Statistika našeho portálu

  • 103 251 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy kam v Praze 8. – 14. Července 2013: Letní promítání v Meetfactory, světová premiéra operety Járy Cimrmana, či francouzský trh Le Marché

Praha

Další prázdninový víkend má přinést pravé letní počasí a užít si ho můžete třeba v letním kině v Meetfactory nebo na letní divadelní scéně divadla Ungelt, či na Pražském hradě a nebo také na Vyšehradě. Máte - li rádi francouzské jídlo a styl, pak si nenechte ujít Le Marché na Kampě. Bohemia Jazz festival si pak určitě nenechá ujít žádný pravý jazzman.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Další prázdninový víkend má přinést pravé letní počasí a užít si ho můžete třeba v letním kině v Meetfactory nebo na letní divadelní scéně divadla Ungelt, či na Pražském hradě a nebo také na Vyšehradě. Máte - li rádi francouzské jídlo a styl, pak si nenechte ujít Le Marché na Kampě. Bohemia Jazz festival si pak určitě nenechá ujít žádný pravý jazzman. 

Pondělky patří tradičně klubu Roxy a akci Free Mondays, takže pokud si chcete zadarmo ztančit, tak se tam vypravte. Pokud rádi čtěte a potřebujete obohatit svou prázdninovou knihovnu a zároveň se potřebujete některých knih zbavit, zajděte po poledni do Městské knihovny na Mariánské náměstí. Koná se tam totiž tradiční výměna knih, tentokrát zaměřená na prázdninové čtení. Na Vyšehrad se večer vypravte za divadlem, v rámci Metropolitního divadelního léta tam uvedou představení s názvem Vše o ženách. Večer vyplujte na Jazzboatu spolu s Hanelle Blue, kteří Vám k plavbě zahrají skvělýjazz. 

Úterkem začíná v Galerii 9 výstava prací výtvarných pedagogů se vztahem nejen k jihočeskému regionu s názvem Křížová chodba. Jedenáctou pravidelnou prezentací aktuální tvorby generačně spřízněných výtvarníků se v pražské Galerii 9 otvírá v podstatě druhá dekáda existence projektu "Křížová chodba". Do Nové Chmelnice vyrazte večer soutěž hudebních amatérských skupin s názvem Skutečná liga 2013. Soutěž probíhá až do října a v prosinci bude soutěž završena velkým finálovým večerem za podpory vybrané profi kapely. Na předpremiéru komedie ze sex klubů v Tokyu s názvem Protože jsem to nikdy nikde nedělal, už asi budu, si zajděte večer do Meetfactory.

Ve středu začíná v Českém muzeu hudby výstava k poctě Františka Ringo Čecha u příležitosti jeho 70. narozenin. Drobná výstavka se ohlíží za zajímavými momenty života a tvorby tohoto všestranného umělce prostřednictvím historických plakátů, fotografií a tiskové dokumentace. K vidění budou také díla výtvarná, knihy, CD a DVD včetně bubínku a činelů z Ringovy bicí soupravy. Od středy se bude také v Praze konat největší jazzový festival Bohemia Jazz Fest, který zahájí letošní sezónu opět tradičně na Staroměstském náměstí. Stále vzrůstající oblibu Bohemia Jazz festivalu dokumentuje i narůstající počet návštěvníků ze zahraničí či ocenění v časopise Downbeat, který jej řadí k nejvýznačnějším světovým kulturním akcím vůbec. Do Meetfactory vyrazte za filmovou romantikou v podobě letního kina, které se zde letos nově otevřelo. O tom, jaký film uvidíte, můžete sami rozhodnout online hlasováním.

Čtvrtkem začíná na Kampě Francouzský trh Le Marché, konající se u příležitosti francouzského národního svátku - výročí pádu Bastily. Kromě možnosti ochutnat a samozřejmě také zakoupit řadu zajímavých a nevšedních produktů doprovodní trh také bohatý hudební program, samozřejmě ve francouzském šmrncovním stylu. Ve čtvrtek má premiéru nový film režisérky Alice Nellis s názvem Revival, kde se v hlavních rolích představí Bolek Polívka, Karel Heřmánek, či Miroslav Krobot. Ve čtvrtek se můžete zúčastnit zahajovacího koncertu Latinského týdne ve Stromovce a pořádně se u toho vytancovat.

V pátek startuje v Divadelním klubu v Kolbenově ulici fashion bazáč s oblečením a módními doplňky Ýbrkýbl. Bazáč funguje na jednoduchém principu "přines přebytečné oblečení, stanov si ceny, my prodáme, co se dá a na konci ti vrátíme, co zbylo a vyplatíme utržené peníze". Do Aera vyrazte na premiéru Aerťák 2013, na promítání nejčerstvější série filmového tábora Aertěk.

Na legendárním vrchu Vítkov se v sobotu uskuteční pravá středověká slavnost Husité na Vítkově. Hora Vítkov si symbolicky připomene hrdinnou obrany husitské posádky, která 14. července roku 1420 odrazila útok rakouských a míšeňských křižáků a tím prakticky donutila Zikmunda Lucemburského celou křižáckou výpravu ukončit. Těšit se můžete na rytířská klání, kejklířská vystoupení, šermířské souboje, soutěže a dobovou kuchyni. Ve Smetanově síni Obecního domu se v sobotu večer odehraje světová premiéra operety Járy Cimrmana – Prosso. Světovou premiéru kompletního fragmentu nalezené operety Járy Cimrmana Proso uvede skupina badatelů vedená Zdeňkem Svěrákem.

V neděli můžete v rámci Metropolitního divadelního léta shlédnout tragikomedii Vše o mužích s Filipem Blažkem, Marošem Kramárem a Michalem Slaným v hlavní roli. Poslechnout si dobrou bluesovou hudbu si večer zajděte do JazzRepublic, zahrají tam skvělí bluesmani Blues Box Heroes. Na neděli je připraven také vyjímečný zážitek na hladině Vltavy. První letošní grilování na palubách lodí Natal a Porto. Vyplouvá se v 15. hod.

 

Odpolední grilování na palubách lodí Natal & Porto
Odpolední grilování na palubách lodí Natal & Porto

Zajímavé akce v okolí

Das Filmfest 2024 - Praha

16.10.2024 - 20.10.2024
Praha

Drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární pocta…

Zvěřinové hody s francouzským šarme…

16.10.2024 - 22.10.2024
Vinohrady

Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z…

Zažijte Westfield Days 2024 - Praha

17.10.2024 - 20.10.2024
Westfield Chodov

Zažijte s Westfield Days v obchodním centru Westfield Chodov výjimečnou oslavu aktuálních trendů! Od 17. do 20. října…

Písničkování s Majdou a Petrem 2024…

19.10.2024 - 19.10.2024
Studio Ypsilon

Zábavné představení plné písniček pro děti ve věku 3–9 let

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 18. říjen

Dnes má svátek Lukáš

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete