Statistika našeho portálu

  • 102 330 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Charitativní běh Wings For Life 5. května 2024

05.05.2024 Praha

Už jedenácté výročí oslaví letošní charitativní běh Wings For Life 2024. Cílem závodu je vybrat prostředky na výzkum poranění míchy. 100 % ze startovného je tak věnováno společně s dalšími dary sponzorů nadaci Wings For Life, jejíž cílem je prostřednictvím podporovaných výzkumů objevit lék či léčebné metody na poranění míchy.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Wings for Life World Run je unikátní závod, který se běží bez pevně daného cíle. Běžci se snaží udržet co nejdéle svůj náskok před tzv. "Catcher Car", který startuje 30 minut po startu běžců a postupně zvyšuje svou rychlost. Když běžce na trati dohoní, jejich závod končí.

Závod odstartují běžci po celém světě ve stejnou chvíli. "Nemám rád, když se o nějaké události tvrdí, že je jedinečná. Ale událost, při které běží všichni na planetě ve stejnou chvíli, jedinečná je,”říká Vašek Matějovský, ambasador běhu Wings for Life.

V Česku je možné běžet na organizovaném běhu, který se koná například v pražské Stromovce a také na dalších místech po republice. Závodník může běžet odkudkoliv rovněž jako sóloběžec pouze za pomoci Wings For Life mobilní aplikace. Lokality organizovaných App runů je možné najít na tomto odkazu. Motivovat vás v aplikaci v průběhu závodu bude nejen hlas ambasadora Vaška Matějovského, ale také hlas Catcher Car v podání Dominiky Grégrové z ÓČKO, které nad charitativním projektem převzalo mediální záštitu. "Rok 2024 bude pro nás všechny sportovní. Wings for Life je ale víc než sport. Jsme proto moc rádi, že jsme se stali hrdým partnerem a těšíme se, až se do závodu i sami zapojíme. Ty nejzajímavější střípky z celého dění, rozhovory apod. budete navíc moct sledovat skrz naše sociální sítě," říká šéf marketingu ÓČKO Michal Křížek.

"Závod je skutečně pro každého a na své si přijde začátečník, ale i zkušený běžec. Minulý rok se podařilo ostřílenému pražskému závodníkovi uběhnout skoro 42 kilometrů (slovy závodníka "dal si tréninkově maraton”). Co se začínajících běžců týče, dají si třeba jedno nebo dvě kolečka - každý si zvolí svůj cíl. Pak můžou oslavovat v cíli a podporovat další běžce na okruhu. A právě to potom dělá tu skvělou atmosféru pražského závodu,” komentuje Jakub Vobořil, trenér a organizátor pražského běhu Wings for Life World Run.



Další akce v okolí

UlitaFest 2024 - Praha

18.05.2024 - 18.05.2024
Na Balkáně 2866/17a,…

Ponořte se pod hladinu moře! Poznejte krásy podvodního světa, neztraťte se v Bermudském trojúhelníku, přemožte žraloka.

Army den v Atriu Flora: na co se mů…

18.05.2024 - 18.05.2024
Atrium Flora

Již sedmý ročník oblíbené akce Army den se chystá ovládnout Atrium Flora v Praze. Tato jedinečná událost, která nabízí…

Oblíbený Army den opět v Atriu Flor…

18.05.2024 - 18.05.2024
Atrium Flora

Po roce se opět můžete těšit na oblíbený Army den v Atriu Flora. Uskuteční se v sobotu 18. května. Čekat na vás bude to…

Roboty ABB se zapojí jako hudebníci…

19.05.2024 - 19.05.2024
Anežský klášter

Jedinečný projekt SpringTEEN, který je oficiální součástí programu Pražského jara a je věnovaný dětem a mladým…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 17. květen

Dnes má svátek Aneta

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete