážitků se můžete těšit na mnoho dalších tradičních i nových "atrakcí". Bude to zkrátka další perfektní odpočinkový a zároveň hezky aktivně prožitý prodloužený víkend uprostřed zelených Valašských kopců na Zlínsku.

Olomoucký kraj

Přijeďte se podívat do Šumperku na výstavu Jen se tak zhoupnout – kolébky a houpačky. Výstava se zaměřuje na fenomén houpání v různých etapách lidského života. Představuje exponáty ze sbírek muzea i soukromých sběratelů. Vedle houpaček a kolébek nechybí ani kočárky, dětská nosítka či houpací křesla. Díky zapojení veřejnosti jsou prostřednictvím fotografií připomenuty domácí houpačky i dětská hřiště v regionu.

Moravskoslezský kraj

Vstupte do světa ohromujících barev, živých emocí a fascinujícího umění na výstavě ve věži Slezskoostravského hradu v Ostravě! Po neskutečně vzrušujícím roce vám přinášíme exkluzivní prodejní výstavu, na níž září mistrovské kousky od talentovaných absolventů malířského ateliéru Hamaka.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete