Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 30. – 31. března

Fotogalerie k článku

Praha

Užijte si veselé Velikonoce s kraslicemi od cukráře Skály. První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a belgická brasserie Bruxx.

Středočeský kraj

Ještě tento víkend se můžete přijít podívat na výstavu s názvem FotověžMělníku.

Vysočina

Polné si můžete s rodinou užít nedělní odpoledne plné velikonočního veselí. Koulení vajec, hry na nádvoří hradu a na hradním parkánu, luštění kvízu s odměnou, ukázky zdobení kraslic, pletení pomlázek, dekorací z kukuřičného šustí, dětské dílničky, prodej drobného zboží.

Jihočeský kraj

Nenechte si ujít jedinečné velikonoční prohlídky zámku v Jindřichově Hradci. O velikonočních svátcích pokračujeme v zavedené a návštěvníky oblíbené tradici prohlídek bez průvodce. Potěšeni budou obdivovatelé květinových výstav. Pro malé návštěvníky je připravena hra, jejíž vyřešení jim přinese drobnou sladkou odměnu. V sobotu jsou všichni návštěvníci zváni do Černé kuchyně, kde bude jindřichohradecká Bílá paní rozdávat sladkou kaši.

Plzeňský kraj

Nezapomeňte navštívit velikonoční trhyPlzni. Nejenže budete moci nasát atmosféru svátků a nakoupit originální dárky, ale také si vychutnat bohatý kulturní program, který trhy nabízejí. Ale trhy nejsou jen o hudbě! Lokální prodejci představí své originální výrobky, od ručně vyrobených suvenýrů po tradiční místní speciality. Pro milovníky dobrého jídla a pití bude k dispozici široká škála občerstvení, včetně tradičních velikonočních pokrmů, sladkostí a regionálních pochoutek. Tato směsice hudby, obchodu a gastronomie dělá z Velikonočních trhů ideální místo pro rodinný výlet, setkání s přáteli nebo jednoduše pro procházku.

Karlovarský kraj

Horní hrad v Krásném Lese si pro návštěvníky přichytal velikonoční prohlídky hradu a okolí. Velikonoční prohlídka hradu s Viktorem Braunreiterem v neděli 31. března od 19 hodin ! Poutavé a zábavné provádění hradem a okolím, s historií i pověstmi.

Ústecký kraj

Ústí na Labem si pro vás přichystali velikonoční bludiště! Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na Větruši.

Liberecký kraj

Navštivte tento víkend liberecké velikonoční trhy, kde se v sobotu můžete těšit například na velikonoční dílničky, kde si budete moct vytvořit vlastní kraslice, nebo divadelní představení pro děti. V neděli vás pak čeká Jizera, vystoupení libereckého folklorního souboru, anebo maňáskové představení.

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít velikonoční veselí ve Špindlerově Mlýně již tuto sobotu. Akce pro širokou veřejnost spojená s vítáním prvních jarních dnů. Velikonoční veselí aneb Velikonoce jsou za dveřmi...bohatý sobotní program pro děti, o který se postará dámská hudební dvojice GÁBINA a KATKA. Nebude chybět maskiáda, kde nemusí zazářit jen děti, ale i dospělí, výtvarná dílna, pletení pomlázky, hudební vystoupení místní kapely JAM & BAZAR a to vše doplní svými vtípky moderátor Don Hobliňon.

Pardubický kraj

Oslavte s námi Velikonoce na Veselém Kopci. Výstava ve všech roubených objektech přiblíží velikonoční neboli svatý či pašijový týden v lidovém pojetí. Řemeslníci předvedou výrobu velikonočních předmětů. Během programu Velikonoce na Veselém Kopci představíme křesťanské tradice i lidové zvyky, pověry a úkony, výzdobu, předměty a pokrmy.

Jihomoravský kraj

Co takhle Velikonoce na zámku? Na velikonoční víkend již tradičně připravujeme na valtickém zámku program pro širokou veřejnost. Předzámčí tematicky ozdobí kraslice a samozřejmostí jsou komentované prohlídky zámku.

Zlínský kraj

Zavítejte do Velkých Karlovic a užijte si Velikonoce plné tradic a hýčkání na Valašsku. Oslavte příchod jara v probouzející se přírodě Beskyd a poznejte tradice, které se na Valašsku předávají z generace na generaci. V Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích připravili od 29. do 31. března speciální velikonoční program. Naučíte se plést tatary, ozdobíte si velikonoční vajíčka, upečete mazanec, pochutnáte si na specialitách, které se naučíte sami připravovat, a po procházce či po lekci aqua fitness si odpočinete ve valašském moři s luxusním wellness světem.

Olomoucký kraj

Oslavte Velikonoce jako králové a královny na hradě Helfštýn v Týnu nad Bečvou. Zábavně naučný doprovodný program k velikonočním svátkům na hradě Helfštýně, během víkendu navíc doplněný o prodejní přehlídku tradičních řemesel.

Moravskoslezský kraj

Udělejte si příjemný výlet do velikonočního městečka ve Frýdku-Místku. Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá zvířátka a dílničky pro děti – to vše přinese letošní tradiční Velikonoční městečko, tak neváhejte a pojďte s námi oslavit jaro a prožít společně tyto jedinečné svátky!

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete