Statistika našeho portálu

  • 102 330 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dračí slety v Praze

Praha

Snad každý z nás si vzpomíná na radostné chvíle dětství, ke kterým každoročně na podzim neodmyslitelně patřily radovánky spojené s výrobou papírových draků, proháněním se po větrných stráních a pouštění okřídlených dráčků mnoha barev, symbolizujících přicházející podzim. Atlas Česka by Vás rád pozval na několik zajímavých akcí spojených s pouštěním draků, jejichž třepot ve větru jistě vyvolá nadšený lesk v očích dětí a spokojený úsměv ve tvářích jejich rodičů. Přijďte a nechte se přesvědčit o tom, že i v našem hlavním městě můžete zažít radostné kratochvíle, které jsou v našich myslích tradičně spojovány s českým a moravským venkovem.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Snad každý z nás si vzpomíná na radostné chvíle dětství, ke kterým každoročně na podzim neodmyslitelně patřily radovánky spojené s výrobou papírových draků,  proháněním se po větrných stráních a pouštění okřídlených dráčků mnoha barev, symbolizujících přicházející podzim. Atlas Česka by Vás rád pozval na několik zajímavých akcí spojených s pouštěním draků, jejichž třepot ve větru jistě vyvolá nadšený lesk v očích dětí a spokojený úsměv ve tvářích jejich rodičů. Přijďte a nechte se přesvědčit o tom, že i v našem hlavním městě můžete zažít radostné kratochvíle, které jsou v našich myslích tradičně spojovány s českým a moravským venkovem. 

Létání v Letňanech

Nadcházející pátek přitáhne všechny zájemce o zábavu a rozveselení na již čtvrtý ročník "Letňanské draikády", konající se v malebném Letňanském lesoparku. Pro všechny účastníky budou připraveny rozmanité úkoly a soutěže, jejichž splnění bude odměněno drobnou pozorností pro každého úspěšného řešitele. V závěru bohatého programu se pak můžete těšit na vyhlášení cen v soutěžních kategoriích o nejhezčího draka, nejdéle letícího okřídlence či nejoriginálnější ztvárnění dračí příšerky. 

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-letnansky-lesopark-praha-49708/

Dračí den v Písnici
Atlantisu i pod Petřínem
Již tuto sobotu se můžete se svými dětmi zúčastnit "Drakiády a dne pro zdraví a energetiku", konaného od 14:30 na fotbalovém hřišti v Písnici ve Švihovské ulici. Pro všechny účastníky bude připraveno odpoledne plné zábavných soutěží o ceny, bohatého doprovodného programu (jízda na ponících, malování na obličej), aktivit z oblasti zdravého životního stylu a prevence nemocí, ukázek z činnosti občanských sdružení a spolků či soutěží o nejkrásnějšího, nejdéle létajícího či nejoriginálnějšího draka. Čas podzimních radovánek s papírovými draky si připomeneme i při "Drakiádě v Atlantis Centrum Praha", kde si kromě prohlídek zdejších výstav budete moci vyrobit i vlastního draka, jehož letové vlastnosti si při dobrém počasí i neprodleně vyzkoušíte. |Od 14 hodin se na zahradě Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze na Malé Straně koná další ročník "Drakiády pod Petřínem", kde kromě pouštění draků vystoupí i divadlo Toy Machine s pohádkou O rytíři, představí se činnost dračí dílničky a objeví se i oblíbený klaun Vítek. 

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-a-den-pro-zdravi-praha-libus-58891/
http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-atlantis-centrum-praha-58992/
http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-v-praze-39784/

Dráčci a buřtíky v Kolovratech i Běchovicích

V neděli 5. října se na polní cestě z Kolovrat do Benic koná další ročník "Drakiády v Kolovratech", který láká na zajímavé setkání mladých i odrostlejších drezérů papírových draků, kterým po zábavném odpoledni jistě přijde k chuti i následné opekání buřtů na zdejších ohništi. Aktivnější účastníci si pak mohou na vlatní kůži vyzkoušet místní lezeckou stěnu. V ten samý den si hromadné pouštění draků spolu malým občerstvením může vyzkoušet každý z účastníků "Běchovické draikády", konané na poli na kopci Tábor. Každý z dětských účastníků se navíc může těšit i na originální dáreček. 

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-praha-kolovraty-58972/
http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/bechovicka-drakiada-praha-40139/

Dračí radovánky v Počernicích
Příští víkend můžete zahájit pohádkovým odpolednem stráveným na kopci u Chodovické školy v Horních Počernicích, kde se bude konat další ročník "Drakiády", představující zábavnou soutěž v létání draků. Během zajímavého programu se můžete těšit i na drobné soutěže ve zrušnosti, prověřující schopnost účastníků ve skládání a hodu vlaštovkou, motání provázků s draky a další. Pokud by se na účastníky sneslo z nebes špatné počasí, můžete se spolehnout na náhradní program v učebně DDM.  

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-horni-pocernice-praha-29437/

Za draky a dráčky na Dobešku
Malebná oblast přírodního parku na Dobešce je takřka ideálně stvořená pro podzimní radovánky mezi žloutnoucími listy podzimem ovívaných stromů. I proto bychom Vás rádi pozvali na "Drakiádu na Dobešce", konanou zde v neděli 12. října od 16 hodin. Malí nadšenci i jejich rodiče se v místní výtvarné dílně Studia Dobeška mohou vyrobit vlastní draky a okřídlené příšerky, které pak proženou v přilehlém parku. Samozřejmou součástí bude i soutěž o nejkrásnějšícho draka či nezbytné občerstvení. Vstup pro zájemce stojí 30 Kč, přičemž Vám můžeme zaručit, že této investice rozhodně nebudete litovat. 

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/drakiada-na-dobesce-praha-58973/

Dračí uragán na Zbraslavi
V sobotu 18. října se koná jedna z posledních dračích veselic, kterou Pražané se svými dětmi mohou navštívit. Tzv. "Havelská drakiáda"rozevře svá křídla během celého nedělního odpoledne a láká všechny zájemce na hromadné pouštění draků, zábavné hry prověřující zdatnost i šikovnost všech zúčastněných dětí, lanové aktivity, připomínku středověkých her v rámci soutěže v lukostřelbě či výtvarné dílny. 

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/havelska-drakiada-praha-zbraslav-49765/

Zajímavé akce v okolí

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Malý princ 2024 - Praha

17.05.2024 - 17.05.2024
Divadlo Hybernia

Literárně – hudební představení na motivy alegorického příběhu Malý princ Antoina de Saint-Exupéry

UlitaFest 2024 - Praha

18.05.2024 - 18.05.2024
Na Balkáně 2866/17a,…

Ponořte se pod hladinu moře! Poznejte krásy podvodního světa, neztraťte se v Bermudském trojúhelníku, přemožte žraloka.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 17. květen

Dnes má svátek Aneta

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete