Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 23. – 24. března

Fotogalerie k článku

Praha

Máte chuť na něco dobrého? Potom si nesmíte nechat ujít rösti – bramborovou pochoutku vonící po slanině a sýru. S těstovinami, sýrem a slaninou, cibulovými kroužky, se šunkou a rajskými jablíčky nebo se slaninou, mlékem a kmínem – takové je rösti, švýcarská bramborová pochoutka. Vzdáleně připomíná náš bramborák, ale přípravou se od sebe dost liší. Poznejte, v čem tkví jeho tajemství, a zjistěte, kam si na něj v Praze zajít.

Tuto sobotu proběhne v Hostivaři jarní velikonoční workshop. Pokud máte ještě na dveřích zimní věnec, je nejvyšší čas ho vyměnit za jarní.

Středočeský kraj

Městské knihovně Mělník proběhne z pátka na sobotu akce s názvem Noc s Andersenem na téma Člověk není ostrov aneb Svět potřebuje citlivé introvert(k)y. Čtení, psaní příběhů, povídání, hry, kreslení, komiksová dílna a další dobrodružství.

Vysočina

Zúčastněte se Velikonočního jarmarku, který proběhne tuto sobotu v obci Kostníky. Řemeslný jarmark zaměřený na prodej domácích výrobků od regionálních prodejců. hledání velikonočních vajíček, sladké i věcné odměny. více než 40 stánkařů. bohaté občerstvení. živá hudba.

Jihočeský kraj

Všechno už kvete, ptáčci zpívají, přijeďte se pořádně naladit na jaro do Českých Budějovic, kde o víkendu proběhnou Jarní trhy. Představí se na nich prodejci tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím. Ke koupi budou tradiční velikonoční speciality, koláčky, domácí marmelády a trdelníky, ale i víno a medovina.

Plzeňský kraj

Nenechte si ujít tuto sobotu hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další klubový večírek s živou muzikou ... včetně taneční afterparty. Na pódiu se představí celkem tři kapely a po nich začne DJs party v rytmu Drum & Bass! Hlavním hostem večera bude aktuálně asi jeden z nejskloňovanějších a nejvýraznějších projektů na alternativní hudební scéně ... elektro / rap duo ... P/\ST. Jejich poslední prosincový koncert v brněnském Kabinetu MÚZ hlásil suverénně 'vyprodáno', v pražském klubu MeetFactory to nevypadalo jinak. Za zmínku určitě stojí i potvrzení na letošním ročníku slovenského festivalu Pohoda.

Karlovarský kraj

Tuto sobotu odstartují v Karlových Varech tradiční Velikonoční trhy. Prodejci nabídnou velikonoční dekorace, pomlázky, perníčky, bytový textil, textil a hračky pro děti, bižuterii, keramiku, ale i cateringové služby, prodej sýrů, francouzských specialit a vína.

Ústecký kraj

Na Velikonoce se už chystají i v Litoměřicích. Přijeďte se podívat na jejich sobotní Velikonoční jarmark. V prostorách hradu a na hradním nádvoří se uskuteční 23. března od 10 hodin Velikonoční jarmark řemesel a dovedností. Můžete se těšit na bohatý program v podobě hudebního vystoupení, divadla pro děti či malování kraslic apod.

Liberecký kraj

Svátky jara také přivítají v Liberci, tento víkend oslavy zahájí před radnicí speciálním programem. V sobotu se můžete těšit například na pohádky pro malé i velké, zdobení velikonoční břízy nebo velikonoční dílničky. V neděli dokonce vystoupí kapela HIT FAKERS jakožto nejlepší česko-albánská funky kapela na světě.

Královéhradecký kraj

Světový den meteorologie bude oslavován tuto sobotuÚpici. Přidejte se taky! V tento den bychom chtěli všem astronomii milovným lidem připomenout, že nad našimi hlavami se nachází obloha, po které se pohybují hvězdy, planety, Měsíc i Slunce, tu a tam se mihne meteor či kometa, tu a tam kosmická stanice či družice a že na toto vše se můžeme podívat jednak svýma očima, jednak dalekohledy a jednak i prostřednictvím projektorů našich planetárií.   

Pardubický kraj

Velikonoce na zámku? V Pardubicích ano! Přivítejte jaro na Zámku Pardubice! Tradičně týden před velikonočními svátky zaplní nádvoří velikonoční jarmark – stánky s velikonočními pokrmy a dekoracemi, lokálními produkty, ale také výrobky a ukázky práce studentů středních škol Pardubického kraje. Děti se mohou těšit na výtvarné dílny, soutěže, ukázky tradičních zvyků a her.

Jihomoravský kraj

Zúčastněte se jedné z Hravých neděl na ZážitkovceBrně. Tentokrát je připravena cukrářská dílna, kde můžete ozdobit perníčky nebo linecké kytičky a připravit se na nápor koledníků. Dobroty a laskominy k Velikonocům patří.

Zlínský kraj

Ve Zlíně proběhne 31. ročník veletrhu stavebnictví a vytápění, domova a zahrady, který se koná 21. – 23. března ve zlínské sportovní hale Datart, kde načerpáte inspiraci. Souběžně proběhne prodejní přehlídka designových výrobků DESIGN SHOW ZLÍN 2024. Těšit se můžete na veletržní slevy vystavovatelů, doprovodné programy i soutěž pro návštěvníky veletrhu. Rozsáhlý sortiment veletrhu je určen pro nejširší laickou i odbornou veřejnost.

Olomoucký kraj

Nenechte si ují tradiční oslavy jarních svátků, které budou letos na Horním náměstí v Olomouci probíhat od 22. března do 1. dubna. Jejich součástí bude denně od 11 do 20 hodin oblíbený farmářský a řemeslný trh. Především pro děti bude k dispozici výtvarná dílnička a divadelní představení.

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se podívat tuto sobotu do Příboru na komponovaný pořad, který nás zavede do zaniklého a již neznámého archaického světa našich předků, kdy velikonoční vejce plné magických symbolů neslo mnohem hlubší sdělení. Tato sdělení byla vyjádřena jednoduchou ornamentikou, která je ve značném kontrastu s dnešním estetickým vnímáním velikonočních kraslic. V hlavní úloze pořadu pak bude tajemné vejce z Lichnova, které se v muzejních sbírkách vymyká svou kombinací černé barvy, primitivních symbolů a červených skvrn připomínajících krvavé slzy.

Do Ostravy tuto sobotu zavítá MINT Market Jaro. Na MINTu představí tvorbu více než sto tvůrců z celé republiky a Slovenska, takže bude opět na co se těšit!

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete