Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

vstupy zdarma v Praze

Praha

Čas od času se vyskytnou akce, které lákají zájemce na minimální či vůbec žádné vstupné. Často slouží k zviditelnění konkrétních institucí či k odměnění věrných návštěvníků a zpřístupnění expozic těm, kteří by si jindy návštěvu nemohli z různých důvodů dovolit. Jestliže je Vaše oblíbená cena zdarma tak jistě přivítáte náš přehled na rok 2013. Některá muzea mají vstup volný po celý rok, některé objekty jsou naopak zdarma jen pár dní do roka. Tak ať nic nepropásnete.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

 Čas od času se vyskytnou akce, které lákají zájemce na minimální či vůbec žádné vstupné. Často slouží k zviditelnění konkrétních institucí či k odměnění věrných návštěvníků a zpřístupnění expozic těm, kteří by si jindy návštěvu nemohli z různých důvodů dovolit. Jestliže je Vaše oblíbená cena zdarma tak jistě přivítáte náš přehled na rok 2013. Některá muzea mají vstup volný po celý rok, některé objekty jsou naopak zdarma jen pár dní do roka. Tak ať nic nepropásnete.

Podolská vodárna

Muzeum pražského vodárenství v Podolí nabízí několikrát do roka vstup zdarma.

Za symbolickou cenu do ZOO

Pražská ZOO nachystala na několik dní v roce symbolické vstupné 1 Kč pro určitou skupinu návštěvníků. V roce 2013 se to týká těchto dní: 7. 1., 4. 2., 4. 3., 1. 4., 6. 5., 3. 6., 1. 7., 5. 8., 2. 9., 7. 10., 4. 11., 2. 12. Jedná se o tzv. Happy Mondays – tehdy se na zvýhodněné vstupné mohou těšit každý měsíc vždy jiné skupiny návštěvníků.

Botanická zahrada Praha nabízí od 1. listopadu do 31. března na venkovní expozici vstup zdarma. Kromě venkovních expozic se to týká také Vinice sv. Kláry.

Muzea otevírají své sbírky

Nejvíce velkorysý jsou ke svým návštěvníkům muzea, kam nejraději zavítají fanoušci military. Po celý rok mohou zdarma vidět své oblíbené exponáty v Armádním muzeu na Žižkově a v Leteckém muzeu ve Kbelích. Armádní muzeum je umístěno v Praze na Žižkově v historických budovách Památníku národního osvobození. Jestliže se odhodláte k jeho návštěvě, projdete si období První světové války, meziválečného Československa a v poslední části se seznámíte s účastí Čechoslováků za druhé světové války. Letecké muzeum ve Kbelích má ve sbírkách 275 letadel, z nichž 85 je vystaveno ve čtyřech krytých halách, 25 v nekrytých expozičních prostorech, 155 je uloženo v depozitářích a 10 letuschopných je provozováno. Ale pozor otevřeno je zpravidla pouze v turistické sezóně.

Každý první čtvrtek v měsíci připravilo vstup zdarma pro děti, studenty a seniory Muzeum hlavního města Prahy. Všichni ostatní zaplatí symbolických 10 Kč. Tato akce platí do 14 hod a lze ji využít jak v hlavní budově muzea na Florenci tak rovněž v Podskalské celnici na Výtoni. K nejzajímavější stálým expozicím muzea patří Langweilův model Prahy či sonda do Pravěké Prahy. Z aktuálních výstav se můžete obohatit informacemi o zajímavé historii Vinohrad a Žižkova či v průběhu roku zavítejte s dětmi na výstavu Peníze, nebo život.

Tradičně pražský muzejní život zpestřuje Muzeum Pražského vodárenství v Podolí. Během Světového dne vody se zde pravidelně konají Dny otevřených dveří. V roce 2013 bude muzeum v Podolí pro veřejnost otevřeno o víkendu 23. a 24. března, po oba dny od 10.00 do 16.30 hod. Vstup je zdarma.

Zdarma se můžete obohatit o zajímavé poznatky také v Plynárenském muzeum v Michli, kde je ovšem nezbytné se nejdříve objednat, v muzeu PRE v Holešovicích a také v Národním zemědělském muzeu, kde je volný vstup na muzejní dvůr k prohlídce Malé muzejní farmy a expozice "O stromech a lese". Muzeum se nachází na Letné, vedle Národního technického muzea.

Sportování zadarmo

Vylepšit zdarma svou fyzickou kondici při klasických zimních sportech – bruslení a běhu na lyžích – můžete na dvou místech v Praze. Veřejné bruslení na Vás čeká na střeše Galerie Harfa a běhu na lyžích se můžete již druhým rokem věnovat na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Osvětlení tratí, stopy pro klasický i volný způsob a na místě i možnost půjčení výbavy. Sněhu je dost tak vyrazte.

Galerie s volným vstupem

V letošním roce nabízí během několika dní v roce volné vstupy i největší z galerií – Národní galerie. První dva volné vstupy proběhly 2. a 3. února během výročí založení. Další dva na Vás čekají 18. května v rámci Dne muzeí a galerií a také tradičně během Muzejní noci, která letos připadá na 8. června.

Zadarmo se podíváte i do nově otevřené galerie pojišťovny Kooperativa. Pojišťovna zpřístupnila své sbírky, v nichž nabízí ucelený průřez dějinami českého výtvarného umění od baroka přes romantismus až po modernu. Vystavuje je ve svém sídle v pražském Karlíně - v Main Pointu na Rohanském nábřeží. Kromě obrazů se tak můžete podívat i na nejlepší kancelářskou budovu světa. Pro veřejnost je otevřena každé úterý a čtvrtek vždy od 10.00 do 18.00 hodin.

Další galerie, které nabízí celoroční vstup zdarma jsou například Galerie Jiří Švestka v Biskupském dvoře, Czech Photo Gallery Jiřího Koliše na Újezdě, Trčkovská galerie v Senátu se svou sbírkou protokolárních darů a zadarmo se můžete podívat také na Staroměstskou radnici - do Sálu architektů. Tento prostor je věnován výstavám, které se věnují architektonickému vývoji města.

Ostatní volné vstupy

Od 1. října bude Lobkowiczký palác ve středu uzavřen – konkrétně budeme mít takovouto otevírací dobu:
Muzeum Lobkowiczkého paláce bude otevřeno pouze ve dnech čtvrtek až neděle. Ve čtvrtek a pátek bude otevřeno v čase 10:00 - 17:00 a o víkendu 10:00 - 18:00.

Určitě si také nenechte ujít po celý rok zdarma přístupnou výstavu "Lidé a peníze" v objektu ČNB. Každý první víkend v měsíci od 10.00 do 16.00 hodin jsou pro Vás zdarma přístupné nejkrásnější prostory Valdštejnského paláce, kde je instalována stálá historická expozice. Jestli chcete nakouknout do míst, kde úřadují naši zákonodárci zaškrtněte si v kalendáři státní svátky – 8. května a 28. října – tehdy se konají Dny otevřených dveří v Poslanecké sněmovně a Senátu.

Další akce zdarma, volné vstupy a dny otevřených dveří nejen v Praze, přinášíme v našem kalendáři akcí.

Zajímavé akce v okolí

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Roboty ABB se zapojí jako hudebníci…

19.05.2024 - 19.05.2024
Anežský klášter

Jedinečný projekt SpringTEEN, který je oficiální součástí programu Pražského jara a je věnovaný dětem a mladým…

Barokní podvečery - Apollón & Dioný…

21.05.2024 - 21.05.2024
Tereziánský sál

Triové sonáty A. Corelliho a G. F. Händela & flétnový koncert A. Scarlattiho

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete