Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 11. - 12. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

O víkendu se v Praze můžete zúčastnit projektu Piccoli hudební a výtvarné dílny pro děti a hravé rodiče. Projekt vzniká ve spolupráci s Národní galerií Praha. Nejprve detailně prozkoumáme vybraný obraz stálé expozice, poté se společně vydáme krásnou architekturou k jedinečným hudebním zážitkům v dílnách tematicky navazujících na komentované výtvarné dílo, které tak doslova zažijeme na vlastní kůži.

 

Středočeský kraj

Oslavte svatomartinský víkend ve Velkých Popovicích. Zda a kam letos přijede svatý Martin na bílém koni, zatím není jisté, ale v pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy v listopadu zaručeně bude bílý kozel! Na svatomartinský víkend v sobotu 11. a v neděli 12. listopadu vždy v 11 a ve 13 hodin jsou v pivovaru Velké Popovice připraveny speciální prohlídky s rozšířenou degustací piva Cybeer a Kraftbier.

 

Vysočina

Svátek svatého Martina se bude slavit také v Třebíči tuto sobotu, kde se můžete zúčastnit celodenní oslavy svátku populárního světce, tradičně spojována s konzumací pečené husy a mladého vína. Bohatý kulturní program. Vstup je zdarma.

 

Jihočeský kraj

Zastavte se na Filmovém festivalu Černá věžČeských Budějovicích. Soutěžní přehlídka amatérských, studentských a nezávislých filmů plná promítacích pásem za osobní účasti filmových tvůrců s bohatým doprovodným programem obsahujícím workshopy, koncerty nebo diskuze.

 

Plzeňský kraj

Navštivte tuto sobotu tradiční plzeňské trhy, které proběhnou na náměstí Republiky. Na Plzeňských farmářských trzích můžete ochutnat a zakoupit velmi kvalitní, autentické, místní (tuzemské) potraviny pěstované a zpracovávané s láskou a respektem k zákazníkům, kterým jsou určeny. Plzeňské farmářské trhy se konají vždy v sobotu od 8 do 12 hodin.

 

Karlovarský kraj 

Hrad Loket pro veřejnost pořádá Svatomartinské slavnosti. Tato akce proběhne ve spolupráci s paní Martinou Hrnkovou. Po oba dny bude na hradě od 10 do 17 hodin k zakoupení svatomartinské pohoštění, které zahrnuje husy, kachny, rohlíčky, koláče a víno za doprovodu řemeslného trhu a bohatého kulturního programu. Hradem pro nejmenší povede dětská stezka, po jejímž splnění každý účastník obdrží odměnu, dále bude připraven každý den dětský kulturní program v podobě tematických Svatomartinských pohádek.

 

Ústecký kraj

Milovníci vína, zúčastněte se poslední velké vinařské akce letošního roku v Roudnici - Otevřené vinné sklepy na Podřipsku. Vínobusy návštěvníky převezou do krásného vinařství v Jeviněvsi a nově fungujícího vinařství Vytrhlík v Hrušovanech. Dále navštívíte roudnické vinařství přímo na zámku a na sále KD Říp budou svá vína nabízet Vinařství Schoř, Vinařství Podrábský, Vinařství Vondrák a Vinařství Piksa. Vinaři budou nalévat nejen známá vína předchozích ročníků, ale i letošní mladá vína roku 2023. 

 

Liberecký kraj

Tuto neděli proběhne v Liberci Tiskařský workshop Gutenbergův lis. Užijte si workshop plný ukázek středověkých knih a písařských/malířských/tiskařských potřeb. Díky tiskařskému lisu z dob Johanna Gutenberga zjistíte, jak těžké bylo vytisknout stránku knihy v kontrastu s dnešními rozvinutými technologiemi. Dozvíte se také, co pro středověkého člověka znamenala kniha a proč byl vynález knihtisku tehdejší tzv. informační revolucí srovnatelnou s dnešním využitím internetu.

 

Královéhradecký kraj

Jste srdečně zváni na Svatomartinské slavnosti v lázních Velichovky. Můžete se těšit na slavnostní zahájení s příjezdem Martina na bílém koni. Celým dnem nás bude provázet skupina KLAPETO, děti se mohou těšit na divadlo "Jak Kašpárek slavil svatého Martina" a na vystoupení dětí z Velichovek. 

 

Pardubický kraj

Užijte si tuto sobotu při Svatomartinském průvodu ve Slatiňanech. Přivítejte s námi sv. Martina. Národní hřebčín Kladruby nad Labem ve spolupráci s Městem Slatiňany, Římskokatolickou farností Slatiňany a Státním zámkem Slatiňany zvou na Svatomartinský průvod. Ten bude zahájen ve 13 hodin před Hřebčínem Slatiňany a povede zámeckým parkem ke kostelu sv. Martina, kde pan farář přiblíží legendu o tomto světci. Tento den můžete také navštívit slatiňanský zámek (zimní expozice), a to v čase od 10:00 do 15:00.

 

Jihomoravský kraj

Přijeďte se podívat na festival současného profesionálního baletu do Brna. DANCE BRNO je taneční festival zaměřený na prezentaci a tvorbu profesionálních baletních souborů primárně z českých divadelních domů. Jedinečný projekt představuje formou přehlídky na jednom místě během jednoho týdne uměleckou a interpretační úroveň české profesionální baletní scény a v tomto ročníku i hostů. Festival jsme vzhledem k 30. výročí od rozdělení Československa v roce 1993 pojali jako jedinečnou přehlídku nejvýznamnějších baletních souborů České i Slovenské republiky a srovnání jejich vývoje za posledních třicet let.

 

Zlínský kraj

Navštivte tuto sobotu Zlín, kde můžete v rámci Svatomartinských hodů ochutnat svatomartinská a mladá vína od významných moravských vinařů, pochutnat si na pečené huse a jiných husích specialitách. Čeká na vás bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

 

Olomoucký kraj

Pokud jste nadšenými kutili a kreativci, pak si nenechte ujít Festival kreativity a kutilstvíOlomouci, který proběhne tuto sobotu. Celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací přichází i do Olomouci! Vyzkoušejte, poznejte a osahejte si nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravě probíhají Ostravské dny folkloru, které ji zaplňují lidovým uměním. Ostravské dny folkloru je nově vzniklý folklorní festival, jehož hlavní myšlenkou je propojování kultur, lidové tvorby, ostravské folklorní komunity a města. Letošní první ročník festivalu se uskuteční od středy 8. do neděle 12. listopadu 2023.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

08.09.2024 - 08.09.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Pilsen Busking Fest 2024 - Plzeň

05.09.2024 - 08.09.2024
Plzeň

Pilsen Busking Fest 2024 se již po jedenácté vrací do ulic Plzně! Těš se na jednu z posledních letních párty, která…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete