Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Skanzen Vysoký Chlumec

Vysoký Chlumec

Muzeum vesnických staveb středního Povltaví Od roku 1999 buduje Hornické muzeum Příbram regionální "skanzen" - Muzeum vesnických staveb středního Povltaví ve Vysokém Chlumci u Sedlčan na ploše 3 ha. Do přírodního areálu v údolí potoka jsou přenášeny hodnotné vesnické stavby, které by na svém původním místě zanikly. Jde o zemědělské usedlosti, chalupnická a domkářská stavení, hospodářské…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Muzeum vesnických staveb středního Povltaví

Od roku 1999 buduje Hornické muzeum Příbram regionální "skanzen" - Muzeum vesnických staveb středního Povltaví ve Vysokém Chlumci u Sedlčan na ploše 3 ha. Do přírodního areálu v údolí potoka jsou přenášeny hodnotné vesnické stavby, které by na svém původním místě zanikly. Jde o zemědělské usedlosti, chalupnická a domkářská stavení, hospodářské stavby, technické stavby na vodní pohon a drobné sakrální objekty, které v převážné většině pocházejí z 2. poloviny 18. až počátku 20. století. To se týká i sbírkových předmětů zemědělského nářadí, řemeslného náčiní i vybavení interiérů domácností jednotlivých usedlostí.

V současné době může návštěvník muzea ve Vysokém Chlumci zhlédnout celkem 20 staveb, z nichž 17 je zpřístupněno veřejnosti formou interiérové či specializované expozice nebo sezonní výstavy.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete