Statistika našeho portálu

  • 102 974 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy kam v Praze 1. – 7. července 2013: Michael Jackson u Křižíkovy fontány, Letní divadelní scéna a výstava o Karlu Mayovi

Praha

První červencový týden se rozjíždí letní divadelní scény v Ungeltu a na Hradě. Začíná nostalgická výstava o Karlu Mayovi, ale také zajímavá výstava fotografií National Geographic nebo výstava zimbabwských soch v Botanické zahradě.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

První červencový týden se rozjíždí letní divadelní scény v Ungeltu a na Hradě. Začíná nostalgická výstava o Karlu Mayovi, ale také zajímavá výstava fotografií National Geographic nebo výstava zimbabwských soch v Botanické zahradě.

Letní divadelní scéna

V pondělí si zajděte do divadla. Přestože letošní divadelní sezóna již skončila, tak Letní Shakespearovské slavnosti právě začínají a představení Sen noci svatojánské můžete shlédnout od půl deváté v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu. Letní scéna Divadla Ungelt zase dnes uvede představení s Martou Kubišovou a Anetou Langerovou v hlavní roli, s názvem Touha jménem Einodis. V Náprstkově muzeu dnes začíná výstava s názvem Po stopách Karla Maye, která připomene základní informace o nesnadném životě slavného autora "Mayovek", upozorní na jeho stopy na našem území a představí reálné předměty indiánských kultur i orientálního světa, které zároveň hrály významné role v Mayových dílech. Výstava fotografií National Geographic začíná dnes v obchodním domě Palladium na náměstí Republiky. Na fotografiích ožívají historické mezníky, jako je například dosažení severního pólu, objevení vraku Titaniku nebo bájného sídla Inků, ale i současné aktivity v oblasti dokumentování a ochrany přírody.

V úterý si udělte výlet do pražského Planetária a objevte tajemný vesmír. Ke Křižíkově fontáně si zajděte poslechnout Bedřicha Smetanu, kde si můžete poslechnout tři vybrané básně z Mé vlasti. Piazzeta Národního divadla dnes představí v rámci Festivalu Fiesta akci s názvem Jazz in Deed, na které se rozeznějí tóny jazzu i dalších stylů. Každé úterý po celé léto si můžete přijít do Stromovky zacvičit Pilates na čerstvém vzduchu. Stejně tak se každé úterý koná akce s názvem NIKE: Prague trénink, kde se můžete naučit pod vedením trenéra správně běhat.

Ve středu si přijďte zajamovat do Blues sklepa v Liliové na Blues Jam Session. Ve Smetanově síni Obecního domu v rámci festivalu Prague Proms vystoupí světově uznávaný dirigent Steven Mercurio a představí dílo A Grateful Tail Symphony. Ve Státní opeře můžete od osmi hodin shlédnout taneční představení světového choreografa Akrama Khana.

Ve čtvrtek začíná v Botanické zahradě v Praze výstava zimbabwských soch s názvem Africké léto a bude trvat až do začátku září. Prodejní výstava soch je doplněna fotografiemi ze sochařské komunity a připraven je bohatý doprovodný program. V rámci Letních Shakespearovských slavností můžete v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu shlédnout inscenaci Zkrocení zlé ženy s Táňou Vilhelmovou (v alternaci s Janou Strykovou) a Pavlem Kikinčukem (v alternaci s Oldřichem Víznerem) v hlavní roli.

V pátek nezapomeňte nakoupit čerstvé potraviny a zajděte na farmářské trhy na Jiřák. Holdujete –li drsnější muzice, pak si nenechte ujít koncert australanů Parkway Drive v Paláci Akropolis. Dobře pobavit se večer můžete v Lucerna music baru na diskotéce ve stylu 80 a 90 let. Pokud nestihnete farmářské trhy v pátek, tak si to můžete vynahradit tradičně v sobotu na obnovené Náplavce a na Jiřáku. Do Letního kina v Karlíně si večer zajděte na nejnovější film od režisérky Alice Nellis s názvem Revival. V neděli můžete v pražské zoologické zahradě zažít indiánské léto a nahlédnout tak do života amerických zvířat. Od půl šesté v pražském planetáriu můžete shlédnout zajímavý pořad s názvem Tajemství času a hvězd o Albertu Einsteinovi a jeho objevech. Do obecního domu se vypravte za tóny nejznámější hollywoodské filmové hudby na akci s názvem Hollywood meets Barrandov. Pokud jste fanoušci Michaela Jacksona, pak si rozhodně nenechte ujít výběr těch nejromantičtějších skladeb, které si můžete poslechnout u Křižíkovy fontány.

Odpolední grilování na palubách lodí Natal & Porto se skvělou country kapelou

Odpolední grilování na palubách lodí Natal & Porto se skvělou country kapelou 

Zajímavé akce v okolí

POST-ROCK FEST Prague #02 2024

28.09.2024 - 28.09.2024
Cross club

Post-rock fest se 28. září vrací na místo činu do pražského Crossu.

Brunch se značkou Alpro a Benem Cri…

08.09.2024 - 08.09.2024
Praha

Ben Cristovao bude snídat se značkou Alpro a vy se můžete přidat. V Letenském zámečku si v neděli 8. září od 11 hodin s…

Kašpárek v rohlíku rozveselí Butky …

08.09.2024 - 08.09.2024
Galerie Butovice

I když se brány škol už brzy otevřou, zábava v Butky Parku nekončí! V neděli 8. září to společně rozjedeme!

Manželské etudy aneb, když manželé …

09.09.2024 - 09.09.2024
Praha

Tři manželské páry, které svedla dohromady právě hudba.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 8. září

Dnes má svátek Mariana

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete