Statistika našeho portálu

  • 102 330 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

A&B BUNGALOVY - Morávka

Morávka

Čtyři objekty, z nichž dva, čtyřlůžkové bungalovy, jsou po celkové rekonstrukci a dvě bezbariérové velké chaty, osmi a desetilůžková, jsou nové. Každá chata má vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem, plně vybavený kuchyňský kout se sporákem, ledničkou a rychlovarnou konvicí, 2 nebo 3 ložnice, obývací pokoj a předsíň. Vytápění je elektrické, připojení k internetu je možné přes wifi…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Morávka 563 563, Morávka
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Frýdek-Místek
Obec
Morávka

Fotogalerie k článku

Čtyři objekty, z nichž dva, čtyřlůžkové bungalovy, jsou po celkové rekonstrukci a dvě bezbariérové velké chaty, osmi a desetilůžková, jsou nové. Každá chata má vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem, plně vybavený kuchyňský kout se sporákem, ledničkou a rychlovarnou konvicí, 2 nebo 3 ložnice, obývací pokoj a předsíň. Vytápění je elektrické, připojení k internetu je možné přes wifi. Nové chaty jsou v přízemí bezbariérové, včetně vchodu, vstupu na terasu a nezbytných pomůcek v koupelně. U každé chaty je zastřešená terasa s posezením. Chaty a přilehlý areál jsou vhodné pro ubytování s dětmi.

V rozlehlém areálu, jehož udržovaná plocha s parkovým porostem je 15 000 m2, naleznete otevřené ohniště, gril, zastřešené posezení, ruské kuželky, stolní tenis, travnaté hřiště se sítí, zpevněnou plochu s košem na basketbal, dětské hřiště s houpačkami, průlezkami, kolotočem a pískovištěm. Pro hosty jsou k dispozici k zapůjčení badminton, kroket, míče a sada koulí na petanque. Pro úschovu kol, lyží, apod. je v areálu společný uzamykatelný prostor.

 

Možnosti stravování

Bez stravování

Popis okolí

Obec Morávka leží v údolí řeky Morávky a je obklopena četnými vrcholy CHKO Beskydy. Dojezd až k chatkám je po celoročně udržované asfaltové silnici, parkování je zajištěno vedle každé z chat. Asi 200 m od areálu je zastávka autobusů ČSAD - Morávka Lipový. Příznivci vlakové dopravy musí ve stanici ČD Frýdek přestoupit na zmíněný autobus. Malebná obec Morávka vklíněná mezi masívy Travnatého a Slavíče, se rozkládá po obou březích stejnojmenné řeky. Svou rozlohou 8735,28 hektarů je obcí s největším katastrem v Beskydech (části obce: Vlaské, Vojkovčina, Dolinky, Vysuté, Malé Lipové, Velké Lipové, Slavíč, Uspolka, Kocuří, Lúčka, Byčinec, Křížové cesty, Ježánky, Nytrová, Skalka, Kotly). V okolí se nachází roztroušená lidová zástavba, sousoší Noční přechod v Lipovém, pomník partyzánům na Malém Travném, pomníček obětem II. Světové války na Slavíči, zvoničky ve Vlaském, Malém Lipovém a Velkém Lipovém. Přírodní památka Byčinec o rozloze 1ha je vzácnou lokalitou výskytu mokřadního společenstva.

Tipy na výlet po okolí

Hory obklopující údolí Morávky jsou vhodnými cíli pěší turistiky, od jara do podzimu navíc cykloturistiky, v zimě si přijdou na své běžkaři. V okolí lze podniknout řadu vycházek a výletů různé náročnosti, které se dají i kombinovat s autobusem, viz odkaz sport. V létě a na podzim je možné sbírat lesní plody a pokud přeje počasí, jsou okolní lesy rájem pro houbaře, viz odkaz sport/houbaření.
V létě je možné koupání v asi 10 minut pěšky vzdáleném venkovním bazénu nebo v řece Morávce, která teče asi 200 m od areálu. Pro zimní vyžití slouží sjezdovky vzdálené asi 20 minut autem, směr Visalaje, viz odkaz sport/lyžování.

Mapa obce je pod odkazem cykloturistiky Délka trasy: 14 km Zastavení: 9 1.Základní informace o stezce 2.Historie výstavby přehrady a zatopeného území 3.Povodí řeky Morávky 4.Voda z Morávky - základ výroby piva RADEGAST 5.Historie školství na Morávce 6.Chráněná krajinná oblast Beskydy 7.Historie turistiky na Morávce 8.Z historie beskydských lesů 9.Pramen a řeka Morávka Zaměření: Tématicky zaměřena na řeku Morávku, popisuje některé aktivity s ní spojené. Popis: Naučná stezka Prameny řeky Morávky začíná na parkovišti Morávka Lipové. Pak pokračuje po silnici III/4774, která je rovněž značená jako cyklotrasa č. 6113 až na konečnou autobusu Morávka Bebek. Dále vede po zelené turistické trase na Bílý Kříž. Před Bílým Křížem je odbočka vlevo po zpevněné lesní cestě k prameni Morávky.

Fragmenty přirozených porostů pralesovitého charakteru v komplexu bučin v širokém rozpětí vegetačních stupňů od montánní olšiny po zakrslou bukovou smrčinu. Katastr Krásná pod Lysou horou a Morávka. Přírodní rezervace Travný se rozkládá na západním svahu hory Travný (1203 m) od vrcholu až po úpatí k toku říčky Mohelnice v nadmořské výšce 530 až 1203 m. Nachází se v Lysohorské hornatině v centrální části Moravskoslezských Beskyd. Vyhlášeno dne 22. 12. 2000, celková výměra: 154,8515 ha. Maximální dosažené převýšení činí bezmála 680 m, což v rámci maloplošných chráněných území v České republice představuje jedno z největších výškových rozpětí.Mapa obce je pod odkazem cykloturistiky.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete