Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 16. – 17. března

Fotogalerie k článku

Praha

Tento víkend proběhne na pražském Výstavišti Dyzajn market Jaro, oba dny od 10:00 do 18:00. Vstup je zdarma a bez bariér. Čtyřnohým miláčkům je vstup povolen. Jde o pravidelný, výběrový trh autorské tvorby, kde potkáte 200+ lokálních dyzajnérů, tvůrců, malých značek a kulinářských mágů. Můžete prohlížet i nakupovat originální šperky, oblečení, doplňky, kabelky, batohy, porcelán, dekorace, svíčky, hračky, knihy, delikatesy nebo papírenské zboží.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum zahraje tuto neděli pohádku Do hajan! "Z klaunské grotesky Do hajan se vyklubala poetická a zábavná pohybová inscenace o dvou dětech, kde herci Petra Cicáková a Luděk Smadiš s přehledem pohlcují jeviště jen pomocí postele, peřiny, polštářů a principů skvěle zpracované stínohry, kterou jsme jako děti s oblibou hráli s lampičkou a stěnou. Všechny jejich pohyby působí ladně a nenáročně, jako by je zvládl každý z nás bez sebemenší námahy.” 

Vysočina

Tradiční velikonoční trhy se již chytají na 16.3. v Telči. Stánky se spoustou dekorativního řemeslného zboží naleznete jak ve dvoře, tak i v prostorách společenského a podkrovního sálu. Těšit se můžete jak na vynikající občerstvení z naší Panské restaurace, tak i od stánkařů z celé Vysočiny v rámci nově vzniklé FOOD ZÓNY! 

Jihočeský kraj

Přijeďte si tuto sobotu vyzkoušet do Jindřichova Hradce malování na textil. Na sobotu 16. března připravil Dům gobelínů, kulturních tradic a řemesel kurz "Malování na textil". Začátek je v devět hodin dopoledne, konec pak ve tři hodiny odpoledne. Během šestihodinového kurzu lektorka Pavla Hovorková účastníky naučí několik technik.

Plzeňský kraj

Navštivte workshop pro ženyPříchovicích 16.3. a vyrobte si velikonoční věnec pro radost. Užijete si odpoledne v příjemném prostředí, rodinné atmosféře a ve společnosti dalších kreativních žen. Čeká na vás spousta materiálu k tvoření a zdobení a kdo si bude chtít dát i kávu, určitě jí bude také dost.

Karlovarský kraj

Již tento víkend si můžete prohlédnout novou výstavu v Galerii 4 v Chebu Vzájemnosti 2024. Skupinová výstava autorů představí dokumentární fotografie ze zákulisí workshopů, vernisáží, kulturních akcí a setkání pořádaných Galerií 4.

Ústecký kraj

O víkendu se můžete seznámit s Kakadu šalamounským, Žakem šedým či Korelou chocholatou! Nebo s mnoha dalšími exotickými pestrobarevnými krasavci, kteří nás přiletí potěšit a zároveň poučit o svém životě v dalekých tropech do botanické zahrady v Teplicích.

Liberecký kraj

Přijeďte se podívat do Liberce. V období od 15. do 24. března bude v Rodném domě Ferdinanda Porscheho opět k vidění výstava originálních výtvarných děl. Salon filmových klapek je projekt spojující výtvarné a filmové umění, který pravidelně ze svého výtěžku podporuje snímky začínajících filmařů. Akce je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Královéhradecký kraj

Jste srdečně zváni tuto sobotu na nezapomenutelný zážitek plný jara a tradičního řemesla na Velikonočním jarmarku, který se koná od 9 do 16 hodin v Adalbertinu v Hradci Králové. Adalbertinum a sousední Žižkovy sady se stanou pestrým tržištěm plným ručně vyráběných pokladů od šikovných řemeslníků, lidových umělců a obchodníků s velikonoční tematikou.

Pardubický kraj

Nenechte si ujít blížící se FlerMarket Pardubice, který proběhne tuto neděli. Tisíce originálů, dílničky i ukázka řemesel. To a mnohem více vás čeká v Congress centre Paláce Pardubice.

Jihomoravský kraj

Do Brna tento víkend zavítá tradiční MINT Market jaro. V Tržnici Brno tak opět narazíte na pestrou přehlídku toho nejlepšího z českého designu, autorské módy, šperků, bio kosmetiky, papírenského zboží a delikates. Vstup zůstává jako vždy zdarma a bez bariér. Tak se stavte, vždyť na MINTu je krásně!

Zlínský kraj

Ještě tento víkend máte jedinečnou příležitost navštívit interaktivní výstavu SOPKA LES PRALES celosvětově uznávané umělkyně Elišky Podzimkové na zámku Zlín. V sálech zlínského zámku ožije od 18. ledna do 17. března tajuplná filipínská džungle a užijete si i obrázky z nového vydání Malého Prince, kterého Eliška Podzimková připravovala na Islandu.

Olomoucký kraj

Muzeu Mohelnice začala výstava Cesty k domům. Projděte se s námi vývojem lidských obydlí od úplných počátků do přelomu letopočtu u nás a ve střední Evropě a poznejte život lidí dávno před příchodem moderních technologií.

Moravskoslezský kraj

Nenechte si ujít velikonoční jarmark, který se uskuteční tento víkend v Opavě. Jako každý rok i letos na jaře pro vás město Opava připravuje na Dolním náměstí velikonoční trhy s bohatým kulturním programem. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete