Statistika našeho portálu

  • 102 330 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na pálení čarodějnic v Praze 2014

Praha

A je tu opět magická Filipojakubská noc plná tajuplných čar a kejklí, které již odnepaměti provokují lidskou fantazii a slibují nezapomenutelný zážitek plný mystických chvil a rozpálených ohňů. Atlas Česka Vás všechny zve na pražské čarodějnické slety a energií plápolající oslavy, které v našem hlavním městě naplno propuknou již za pár dnů.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

A je tu opět magická Filipojakubská noc plná tajuplných čar a kejklí, které již odnepaměti provokují lidskou fantazii a slibují nezapomenutelný zážitek plný mystických chvil a rozpálených ohňů. Atlas Česka Vás všechny zve na pražské čarodějnické slety a energií plápolající oslavy, které v našem hlavním městě naplno propuknou již za pár dnů.

Tipy na pálení čarodějnic v Praze

Začínáme na Zbraslavi

První pražskou akcí spojenou s oslavami magických jarních dnů bude již tradiční "Slet čarodějnic na Zbraslavi", který v restauraci Kamínka u tenisových kurtů startuje již tento pátek. Těšit se můžete na pohádkovou cestu lemovanou tajuplnými bytostmi, skrývající mnohá překvapení pro dětské účastníky i jejich dospělé rodiče. Náležité maskování Vám poskytne bába Bradavičnatá, kouzelnou cestu ukáže slečna Krákavá a mnohé ze svých čar a kouzel přichystá kouzelnice Bludimíra. Chybět nebude ani závěrečné upálení zlé a neposlušné čarodějnice, spousta dobrého jídla a pití, zkrátka vše co k pravým čarodějnickým oslavám neodmyslitelně patří.

Čarodějná neděle v Uhříněvsi

Již tuto neděli si můžete zpříjemnit víkendové odpoledne návštěvou "Čarodějnického dne v Uhříněvsi", kde na Vás čeká škola čarodějnictví, kouzelný svět magie a čar, desítky her a soutěží pro děti či inspirativní vystoupení dětí ze zdejších kroužků. Zajímavý program pak vygraduje zapálením slavnostního ohně.

Zábavné úterní odpoledne v Petrovicích

Jako chutný předkrm ke středečním hodům přinášíme pozvání na úterní "Pálení čarodějnic na hřišti v Petrovicích". Těšit se můžete na zábavný odpolední program plný soutěží, kulturních vystoupení, živé hudby, romantického opékání špekáčků na nezbytném ohni či zábavné doplňkové akce.

Malostranské čarodějnice

Možná nejznámější a nejnavštěvovanější akcí pořádanou při Filipojakubské noci v Praze jsou oblíbené a hojně navštěvované "Malostranské čarodějnice". Poutavý a pečlivě připravovaný program započíná již v 19 hodin na Malostranském náměstí , kde se můžete přijít pokochat pohledem na roztodivné čarodějnice, létající košťata, netopýry a kocoury či do dáli svítící lampióny. Samozřejmou součástí je i následný lampiónový průvod přes Karlův most do parku na Kampě. Zde se těšte na slavnostní zapálení čarodějného ohně, upalování nepoctivých čarodějnic, veselé srocení těch správných a poctivých, opékání uzenin rozmanitého typu či hudební vystoupení populárních umělců. Pro nejmenší zde bude po celé odpoledne připraven skákací hrad, elektrická autíčka či možnost prohlídky policejní techniky.

Pálení čarodějnic na Ladronce
Pálení čarodějnic na Ladronce

Za čarovným lesem do Štěrbohol

Snad každý z nás si vybavuje na zářivé vzpomínky spojené s procházkou některým z pohádkových lesů. Již tuto středu se v rámci čarodějného dne můžete se svými ratolestmi zúčastnit "Čarovného lesa a Pálení čarodějnic ve Štěrboholech". Z bohatého a nápaditého programu vybíráme okouzlující trasu pohádkového lesa, desítky soutěží a zábavných aktivit pro malé i velké návštěvníky, vystoupení pohledných mažoretek či hudebního koncertu kapely Spektrum. Příjemným bonusem je špekáček pro každé dítě zdarma.

Slétněme se na Ladronku

Jednou z nejpopulárnějších oslav Filipojakubské noci v Praze je i díky příhodné lokalitě "Čarodějnický slet na Ladronce". Zdejší "Čároharmonogram" je i letos opravdu bohatý. Zaujme především soutěž o Miss čarodějnici, závod na kolečkách a závod odstrkovadel, přednáška českého svazu ochránců přírody o zraněných zvířatech, taneční vystoupení, koncert Michala Hrůzy či čarokrásný ohňostroj. Těsně před půlnocí se pak naplno rozjede svébytná zábava u několika plamenných ohňů.

Tradiční "Čáry" ve Kbelích

Oslavy spojené s příchodem prvního květnového dne se v pražských Kbelích i letos spojí s populárním "Pálením čarodějnic v Kbelském parku", na které Vás co nejsrdečněji zve autorský tým Atlasu Česka. Bohatý program přinese radost i zábavu malým i velkým návštěvníkům, kteří se mohou těšit například na čarodějnický rej, ohňovou show, divadelní vystoupení divadla Kvelb, rituální tance, soutěž o nejhezčí čarodějnickou loutku, volbu Miss čarodějnice a nekončící přísun uzenin a dalších gastronomických pochoutek. Od 16 hodin pak bude otevřen i nový multifunkční srub ve zdejších parku.

Břevnovské oslavy

V areálu Břevnovského kláštera se tuto středu uskuteční další ročník hojně navštěvovaných "Jarních trhů spojených s pálením čarodějnic". Nejen že si zde návštěvníci budou moci zakoupit lahodné a především kvalitní farmářské výrobků od českých výrobců, ale pochutnají si i na vychlazeném plzeňském pivu či šťavnatých limonádách. Chybět nebude ani možnost opečení si špekáčků na některém z ohníčků, skákací hrad pro nejmenší, kreativní malování na obličej či soutěže o nejhezčí masku čarodějnic a čarodějů.

Pestrý program na bobové dráze

Rádi bychom Vás pozvali i na "Čarodějnice na bobové dráze v Praze", které zpříjemňují poslední dubnový den všem obyvatelům Prahy 9. Organizátoři si i letos dali záležet na bohatém zábavním programu pro malé děti i jejich rodiče. Odehraje se množství soutěží, atraktivní program pod vedením animátorů, opékání buřtů a špekáčků na do dáli svítícím ohni či nezbytné upálení nezbedných čarodějek.

Oslavy jara ve Žlutých lázní

Do malebného areálu Žlutých lázní se stovky návštěvníků vydávají nejen v létě za slunečnou rekreací, ale slaví zde i svátek spojený s trestáním tajuplných čarodějek. Pokud se mezi účastníky této populární akce zařadíte i Vy, čeká na Vás vstřícná atmosféra na břehu nádherné Vltavy, nabídka životem pulsujících restaurací, přátelské setkání u některého ze zapálených ohňů či sváteční vítání životadárného jara.

Zajímavé akce v okolí

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Malý princ 2024 - Praha

17.05.2024 - 17.05.2024
Divadlo Hybernia

Literárně – hudební představení na motivy alegorického příběhu Malý princ Antoina de Saint-Exupéry

UlitaFest 2024 - Praha

18.05.2024 - 18.05.2024
Na Balkáně 2866/17a,…

Ponořte se pod hladinu moře! Poznejte krásy podvodního světa, neztraťte se v Bermudském trojúhelníku, přemožte žraloka.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 17. květen

Dnes má svátek Aneta

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete